Rejsen til Cuba - Tre forskellige budgetter

Cuba – sådan gør jeg selv

Cuba kan ses og opleves af alle. Der er et utal af muligheder på den lille ø, men her giver vi dig en idé om prisen på en 14-dages rejse, hvor du kommer godt rundt på øen og får oplevet vandring i naturen og i historien.

IMG_1331.jpg
Skrevet af: Nikolaj Witte
Opdateret den 16. maj 2021

Cuba kan ses og opleves af alle. Der er et utal af muligheder på den lille ø, men her giver vi dig en idé om prisen på en 14-dages rejse, hvor du kommer godt rundt på øen og får oplevet vandring i naturen og i historien.

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Tre budgetter


Med rygsæk og uden planer

Rejsetype:
Du vil selv gøre tingene, og dine flybilletter bestiller du hjemmefra. Du bor på casa particular ¬– hjemme hos cubanere, der udlejer et værelse. Maden er for det meste gademad, eller også spiser du i dit casa particular. Det vil koste dig i alt omkring 10-12.000 kroner.

Transport:
Fly t/r fra København til Havanna via Madrid koster 6500 kroner, hvis du booker i god tid. Mellem Havanna og Bayamo, som er udgangspunktet for trekkingturen, tager du en lokalbus, der koster omkring 350 kroner. En bil med chauffør tur/retur til Villa Santo Domingo koster mellem 200 og 300 kroner.

Overnatning:
At bo hjemme hos folk i de såkaldte casa particular koster 150 til 200 kroner for to personer per nat. For det får du eget værelse med seng og for det meste et badeværelse, du deler med familien og måske en eller to andre turister. Det billigste hotel koster cirka det dobbelte.

Restauranter:
Hvis du virkelig vil spare, kan du købe mad på gaden, hvor du finder en slags pizza for 3 kroner, hvorimod et meget simpelt måltid på et spisested koster 40-70 kroner. Spiser du hjemme hos familien, koster det også omkring 50 kroner, men maden er ofte bedre.

Aktiviteter:
Der er flere forskellige trekkingture, som er mulige, og hvor en guide enten er nødvendig eller en rigtig god ide. På turen til Comandancia de la Plata koster guide og tilladelser omkring 100 kroner per person.


Fri i faste rammer

Rejsetype:
Du ønsker at rejse ud, uden at være en del af en stor gruppe. Du har din frihed, men du vil nå mest muligt på den tid, du har. Du ønsker, at hotelovernatninger, transport og ture er booket hjemmefra. Du klarer dig uden en rejseleder, men har flere steder en lokal guide. I alt: 14-18.000 kroner.

Transport:
Dit fly følger med i din pakke, og tur/retur fra København til Havanna via Madrid betaler du cirka 6500 kroner. Ligeledes er de fleste af dine busser eller indenrigsfly betalt hjemmefra. Du har valget mellem de helt lokale og de rigtig gode busser. Priserne er en smule højere, end hvis du selv booker dem på stedet, med så er du også sikret en reservation.

Overnatning:
Din overnatning er booket hjemmefra, men du har nu valget mellem flere forskellige niveauer. Et dobbeltværelse på et billigt hotel koster omkring 300 kroner, mens et godt dobbeltværelse på et bedrer hotel koster fra 500 kroner. Værelserne vil indeholde det normale: Toilet, bad og for det meste minibar og bankboks.

Restauranter:
Der er en stor frihed i selv at skulle finde aftenens restaurant, men uden for Havanna er det begrænset, hvor spændende mad du kan finde. Et måltid vil typisk koste omkring 50 til 100 kroner, mens du i Havanna kan spendere noget mere på et luksusmåltid.

Aktiviteter:
Du har frit valg mellem mange forskellige ture, såsom et besøg på en tobaksplantage og -fabrik, en vandretur ved Trinidad og selvfølgelig turen op til Fidels højborg. Prisen vil typisk være et par hundrede kroner per tur, du vælger til.


I gruppe med dansk rejseleder

Rejsetype:
Du vil have en pakke, der indeholder både fly, ture og en dansk rejseleder. Du ønsker at bo på gode turistklassehoteller. For gruppen er der planlagt måltider, sightseeing og vandring. Prisen bliver typisk fra 18.000 kroner og opefter.

Transport:
Fly t/r fra København til Havanna er med i din pris. Det gælder også for transporten mellem de forskellige lokaliteter i Cuba. Skulle du tage en taxa hjem efter en sen mojito i Havanna, koster det typisk 50-100 kroner.

Overnatning:
Overnatning er medregnet i din pris, og kvaliteten afhænger typisk af, hvad du har betalt for turen. Med lidt held vil du have mindst en overnatning på et klassisk, spændende kolonialt hotel, men ellers vil det være almindelige turisthoteller.

Restauranter:
Cuba er ikke et kulinarisk paradis, og uden for de mest kendte turiststeder kan det være svært at finde god mad. I Havanna skal I ud at spise på glimrende restauranter på byens charmerende pladser, hvor levende musik underholder jer. Alt er inkluderet i pakken.

Aktiviteter:
Som alt andet er det med i prisen - dog skal du måske selv tænke på lidt drikkepenge. Der er typisk indlagt et par vandreture – måske turen til Comandancia de la Plata og trekking ved Trinidad.

Denne artikel er blevet bragt i Adventure World/Opdag Verden nr. 86 i 2007.

Andre spændende artikler


I Cuba lever santería

I Cuba lever santería

7 cubanske klassikere

7 cubanske klassikere

Mødet med salsaen på Cuba

Mødet med salsaen på Cuba

Log ind