Warmpeace Sneaker

På få år er den alsidige soft shell-jakke, Sneaker fra tjekkiske Warmpeace, blevet et af de mest brugte og elskede stykker beklædning på markedet. Lynhurtigt blev den favorit hos de danske styrker i Afghanistan, og når du først kender den, vil du støde på Sneakeren overalt. Opdag verden har kigget den hårde hund grundigt efter i sømmene.

Som grej-fetichist af værste skuffe, har jeg efterhånden opbygget et ganske omfattende lager af grej og turbeklædning, der desværre ikke altid bruges lige meget, hvis jeg skal være ærlig.

Der er dog visse perler, som gang på gang sniger sig med på tur, bruges i hverdagen hele året rundt og aldrig forsvinder ud af bevidstheden, når der planlægges nye eventyr. Min Warmpeace Sneaker er en af den slags ting.

Det er især to ting, der i løbet af de efterhånden 1500 testdøgn, har gjort Sneakeren til kæledægge: For det første giver det vindafvisende, elastiske og let isolerende Power Stretch-materiale en fantastisk pasform, der aldrig hindrer dine bevægelser eller sidder i vejen.

For det andet har jeg aldrig ejet et stykke beklædning, der har været så bredt anvendeligt. Min Sneaker har for eksempel været brugt til alt lige fra hundeslædekørsel og kajak til arbejdsbeklædning.

Lang tids test har dog afsløret nogle af jakkens svagheder. For eksempel har det lige fra starten været et stort irritationsmoment, at lynlåsen alt for let sætter sig fast i flappen under hagen, når man lukker den. Det isolerende materiale på indersiden blev også hurtigt træt og mistede meget af sin evne til at varme på de kolde dage.

Til gengæld byder Sneakeren på en lang række fikse detaljer, du ikke finder samlet på andre jakker: Forstærkning på skuldre og albuer, en tætsiddende og varm hætte, der også kan bruges under hjelmen, samt indbyggede fingerhandsker og lynlåse under armene.

Opdag Verden // Troels Matz, lørdag, 28 august 2010, hits: 15539