3 nye dykkerstier i Lillebælt

 

Undervandssti_Foto_Jesper-K.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 27. okt 2021
Læst af: 10321

 

Middelfart har fået tre nye dykkerstier, der leder dykkere på undervandstur langs afmærkede ruter. Undervandsstierne er forsynet med særligt vandtætte infoskilte på dansk og engelsk, som fortæller, hvad snorkel- og flaskedykkere kan opleve undervejs og -vands.

Hvem ved for eksempel, at sønelliken jager med ’bue og pil’, og at tangsprællen har antifryse-proteiner i blodet? Og hvem forestiller sig, at ålekvabben føder op til 300 levende unger, og at sjældne fisk som buskhoved, sortvels og hårhvarre gemmer sig i huler på revet?

Der er så meget at se under vandet, men ofte skal dykkere gøres opmærksom på, hvad de skal kigge efter. Dyrene er fantastisk gode til at camouflere sig. Det er de simpelthen nødt til, for ellers bliver de ædt af de tusindvis af sæler og marsvin, der lever i Lillebælt.

Infoskiltene skal åbne dykkernes øjne for den verden af dyreliv, som umiddelbart er svær at få øje på. For eksempel gemmer fladfisk sig på havbunden og sætter kun aftryk, tangålen er lang, tynd og står lodret og ligner ålegræs, og ulken gemmer sig bag sten og ligner en sådan,” fortæller havbiolog Søren Larsen, der er en af hovedmændene bag informationer og udvikling af stierne, der byder på hver deres karakteristika og naturoplevelser.

Sværhedsgrad er forskellig på de tre stier, der hver er ca. 50 meter lange og tilgængelige året rundt. Lillebælt er det eneste sted i Danmark, hvor dykkere kan hoppe direkte i vandet fra strandkanten og opleve stenrev med et varieret dyreliv og samtidig få information undervands.

Strømmen gør, at stierne ikke sander og mudrer til, så de er rimeligt langtidsholdbare. Jeg er sikker på, at stier og rev vil trække endnu flere dykkere til Lillebælt. Et område, som i forvejen har ry for at være et af Nordeuropas bedste dykkersteder,” siger Søren Larsen.

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Andre spændende artikler


Dykning blandt vrag, skildpadder, og koraller

Dykning blandt vrag, skildpadder, og koraller

Mexico: Grottedykning i Yucatans undervandsverden

Mexico: Grottedykning i Yucatans undervandsverden

Halvt så mange koralrev i USA

Halvt så mange koralrev i USA