• Hjem
  • Artikler
  • Aktiv rejse og eksotisk kultur på Bali i Indonesien

Aktiv rejse og eksotisk kultur på Bali i Indonesien

Bliver du rastløs efter en dag på stranden på Bali, er der flere, aktive muligheder for at opleve Gudernes Ø. Du kan få oplevelser til fods på Balis vulkaner, på cykel mellem rismarkerne og med øens farverige kultur, som er helt uundgåelig at opleve.

Batur_fra_yderkrateret_Andrey_Ushakov.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 18. maj 2021
Læst af: 10355

Bliver du rastløs efter en dag på stranden på Bali, er der flere, aktive muligheder for at opleve Gudernes Ø. Du kan få oplevelser til fods på Balis vulkaner, på cykel mellem rismarkerne og med øens farverige kultur, som er helt uundgåelig at opleve.

Bali ligger i Indonesien mellem øerne Java og Lombok og byder på eksotiske og aktive eventyr kombineret med alle muligheder for at slappe af. Og så er det superlet at komme rundt på cykel, med bil eller lokale busser, fordi øen er mindre end Sjælland. Du kan snildt tage på dagture og vende hjem om aftenen. Du skal ikke rulle mange kilometer af sted, før du møder det ægte Bali komplet med barbrystede kvinder, børn, der glor, hunde, der gør ad dig og kun dig selv blandt en balinesisk procession i en tilfældig landsby, du kører igennem.

Her får du 6 forslag til, hvad der er værd at opleve.

De aktive oplevelser

1. Vulkanvandring på Gunung Batur
De fleste nøjes med at køre til yderkrateret af en af Balis vulkaner, den aktive Gunung (bjerg på indonesisk) Batur, som ligger godt en time i bil fra turistbyerne på sydkysten. Her kommer du op på det yderkrater, som Batur ligger inde og kan nyde den fantastiske udsigt. Men tag dog at snuppe en rask bestigning af Batur, når nu du er her. Det tager en halvanden time at komme til toppen i 1717 meters højde, er en let vandretur og byder på smukke udsigter over krateret og i klart vejr til Lomboks vulkaner. Du kan også snuppe en rundtur rundt om krateret. Der er færdige ture til toppen ved solnedgang (6.00) og solopgang, så vil du være i fred, skal du bare gå derop midt på dagen.

2. Vulkanvandring på Gunung Agung
Mægtige Agung er Balis højeste top på 3142 meter og udgør den mest krævende vandring på Bali. Det er klart en dag værd at tage turen til toppen og nyde udsigten over øen og til Lombok. Du kan gøre det selv, hvis du har lidt erfaring fra bjerge, men igen er det muligt at købe ture med guide i turistbyer som Ubud, Kuta og Lovina Beach. Bestigningen kræver varmt, vand- og vindtæt tøj, samt gode vandresko/støvler. Gunung Lempuyang og Gunung Catur er andre vandremuligheder.

3. Cykling blandt rismarker

risterrasser_Worldpics.jpgØen er som skabt til at opleve fra en cykel. Du bestemmer selv farten, der er masser af smukke udsigter og også lidt kurver og stigninger. Lejer du en cykel i øens håndværk- og kulturby, Ubud 40 kilometer nord for Kuta, og triller nordpå ad en af de mange småveje går der ikke meget mere end fem minutter, før du har rismarkerne og små landsbyer helt for dig selv. Rismarkerne ved Tirtaganga er værd at opleve og ikke langt fra Ubud.

De kulturelle oplevelser

1. Dans og håndværk
legongdans_CHEN_WEI_SENG.jpgUbud, en rolig by 40 kilometer nord for Kuta, er stedet at opleve øens farverige, hinduistiske kultur og håndværk. Her kan du under åben himmel se dansere iklædt flotte dragter og pludselige bevægelser, kast med øjnene, præcist benarbejde og vrid af håndled i ugudelige positioner udføre de forskellige danse som den støjende Kecak, den blide Legong krigeriske Ramayana og den drabelige Barong. Alle bevægelser har en betydning, og alle danse er tilsat den støjende Gamelanmusik leveret af en hel hær af kølleudstyrede musikere, der med fantastisk koordination slår løs på klokker og andre musikinstrumenter. Bali i højeste potens og lydstyrke, men også uforglemmeligt.

2. Templer
tempel_Karen_Gentry.jpgBali er overstrøet med templer i næsten lige så høj grad, som der er rismarker og kokospalmer. Dit hotel, hostel eller homestay har deres eget, du finder dem i små udgaver i rismarkerne, og så er der de store. Besakih er øens største og helligste og klart et besøg værd, selv om der er mange turister. Husk, at du ikke skal have en guide med, som mange unge lokale ellers hævder ved indgangen for at få dig til at købe deres hjælp. Tanah Lot på den sydlige vestkyst er et andet, meget populært tempel for mange turister, der kommer for at se solnedgangen, du finder helt sikkert turarrangører i byer som Ubud, Kuta og Sanur, der vil køre dig til begge templer. Andre spændende templer er elefanttemplet Gunung Kawi, Ulu Danu og Pura Tirta Empul. Læs mere om Balis templer her

3. Balinesisk begravelse
Det er et støjende, farverigt og dramatisk skue, når balineserne futter deres afdøde af i et kæmpebål efter at have op mod 100 bærere har båret, svinget og svunget et tårn af bambus med den afdøde rundt gennem landsbyen for at forhindre ånderne i at flytte ind i den afdødes krop. Får du chancen for at overvære dette spektakulære skue, skal du slå til.

Andre spændende artikler


Stenalderfolk på Ny Guinea

Stenalderfolk på Ny Guinea

Nyd storslåede Borobodur i Indonesien

Nyd storslåede Borobodur i Indonesien

Mentawais heksedoktorer i Indonesien

Mentawais heksedoktorer i Indonesien