5 begynderfejl enhver vandrer bør undgå

Her er fem ting, enhver vandrer bør holde sig fra

Der er nogle ting, man er nødt til at lære af erfaring, og vi begår alle fejl af og til. Her er fem ting, enhver vandrer bør holde sig fra.

5begynderfejl.jpg
Skrevet af: Redaktionen Foto: Roman Mikhailiuk / www.shutterstock.com
Opdateret den 06. jul 2022

Der er nogle ting, man er nødt til at lære af erfaring, og vi begår alle fejl af og til. Her er fem ting, enhver vandrer bør holde sig fra.

1. At proppe alt for meget i rygsækken

Det er nu engang mere behageligt at vandre med en lettere end en tungere rygsæk, og der er ikke meget ved at komme hjem fra tur med to kilo mad, man aldrig fik spist, tøj man aldrig fik brug for, og udstyr man ikke havde brug for.

Har man ikke den store erfaring med vandring, så er det dog nemt at komme til at pakke for meget. Bare for at være på den sikre side. Prøv dog at undgå det ved at gå at dit udstyr igennem, inden du tager af sted. Tænk over, om du virkelig har brug for det.

Og vær hård, når du sorterer fra.

2. At sætte ud i et par spritnye vandrestøvler

Vandreturen kan hurtigt blive forpurret af store, væmmelige, væskende vabler, og en god måde at få dem på, er at sætte ud på stierne i et par spritnye støvler.

Hvor lækre de end virkede i butikken, og hvor høj kvalitet de end er i, så skal et par støvler gås til, inden du tager dem på til vandreturen over flere dage.

Læs denne artikel

OG ALLE ANDRE ARTIKLER
FRA KR. 29 OM MDR.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

3. At vandre i T-shirt og strømper i bomuld

Du har allerede strømper og en fin T-shirt i skuffen derhjemme, så hvorfor gå ud og bruge hundredvis af kroner på nyt til turen?

Jo, fordi bomuld ganske enkelt fungerer frygteligt på vandreturen. Når pulsen kommer op, og du begynder at svede, bliver det vådt, og det betyder du bliver våd. Det medfører, at der er risiko for, at du bliver kold senere på dagen.

Våde strømper er desuden en rigtig god måde at få vabler på.

I stedet for bomuld, så køb nogle gode strømper i merinould og overvej at bruge det samme som dit inderste lag. Det er lækkert og dybt vanedannende.

4. At pakke det forkerte udstyr

Det nytter ikke noget at have pakket en dyr sovepose, hvis den ikke passer til turen du skal på, og er enten alt for varm eller alt for kold. Eller at vandre af sted i et par store, højskaftede støvler med stiv sål på en sti, hvor et par vandresko er meget mere passende.

Det er vigtigt at pakke udstyr, der er egnet til den tur, du skal på, og overveje om det passer til vejret, temperaturen og terrænet, du skal ud i.

5. At være uforberedt på det uventede

Ting går ikke altid som forventet på vandreture. Du kan være uheldig at løbe tør for mad og vand, ikke have adgang til rent drikkevand, ende med at skulle tilbringe en ekstra nat i det fri eller komme til skade.

Derfor er det vigtigt at være forberedt på det uventede og forsøge at komme uheldige situationer i forkøbet.

Det gør du blandt andet ved at have en smule ekstra mad med, være sikker på at du har adgang til vand (medbring evt. et vandfilter), være forberedt på nødsituationer ved at have et førstehjælpssæt med, have det rette udstyr og en alternativ plan klar, hvis noget skulle gå galt.

Andre spændende artikler


3 dage på Camønoen

3 dage på Camønoen

Farvel til 12 friluftslivsmyter

Farvel til 12 friluftslivsmyter

Min ild

Min ild

Log ind