Sådan kommer du på toppen af Kilimanjaro

Guide til at gøre drømmen til virkelighed

Drømmer du om at komme til tops på Kilimanjaro, så læs med her. Vi har nemlig bedt Bo Belvedere Christensen, der har besteget Kilimanjaro 14 gange, om at komme med sine bedste råd.

5F8W5886.jpg
Skrevet af: Bo Belvedere Christensen
Opdateret den 23. jul 2023
Læst af: 8246

Drømmer du om at komme til tops på Kilimanjaro, så læs med her. Vi har nemlig bedt Bo Belvedere Christensen, der har besteget Kilimanjaro 14 gange, om at komme med sine bedste råd.

Forestil dig, at du når randen af vulkankrateret, der udgør Kilimanjaro. Bag dig ligger timers slid gennem nattekulden opad topkeglens stejle skråninger, men nu begynder belønningerne for alvor at tikke ind. Du når Stella Point og ser mod øst.

Her er himlen blevet orangerød og oplyser skyhavet, der dækker savannen i lavlandet omkring bjerget. Det føles næsten unaturligt, at du på egne ben har bevæget dig herop til en udsigt, som mennesker ellers kun oplever fra et fly.

Mens du fortsætter op ad kraterranden mod toppen af bjerget, stiger solen op ad skyhavet og farver gletsjeren nedenfor dig. Efter at have overvundet yderligere et par små, ikke særlig stejle stigninger, ser du toppen foran dig markeret af et par store skilte.

Der står allerede nogle deroppe, og du kan høre deres jubel over at have nået deres mål. Kort efter kan du selv glæde dig over, at det mål du satte dig måske for flere år siden, nu er nået. Omkring dig er en utrolig verden, som få mennesker er så heldige at opleve. Krateret af Kilimanjaro, gletsjerne på toppen, den utrolige udsigt ud over lavlandet og over mod den noget mindre vulkan Mount Mehru.

Og i skyhavet tegner den opstigende sol en blålig skygge, Kilimanjaros skygge. Hvis du kunne undersøge den nøjere, ville din egen skygge tegne sig i skyerne. Dette er en unik oplevelse, som flere burde unde sig selv.

Kilimanjaro, ofte kaldet Afrikas tag, da det er det højeste bjerg på det Afrikanske kontinent, kan bestiges af de fleste, hvis man blot forbereder sig ordentligt. Mange siger, det er meget let, men det er på ingen måde sandt.

Bjergets højde på 5895 meter og den tynde luft, man dermed skal overvinde, for at nå toppen, kræver både en del fysisk og psykisk. Men gør man forsøget og har gennemført den nødvendige træning, så er det en helt utrolig smuk oplevelse, som er alt sliddet værd.

Noget af det, som er med til at gøre Kilimanjaro unikt, er, at du starter fra savannen tæt ved ækvator, og bevæger dig op gennem yderligere fire klima- og vegationszoner, før du når toppen af bjerget: Regnskov, højlandshede, tundra og arktisk zone. Kilimanjaro er en vulkan, som er opstået som en del af den store Østafrikanske sprækkedal. Kilimanjaro er ikke selv aktiv, men geologer mener, der stadig er smeltet lava i dybet under vulkanen.

 

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Find din næste tur her


Priser fra 24.998,-
Fællesture
Kilimanjaro trek

Kilimanjaro trek

Andre spændende artikler


Roligt til tops på Kilimanjaro

Roligt til tops på Kilimanjaro

Kristina S. Madsen sætter verdensrekord på Kilimanjaro

Kristina S. Madsen sætter verdensrekord på Kilimanjaro

Til tops på Mount Kilimanjaro

Til tops på Mount Kilimanjaro