Du er her:

Kenya


kenyaKenya er kontrasternes land og et af Afrikas allerbedste safari lande. Kenya er et meget smukt land, har en fantastisk natur, spændende kultur og vidunderlige strande. Som rejsende kan du tage på safari i landets store nationalparker, du kan komme tæt på stammer som Masaierne med ældgamle ritualer, og du kan dykke ned i en kultur og en historie, der trækker tråde tilbage til vore alles oprindelse.

Herud over er der mulighed for trekking i meget forskellig natur. På sletter, i dybe skove og i tætte jungler. Og overraskende for de fleste er der her på ækvator bjerge høje nok til, at gletsjere smyger sig ned ad bjergsiderne.

Ud over den eminente natur, så er der nogle af de bedste muligheder i verden for at komme tæt på savannens vilde dyr: Giraffer strækker hals for at mæske sig med grønne blade, majestætiske elefanter slapper af for foden af sneklædte Mt. Kilimanjaro - Afrikas højeste bjerg - mens løver jagter bytte, og ørne svæver rundt på udkig efter bytte.Hvornår skal jeg rejse til Kenya?

Fra marts til maj er der ofte kraftige regnskyl i landet. Derfor vil det være mere behageligt at rejse på andre tidspunkter af året. Fordelen ved at besøge Kenya i regntiden er, at du som regel kan få en billigere rejse.

Kenyas historie

Gennem årtusinderne cruisede nomader rundt i de kenyanske ørkner. Nogle kom fra det område, der i dag er kendt som Etiopien, andre fra Sudan og gennem mange år var Kenya præget af forskellige folk i bevægelse.

Landet var ikke særligt langt fremme i skoene, da portugiserne i slutningen af det 15. århundrede sejlede op langs Østafrikas kyster og gjorde krav på landområder. Handelsstationer blev anlagt langs kysterne, og udvandingen af Kenyas naturlige ressourcer begyndte. I 1720 blev de østafrikanske kyster vundet tilbage af araberne, hvorefter Osmannerriget i den følgende tid også gjorde sit indtog på den afrikanske østkyst.

I det 20. århundrede kom en del hvide tilflyttere – især briter – til landet og gjorde indhug i de områder, der tidligere havde tilhørt masaierne. Antallet af hvide tilflyttere voksede drastisk i løbet af få år og havde i 1950’erne nået 80.000.

Modstanden mod europæerne voksede støt og roligt blandt kenyanerne, og det har gennem årene ført til mange sammenstød og uroligheder. De etniske spændinger samt en omfattende korruption har gjort det svært for landet at komme til at fungere optimalt.

Penge og papirer

Der betales med Kenyanske Schilling. Kenya er generelt et meget billigt land at rejse i, men du skal selvfølgelig heller ikke altid forvente luksusstandard, hvor du kommer frem. Det er billigt at spise ude, og der er mange cafeer og restauranter i byerne. Til gengæld er national parker meget dyre i Kenya. Det være sig både entre’ og overnatning.

Rejsen rundt i Kenya

Fly: Der findes 250 lufthavne og landingsbaner i Kenya, og da det er relativt billigt at flyve indenrigs, er det en mulighed, der er værd at overveje.

Bus: Den mest normale måde at komme rundt i landet på. Der er dog en del ulykker, specielt på vejen mellem Nairobi og Mombasa, hvor væbnede overfald også kan finde sted med jævne mellemrum. Rejs derfor om dagen.

Cykel: Der er gode muligheder for at cykle i Kenya. Det er bedst at holde sig væk fra de største veje, hvor trafikken er kaotisk. Gør du det, er der masser af oplevelser i den fantastiske natur at hente på hjul.

Sundhed og sikkerhed i Kenya

Det anbefales at blive vaccineret mod difteri, Hepatitis A, Hepatitis B, Meningokok-meningitis, stivkrampe og tyfus, når hele dynen skal med. Men det forskelligt hvor meget og hvornår. Forhør dig hos en af vores Trope medicinske klinikker, Serum Instituttet eller evt. egen læge. Endvidere skal du være påpasselig over for malaria og aids, der er udbredt i Kenya.

Men egentlig er der ikke specielt mange myg i Zambia. Man bliver ikke nødvendigvis ædt som på en sommeraften i Danmark. Men selvfølgelig er de der. Og med hensyn til malaria har vi fra vesten den store fordel, at vi kan tage forebyggende medicin (malaria profylakse) samt ligeledes behandle efterfølgende for malaria. Det har mange lokale ikke mulighed for.

Det bedste, man kan gøre, er naturligvis at undgå at blive stukket. Det lyder måske som en kliche’, men man kan faktisk gøre meget. Inden myggene vågner om aftenen, bør man tage mygge balsam på. Hertil skal man tage løstsiddende højhalset tøj med lange ærmer og benklæder på. På hoteller bør man kontrollere at myggenettet for vinduet ikke har huller. Det samme gælder telte, tjek for huller i hele teltet. Er det et myggenet som hænger over en seng kan man ydermere præparerer det. Tjek ligeledes for huller og husk at stop godt til hele vejen rundt om sengen så myggene ikke kan komme ind mellem net og seng.

Selvfølgelig kan du være uheldig og blive stukket af en malariasmittebærende myg. Men har du taget dine forebyggende malariapiller hjemmefra, kan feberen slåes ned af den malaria pillekur, du selvfølgelig også har husket at tage med på hjemmefra. Men rådfør dig inden afrejse med din egen læge, en af de tropemedicinske klinikker eller Seruminstituttet.

Hold dig opdateret på Udenrigsministeriets hjemmeside: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/kenya/

 

Læs artikler om Kenya fra magasinet Opdag Verden - din genvej til friluftsliv og eventyr:


Bestigning af Mount Kenya

Bestigning af Mount Kenya

Afrikas alternative top
  De fleste, der tænker høje bjerge og Afrika, tænker Kilimanjaro. Men vil man have en lige...
6 forrygende vandreruter

6 forrygende vandreruter

I året, der næsten er gået, har vi i Opdag Verden bragt artikler fra en lang række forrygende van...
Mount Kenya

Mount Kenya

Kun 16 km syd for ækvator findes Afrikas næsthøjeste bjerg, der i modsætning til naboerne Mount...
Masai Mara kåret som Afrikas bedste nationalpark

Masai Mara kåret som Afrikas bedste nationalpark

Ved dette års World Travel Awards – rejseindustriens svar på Oscar-uddelingen – vandt Masai Mara ...
Hvorfor har en Zebra striber?

Hvorfor har en Zebra striber?

Zebrastriber modvirker insektbid
Årsagen til zebraens sorte og hvide striber har konventionelt været forklaret ved, at det var en ...
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind