10 drømmeture

Skal du på vandretur, cykeltur eller en tur ud med kajakken? Vi er gået gennem vores ønskeliste og peger her på 10 ture, vi på Opdag Verden drømmer om at tage på i det kommende år.

shutterstock_51920635_Chris.jpg
Skrevet af: Tore Grønne
Opdateret den 28. Nov 2016
Læst af: 31963

Skal du på vandretur, cykeltur eller en tur ud med kajakken? Vi er gået gennem vores ønskeliste og peger her på 10 ture, vi på Opdag Verden drømmer om at tage på i det kommende år.

Vandring på John Muir Trail

Californisk langtraver

Små 340 kilometer vandresti, der passerer gennem den mest solbeskinnede bjergkæde på kloden, forbi klare søer, under takkede granittinder, over udsatte klippepas og gennem tre af Californiens mest spektakulære nationalparker, inden du ender på toppen af det højeste bjerg i USA uden for Alaska.

Velkommen til John Muir Trail.
Den legendariske sti, der har fået sit navn fra den lige så legendariske amerikanske miljøforkæmper, forfatter og bjergvandrer, starter i Yosemite National Park og snor sig ned gennem Sierra Nevada-bjergene og Ansel Adams Wilderness, Sequoia National Park og King's Canyon National Park, inden den slutter på Mt. Whitneys 4421 meter høje tinde med udsigt ned over ørkenen mod øst.

Herfra er der ikke mere end 135 kilometer til Death Valley, der med sine 86 meter under havets overflade er det laveste sted i USA.

John Muir Trail, der i godt to tredjedele af vejen følger den monumentale Pacific Crest Trail, passerer primært gennem øde, mennesketomme områder og falder sjældent under 2400 meters højde. Til gengæld bringer den én over syv bjergpas.

Du skal være klar til hårdt terræn, da stien har en samlet stigning på 14.000 vertikale meter og være klar til at bære en solid rygsæk, da der ikke er mange steder at proviantere undervejs. Og du skal ikke frygte bjørnen, der kan finde på at liste omkring, når du ligger i teltet om natten.

Faktisk er han langt fra så farlig, som han tit gøres til. Med de rigtige forholdsregler er der ingen fare på færde. Der ligger kun oplevelser af den uforglemmelige art og venter.

FAKTA
Transport: Flyv til San Francisco og tag Amtrak, www.amtrak.com, til Yosemite National Park, hvor turen begynder. Fra slutningen ved Whitney Portal gå de 18 km til Lone Pine eller find et lift, tag via Mammoth Lakes tilbage til Yosemite og San Francisco. Se mere på www.nps.gov/yose/planyourvisit/jmt.htm.
Hvem: Folk, der er i god form eller vant til at vandre langt.
Hvornår: Fra juli til september er det bedste tidspunkt.
Hvor lang tid: Regn med at bruge omtrent tre uger på selve trekket. Har du ikke så lang tid, kan du også ’nøjes’ med den omtrent 100 km lange Yosemite Grand Traverse.
Praktisk: Du skal have en tilladelse til turen. Den får du gratis i Yosemite, hvor du også kan leje bjørnesikrede beholdere til din mad i parkens Visitor Center.
Mere info: Du kan finde masser af information om at planlægge din tur på John Muir Trail, inklusiv steder at proviantere, overnatte, rutebeskrivelser og meget mere, på www.johnmuirtrail.org, www.pcta.org/about_trail/muir.asp og www.nps.gov/yose/planyourvisit/jmt.htm.


ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Andre spændende artikler


Tværs over USA på cykel

Tværs over USA på cykel

Costa Rica fra kyst til kyst

Costa Rica fra kyst til kyst

Lejrgrej der holder i længden

Lejrgrej der holder i længden