Du er her:

17 gode råd til at overnatte i hængekøje


At overnatte ude i naturen er for de fleste friluftsmennesker en fast del af at være på tur. En god nattesøvn er guld værd, og efter en lang dag er det afgørende for, at morgendagen bliver lige så god og fyldt med energi og overskud. Vi har samlet en række gode råd til at overnatte i hængekøje.   Hvorfor overnatte i hængekøje? For rigtig mange handler overnatning i det fri på tur om at det skal være så komfortabelt som muligt, og her er hængekøjen en yderst tiltrækkende mulighed. En hængekøje er hævet over jordens ujævnheder, fugt og kulde. Det betyder minimal belastning på din krop som helhed. I forhold til smådyr, kryb og insekter har du en fordel i hængekøjen, da de har svært ved at komme op til dig i soveposen, og har du ydermere valgt en model med myggenet, så slipper du også for de små bæster. I de fleste typer af hængekøjer har du desuden frit udsyn til den stjerneklare nattehimmel eller månen, der spejler sig i de sydsvenske skovsøer. Der er dog nogle ting, der er værd at overveje, inden du pakker hængekøjen Hvornår egner en hængekøje sig til overnatning? Det er selvfølgelig vigtigt, at man på forhånd har overvejet, om der er noget at hænge sin køje op i. En hængekøje er nemlig ikke meget bevendt, hvis den ikke kan blive hævet op over jordens overflade. Det betyder, at du f.eks. med fordel kan vælge hængekøjen til ture i de sydsvenske skove eller i andre spændende skovområder, mens den kan blive liggende derhjemme på fjeldture over trægrænsen eller kajakture med overnatninger på åben strand. Hvornår egner den sig så ikke? Har du kæresten med på tur, og vil I gerne ligge sammen og sludre om dagens begivenheder eller spille kort i teltåbningen, kan det bestemt være en ulempe. Og hvis der ikke er nogle egnede træer eller andet at hænge køjen op i, så er den heller ikke det bedste valg. Bør man have et tarp eller et oversejl over hængekøjen? Som udgangspunkt ja. Selvfølgelig tager den noget af det smukke udsyn, men den beskytter dig dels mod aftenduggen og dels mod uventede regnbyger i løbet af natten. Hvilke vejrforhold kan jeg bruge hængekøjen under? En hængekøje kan benyttes i stort set alle vejrforhold, når blot man tager sig de rigtige forbehold. Det en god ide at benytte et tarp eller et oversejl over hængekøjen for at beskytte dig mod vejr og vind. Hvis vejret er hårdt, kan man vælge at spænde det tæt ned om hængekøjen. Hvis vejret er klart og stille, er det skønnest at spænde det ud med en bred vinkel, så man kan kikke ud under det. Hvis der er vind, bør du prøve at hænge køjen på langs af vindretningen, så den ikke gynger for meget i løbet af natten. Har du myggenet integreret i hængekøjen, vil det som regel også tage meget at vinden. Hvordan isolerer jeg mig mod kulde? Selve hængekøjen er ikke i sig selv isolerende nedefra. Her er man nødt til at sikre sig på anden vis, og det skal være forholdsvist varmt, hvis man slet ikke har behov for et isolerende lag under sig. Nogle bruger, uden problemer, blot deres skum...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Skrevet af: Mette Mortensen
Den 01. okt 2016
Senest opdateret den 19. mar 2021
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind