Cykeltasker

til hverdag og tur

På cykelturen kan der være brug for alt fra den lette oppakning med blot lidt værktøj, snacks, vand og en ekstra jakke til det helt store setup med Telt, underlag, sovepose og kogegrej og tøj til al slags vejr. Her er fire forskellige typer cykeltasker, der hver især gør det, de er bedst til, rigtig godt.

cykeltasker-samlet.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 08. aug 2023
Læst af: 904

På cykelturen kan der være brug for alt fra den lette oppakning med blot lidt værktøj, snacks, vand og en ekstra jakke til det helt store setup med Telt, underlag, sovepose og kogegrej og tøj til al slags vejr. Her er fire forskellige typer cykeltasker, der hver især gør det, de er bedst til, rigtig godt.

Klassisk, solid og 100% vandtæt

Vaude Aqua Back Plus

Det, vi har med at gøre her, er en klassisk designet cykeltaske, der sættes fast på bagagebæreren. Sættet består af to solide og 100% vandtætte tasker, der tilsammen rummer 51 liter og altså giver masser af plads til turen, hvor alt grejet skal med.

Rullelukningen øverst er supernem at betjene, og taskens bagplade er så stiv, at tasken ikke hænger og dingler og ender med at slaske ind i hjulet. Pladen er desuden forsynet med en justerbar krog, som holder tasken på plads langs cyklen – rigtig vigtigt, når du kører over bump.

Aqua Back Plus er syet i slidstærk, PVC-fri tarpaulin-materiale og har en aftagelig skulderrem, som gør tasken nem at bære, når den ikke hænger på cyklen. Du kan også lade remmen blive hjemme, hvis du ikke har brug for den. Taskerne fastgøres nemt til cyklen med QMR 2.0-systemet: Når du løfter i bærehåndtaget, åbnes de kraftige plastickroge på indersiden sig automatisk, og tasken glider lige ned over – eller løsnes fra – bagagebæreren.

Krogene kan tilpasses forskellige tykkelser af rør på bagagebæreren (8-16 mm). Aqua Back Plus er fremstillet klimaneutralt i Tyskland og leveres som par (to tasker).

Vægt: 2.120 gram. Pris 1.699 kr. 

Find den i Eventyrsport

 

Skabt til cykelfolket

Deuter Race Air 14 + 3

Den her klimaneutrale rygsæk fra Deuter er designet specifikt til cykelfolket. Den rummer 14 liter, men ved at åbne en lynlås kan man tilføje tre liter (deraf 14 + 3 i navnet), og bag frontpanelet sidder der en stor organizer til cykelværktøj, pumpe og små reservedele.

I hovedrummet er et par lommer og plads til et drikkesystem på tre liter, der er en strækbar inderlomme samt inderlomme med lynlås og nøgleholder, og telefonlommen i siden har lynlås og nem adgang.

Rygpanelet består af et par udspændte netpaneler, der sørger for masser af luft til ryggen, der er polstringer på udsatte steder, og de perforerede seler har en justerbar brystrem og holder til briller.

Det ergonomiske hoftebælte har et par vinger med perforeringer. På ydersiden finder man desuden et par strækbare sidelommer og en hjelmholder samt reflekser. Der er også en lomme med et aftageligt regnovertræk. En stor del af rygsækken er lavet af bluesign-mærket materiale, og rygsækken er PFC-fri.

Vægt: 940 gram. Pris 899 kr.

Find den i Eventyrsport

 

Teknisk hoftetaske spækket med detaljer

Osprey Seral 7

Det kan være rigtig rart at holde ryggen helt fri for vægt, når man tramper derudad, og det gør man med hoftetasken her, som er designet med plads til de vigtigste sager på såvel mountainbike-sporet som landevejen.

Hovedrummet har lynlås og hoftelommer med plads til en reserveslange, reparationssæt, snacks og CO²-pumpe. Kompressionsstropperne omslutter hofterne og trækker tasken ind mod lænden. Det giver fremragende stabilitet selv i teknisk terræn.

Rygpanelet lægger sig tæt omkring lænden, hvilket sikrer glimrende stabilitet. Inde i det store hovedrum er der en lomme til en væskebeholder, og tasken kommer med Ospreys Hydraulics 1,5 L Lumbar Reservoir med en bideventil. Den fastgør man til hofteselen med en stærk magnet.

Frontlommer har lynlås, er let tilgængelige og har indvendige værktøjslommer, mens de dobbelte hoftebæltelommer har lynlåse, og lygteholderen har et reflekterende motiv. Det ekstra tykke, rillede bagpanel med central luftkanal sørger for fremragende luftcirkulation. Tasken er miljøvenligt produceret og er Bluesign-certificeret. Den er desuden slidstærk og vandafvisende.

Vægt: 524 gram. Pris 899 kr.

Find den i Friluftsland

 

Styrtaske fra stærkt makkerpar

Fjällräven S/F Handlebar Bag

Hvad enten du skal på langtur på fjerne landeveje eller på en kortere ekskursion i nærområdet, så sørger en solid styrtaske for hurtig, nem og praktisk adgang til småsagerne og snacksene, du vil have lige ved hånden.

Tasken her er resultatet af samarbejdet mellem Fjällräven og Specialized og fæstnes nemt, enkelt og sikkert på Fjällräven S/F Handlebar Rack (som skal købes separat og koster 849 kroner).

Styrtasken er, ud over den store lynlåsåbning til hovedrummet, forsynet med elastiske netlommer foroven og i siderne. De to stropper foran kan fungere som fæstepunkter til f.eks. et sæt teltstænger.

Det er værd at bemærke, at låget og sømmene ikke er forseglede, men foret er vandtæt, så tasken yder god beskyttelse mod regn. Hvis du ikke er tryg ved at efterlade styrtasken på cykel, når du f.eks. skal købe ind, er den nem at tage af og bære med den aftagelige skulderstrop.

Vægt: 331 gram. Pris 849 kr. 

Find den i Friluftsland

Andre spændende artikler


5 dage på Skye Trail i Skotland

5 dage på Skye Trail i Skotland

Tankegange og vandretanker

Tankegange og vandretanker