Bestigning af Mount Kenya

Afrikas alternative top

IMG_6961-kopi.jpg
Skrevet af: Gitte Holtze
Opdateret den 07. mar 2024
Læst af: 14621

De fleste, der tænker høje bjerge og Afrika, tænker Kilimanjaro. Men vil man have en lige så stor naturoplevelse, og samtidig dele den med langt færre bjergturister end masserne på Kilimanjaro, så er Mount Kenya et glimrende alternativ.

Det starter meget lidt ophidsende for en vandretur. På asfalt. Cirka ti kilometer går vi på det sorte underlag, som i meget lille grad signalerer bjergbestigning i Afrika og de forrygende oplevelser, der venter forude.

Men for de bærere, hvis job det er at transportere mad og bagage, er det kærkomment, for det betyder muligheden for at fragte tingene i bil så langt som muligt, inden vi rammer selve parken, og gryder, potter, pander, telte, soveposer og ingredienserne til det, vi skal spise de næste fire dage, skal op på deres rygge.

Vi er i Mount Kenya National Park, og målet med turen er Kenyas højeste punkt. Eller, for nu at være helt korrekt, Kenyas tredjehøjeste punkt, for Point Lenana, som vi er på vej til, er med en højde på 4.985 meter faktisk ikke det højeste.

Der er to bjergspidser på Mount Kenya, der rager et par hundrede meter længere op, men da de er af typen, kun bjergbestigere med reel klatreerfaring og -udstyr kan komme op på, er Point Lenana det, man typisk mener, når man siger vandring til toppen af Mount Kenya.

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Andre spændende artikler


3 Alpeture fra hytte til hytte

3 Alpeture fra hytte til hytte

Lun bjergvandring i Kroatien

Lun bjergvandring i Kroatien

10 pilgrimsture i Europa

10 pilgrimsture i Europa