7 cubanske klassikere

Cuba er et land og en ø, der har noget for enhver smag. Er du til kultur, historie eller natur, finder du helt sikkert noget, der vil kunne fængsle dig. Der er rigtig mange perler, og få når at se dem alle, hvorfor Opdag Verden har udvalgt syv steder og oplevelser, som vi mener, du skal kigge nærmere på under dit besøg i Cuba.

IMG_9138.jpg
Skrevet af: Nikolaj Witte
Opdateret den 02. aug 2023
Læst af: 7137

Cuba er et land og en ø, der har noget for enhver smag. Er du til kultur, historie eller natur, finder du helt sikkert noget, der vil kunne fængsle dig. Der er rigtig mange perler, og få når at se dem alle, hvorfor Opdag Verden har udvalgt syv steder og oplevelser, som vi mener, du skal kigge nærmere på under dit besøg i Cuba.


Besøg en kaffeplantage

En time uden for Santiago de Cuba finder du Cordillera de la Gran Piedra. Det er en udløber af bjergkæden Sierra Maestra, og det kulminerer virkelig ved en gigantisk sten, 1234 meter over havet. Det er en hyggelig vandretur hertil, og udsigten fra toppen er glimrende. Fortsætter du ud ad grusvejen bagved, kommer du efter et par kilometer til Cafetal la Isabelica – en velbevaret kaffeplantage. Huset og dets indretning er spændende, og de gamle slavelænker giver lidt skræmmende uhygge til stedet.

IMG_9267.jpg Den hellige El Cobre
Tyve kilometer vest for Santiago de Cuba oppe på en bakketop finder du Basilica de Nuestra Senora del Cobre. Det er Cubas helligste sted og et yndet pilgrimsmål. Inde i kirken findes La Virgen, der både spiller en rolle i katolicismen og i den lokale religion santería. Hun siges at helbrede og redde folk, og derfor findes der nedenfor et stort galleri af objekter, som folk har tilbudt hende i taksigelse. Har du tid til det, er der en rigtig god udsigt over kirken fra bakketoppen på den anden side af byen. Følg skiltene mod Monumento al Cimarrón.

IMG_1331.jpgViñales' kalkformationer
Det er et af de smukkeste steder i landet, med kalkstensvægge og tobaksplantager. Valle de Viñales er UNESCO-beskyttet på grund af dets dramatiske klipper, kendt som 'mogotes', og kan nydes enten til fods eller fra en cykelsadel. Der er også mulighed for klippeklatring, rideture til hest og ture gennem huler. Det er også her, du skal tage ud på en tur i tobaksmarkerne for at se en ægte havanneser blive rullet af tobaksblade af den bedste kvalitet. Du har muligheden for komme ind i laderne, hvor bladene tørres, og efterfølgende at få et bap eller to på en cigar i verdensberømt klasse.

IMG_0149.jpg Trinidads charmerende regnskov
Byen Trinidad lever op til alles forventninger om farverige huse, hestevogne i gaderne og gamle kirketårne. Den er i sig selv et besøg værd, og flere dage forsvinder let, mens musikken mætter nætterne. Der er dog et sted, du ikke må snyde dig selv for: Topes de Collantes. Det er bjerget og regnskovene lidt nord for byen. Stedet er hjem for hyggelige kaffeplantager og en jungle, der leder tankerne til 'Jurassic Park'. Det er muligt at vandre her blot for en eftermiddag eller helt op til en lille uge. Specielt berømt er vandreturen til Salto del Caburni – de 62 meter høje vandfald – med mulighed for en svømmetur.

IMG_7472.jpg Havet ved Malecon
Havanna er på mange måder blevet synonym med Malecon - byens storslåede havnefront, der strækker sig otte kilometer rundt om byen. Den stammer tilbage fra 1901, og langs den findes flere spændende, historiske bygninger. Malecons virkelige trækplaster er dog livet, alle de mennesker, der sidder der, de små caféer og havets brusen. Det er stedet at mødes med kæresten i skumringen og at synge med vennerne ud på de små timer. 

IMG_7560.jpgHavannas pladser
Det er i La Habana Vieja, den gamle del af Havanna, de fleste besøgende med god grund bruger det meste af deres tid. Det er her, Cubas rytmer og liv opleves på nært hold. Pladserne ligger spredt, og de kan ses ved et kort visit eller suges ind gennem en hel eftermiddag. Der er flere berømte pladser, men Plaza de la Catedral, Plaza de San Francisco, Plaza Vieja og ikke mindst Plaza de Armas er de mest fantastiske.

SIMG_7975.jpgocialistisk graffiti
Vægmalerier, graffiti eller propaganda? Ligegyldigt hvad du ser det som, finder du slogans og en hyldest til styret overalt. Der er de små diskrete skilte langs vejen med navnet 'Fidel' eller 'Raul', som hylder Castro eller hans bror. Der er flotte vægmalerier med illustrationer, der viser socialismens sejr, og de opfindsomme slogans, der næsten er blevet symbolet på Cuba.
 

Andre spændende artikler


I Cuba lever santería

I Cuba lever santería

Rejsen til Cuba - Tre forskellige budgetter

Rejsen til Cuba - Tre forskellige budgetter

Mødet med salsaen på Cuba

Mødet med salsaen på Cuba