Aktiv ferie i Baskervilles land

Sydengelske Cornwall er et område med uendelige muligheder for aktiv ferie, men også stedet, hvor man let kan forestille sig hylet fra Baskervilles hund gjalde i tågen over de forrevne klipper.

CWPeter-Hibberd.jpg
Skrevet af: Sune Højrup Bencke
Opdateret den 28. jul 2023
Læst af: 17515

Sydengelske Cornwall er et område med uendelige muligheder for aktiv ferie, men også stedet, hvor man let kan forestille sig hylet fra Baskervilles hund gjalde i tågen over de forrevne klipper.

Hvad enten det handler om cykling, vandring, klatring eller dykning, så er sydengelske Cornwall stedet. Et område af England med dramatisk natur, der bedst viser sig ved de høje, forrevne klipper, de grønne græsgange og tendensen til tæt, tæt tåge. En kombination, der meget let kan få dig til at føle dig som en figur i Conan Doyles berømte gyser Baskervilles Hund, hvor hovedkarakteren – en hund af uhyggelig størrelse – regerer i tågen på heden.

Hvis du har let til den slags forestillinger, så er det måske rart at tage til Cornwall med en cykeltur i tankerne. Ikke blot giver det mulighed for hurtigt at komme op i fart, det er også en god måde at opleve området på.

Pedalatletens paradis
Der er en lang række af ruter specialdesignet til netop cyklister i Cornwall. Spændende ruter for såvel øvede som urutinerede cyklister. Blandt andet kan cykelruten fra atlanterhavskystbyen Portreath til en anden havneby Devoran anbefales. En tur på 17.5 kilometer, der tager dig igennem Cornwalls berømte minedistrikter. Hovedruten er konstrueret til alle former for kondition og cykelstel, men i sammenhæng findes en særlig rute for mountainbike-entusiaster.
Med 431 kilometer vandreruter er Cornwall også et sted, hvor de vandreglade kan få noteret nye oplevelser i notesbogen. For langdistance-vandrerne er der med masser af overnatningsmuligheder i form af camping og bed & breakfast, og gode muligheder for at gå hele Cornwall rundt. Turen langs de klassiske Cornwall-klipper ved kysten er et sceneri, der i den grad lægger op til klatring.

Englands bedste dykning
Og Cornwall byder da også på muligheder for klatring af alle typer. Det er steder som blandt andet atlanterhavsklippen Bosigran, der gør Cornwall interessant for klatrefolket, men også navne som Halldrine Cove, Rosemergy Towers og The Lizard er spændende bekendtskaber.
Derudover har Cornwall en kystlinie med utallige skibsvrag, der gør området til De Britiske Øers absolut bedste sted at dykke. Alene i Mounts Bay findes der 50 vrag. Kystlinien er berømt for sin evne til at tilkæmpe sig det ene skib efter det andet til samlingen. Desuden er også dyrelivet under vandet med sæler, fisk og skildpadder et tilløbsstykke for dykkere fra hele verden.

Denne artikel er blevet bragt i Adventure World/Opdag Verden nr 58 i 2004.

Sune Højrup Bencke

Sune Højrup Bencke

Andre spændende artikler


3 britiske langtravere

3 britiske langtravere

Trossachs og Loch Lomond

Trossachs og Loch Lomond

Vandring på The Essex Way

Vandring på The Essex Way