4 VANDRERUTER I WALES

Wales gemmer på mere end 2.200 kilometer vandreruter

Wales gemmer på mere end 2.200 kilometer vandreruter med alt fra vilde kystlandskaber og historisk UNESCO-verdensarv over stjerneklare nattehimle og smagfuld gastronomi til charmerende slotte og lokale landsbyer. Her er fire vandreruter, der bringer dig tæt på Wales.

wales_Cambrian_Mountains.jpg
Skrevet af: Tore Grønne
Opdateret den 24. mar 2023
Læst af: 1597

Wales gemmer på mere end 2.200 kilometer vandreruter med alt fra vilde kystlandskaber og historisk UNESCO-verdensarv over stjerneklare nattehimle og smagfuld gastronomi til charmerende slotte og lokale landsbyer. Her er fire vandreruter, der bringer dig tæt på Wales.

Glyndwr's Way

Bjergrig og frodig nationalrute

217 kilometer lange Glyndŵr's Way er en af Wales' tre nationale ruter. Her vandrer man ud på stierne, hvor man kommer væk fra masserne, og man bliver samtidig klogere på Wales' historie. Det tager i alt ni dage at vandre den sløjfeformede rute, men man kan også dele turen op i mindre bidder. Undervejs kommer man igennem den bjergrige nationalpark Brecon Beacons samt den frodige natur i nationalparken Snowdonia – og forbi landbrugsområder, åben hede og lyngklædte bakker. Samtidig kan man være heldig at se vandrefalke, musvåger og fiskeørne. Man kan bl.a. komme til ruten fra byerne Welshpool, Knighton og Machynlleth, der kan nås med tog. Ude på ruten kan man overnatte i småbyer undervejs. Eller telte den.

 wales Glyndwrs Way 2

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

wales 2222306437 Henrykc

Offa's Dyke

120 år gammel kongerute

Vandreruten Offa's Dyke trækker tråde mere end 120 år tilbage i tiden, til da kongen dengang etablerede den 285 kilometer lange rute, og i dag er Offa's Dyke også en af Wales' nationale vandreruter. Ruten går langs grænsen mellem England og Wales og passerer to af Wales' såkaldte Areas of Outstanding Natural Beauty – the Wye Valley og Clwydian Range. Besøger man informationscentret Offa's Dyke Centre i Knighton kan man samtidig lære mere om ruten og dens historie. Det tager omtrent tolv dage at vandre hele ruten, som dog også sagtens kan deles op i mindre bidder. Der er generelt god infrastruktur i området, og flere overnatningssteder langs ruten tilbyder at hente vandrere efter en lang vandredag – så man slipper for at gå samme vej tilbage, hvis man foretrækker dagsture i stedet for at vandre fra by til by.

 

wales Pembrokeshire

Pembrokeshire Coast Path

Langs landets smukkeste kystlinje

I det sydøstlige Wales snor Pembrokeshire Coast Path sig langs landets smukkeste kystlinje. Ruten er 299 kilometer lang og var den første i Wales til at blive anerkendt som national vandrerute. Størstedelen af ruten går igennem Pembrokeshire Coast National Park, der er Storbritanniens eneste nationalpark ved kysten. Pembrokeshire var i fortiden kendt som "Mystikken og fortryllelsens land", og man fornemmer hurtigt hvorfor, når man vandrer gennem landskaberne med de rå klipper, skjulte huler og smukke sandstrande. Undervejs kan man nyde kønne kystplanter og være heldig at møde rovfugle og sæler. Samtidig kommer man forbi historiske kirker, kapeller og slotte samt monumenter og levn fra både jernalderen og vikingetiden. I alt er der 10.000 meter højdestigning på ruten, men er det for stift, kan man også vandre mindre dele af ruten, f.eks. med udgangspunkt i en af de charmerende kystbyer.

 

wales Cambrian Mountains

Cambrian Mountains Astro Trail

Under Mælkevejen

Cambrian Mountains Astro Trail er en 80 kilometer lang vandrerute i Cambrian Mountains, der er kendt for sin kulsorte – og dermed stjerneglitrende – nattehimmel. På ruten har man fantastiske muligheder for at se Mælkevejen, meteorsværme og den internationale rumstation. Mange deler ruten op og overnatter langs ruten undervejs.

Andre spændende artikler


Vintervandring i Wales

Vintervandring i Wales

Kystvandring på Skye

Kystvandring på Skye

3 skotske eventyr: Ruter til en uge på stierne

3 skotske eventyr: Ruter til en uge på stierne

Log ind