Udstyrstest

Yeti Cavan

Skrevet af: Jeppe Gabriel Spence
Den 22. jun 2022
Læst af: 6414
Karakter fra test

skaljakke fra duneksperterne

Duneksperterne Yeti bevæger sig ind på nyt territorie med deres 3-lags skaljakke Cavan. Kan overgangen fra bløde produkter til hardshells stå distancen? Vi har testet jakken.

Yeti har i lang tid været eksperterne i dun, og i alt fra soveposer til jakker har de brilleret med Next to Nothing, Crystal Down og mange andre brandede materialer. Nu har de lanceret skaljakken Cavan. Det er ikke det første vandtætte overtøj, de lancerer, men det første i denne kaliber.

Designet er en af de første ting, man lægger mærke til, når man ser Cavan. Yeti har i mange forløb kollaboreret med designere, og det ses tydeligt i jakken, hvor tekniske detaljer er hevet ind i jakkens design. Jakkens skuldre er blandt andet beklædt med friktionsøgende materiale, hvilket er effektivt med rygsæk på og også giver den et fedt look.

Jakken er blød at have på takket være materialets to-vejs-stræk. Det giver en mærkbar øget bevægelighed og under vandring følte jeg mig bestemt ikke holdt tilbage af jakken. Det skyldes til dels også dens udvidede bagside, der giver en større spændvidde ved forskellige bevægelser.

Yeti Cavan
Anmeldelsen

Rent teknisk har skaljakken et vandsøjletryk på 10.000 mm, som for en 3-lags jakke ikke ligefrem løfter øjenbryn her på redaktionen. Vi havde gerne ønsket os en jakke oppe omkring de 15.000 mm, hvis den skulle holde på en flerdages fjeldtur, men til hverdagsbrug, skiture og andet friluftsliv kan den sagtens tages i brug.

Luftig skal
Et af de steder, jakken dog slår igennem, er når det kommer til åndbarheden. Jeg både vandrede og cyklede med jakken på for at se, hvordan den performede. Jakkens tekniske åndbarhed er ikke højt oppe, men ved hjælp af en to-vejs YKK-lynlås og to dejligt lange åbninger under armene har man rig mulighed for at åbne op for jakken under højt aktivitetsniveau.

Da åbningerne under armene besad dobbelt lynlås, var det nemt at åbne og lukke, uanset hvad man var i gang med. Jakken fungerede godt som en skal over en dunjakke, da den netop har disse funktioner. Herudover har dens arme en rigtig god bredde selv i de mindre størrelser. Samlet med dens udvidede rygstykke får man en rig mulighed for at kunne bygge op lag på lag til flere sæsoners brug.

Dækket godt ind
Et andet sted, hvor Cavan slog til, var ved hætten. Indstillingsmulighederne gjorde én i stand til at lukke den godt til, men uden at hindre ens perifere synsvinkel. En god funktion til de tidspunkter, hvor man skal have hætten på i længere tid, uden at det skal gå ud over ens evne til at agere i naturen.

Dog lå det smarte i jakkens krave. Snører man hætten op, har jakken en høj krave, der følger med. Den dækker næsten helt op over næsen, men uden at resten af jakken pludselig forlader skuldrene. Indeni på forsiden sider et blødt stof, der ikke bare gør det behageligt at bruge jakken i længere tid snøret helt op, men også forhindrer, at udåndingsluften kondenserer på indersiden.

Jakken har to store lommer udenpå og lomme på indersiden til værdigenstande. Når vi snakker en 3-lags skaljakke, og det brug den skal ud i, ville jeg gerne have, at inderlommen var større, og at der også var en yderlomme. Jeg savnede den hurtigt, når jeg vandrede i regnvejr med Taske.

Yeti

Cavan
Pris: 2.599,-

Bedømmelsen

Yeti Cavan er en skaljakke med et fedt design og mange af de praktiske funktioner, man ønsker sig en god 3-lags outdoorjakke skal have. Den mangler lidt på den tekniske front i form af højere vandsøjletryk, men den er stadig anbefalelsesværdig til en tur ud i det fri, til lag på lag-brug og som en holdbar hverdagsjakke.

7/10: Gennemarbejdet og lækkert
God hætte, høj krave, bevægeligt materiale
Lavt vandsøjletryk, savner brystlomme

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Yeti Cavan
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Yeti Cavan ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.