Den store kakaoslabberas

Testet på levende forsøgspersoner!

På tur er kakao, hvad kaffe er for de fleste danskere i hverdagen, nemlig en uundværlig trylledrik, der styrker sjæl og legeme ned til sidste celle. Læs derfor, hvad der skete, da Opdag Verdens testteam lagde maver og smagsløg til vigtig grundforskning og blindsmagte sig gennem syv forskellige mærker inden for vandopløselig kakao.

Udstyr_kakao.jpg
Skrevet af: Troels Matz
Opdateret den 14. jan 2021
Læst af: 9130

På tur er kakao, hvad kaffe er for de fleste danskere i hverdagen, nemlig en uundværlig trylledrik, der styrker sjæl og legeme ned til sidste celle. Læs derfor, hvad der skete, da Opdag Verdens testteam lagde maver og smagsløg til vigtig grundforskning og blindsmagte sig gennem syv forskellige mærker inden for vandopløselig kakao.

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Ideen til en kakaotest opstod i et teltIsland, da vi endnu en gang var kommet af sted med en gang sprøjt af en kakao, der mest af alt var en undskyldning for sig selv – der var simpelthen ikke blevet tænkt over, hvor vigtig kakao er for en vellykket tur.

Derfor blev det hurtigt besluttet, at flere mærker måtte gennemsmages, og kort efter hjemkomsten fra Island gik tre mand i gang med opgaven, der bød på kakaosmagning til alle blev så syge og dårlige, at de svor på aldrig at drikke selv den mindste kop kakao igen.

Fremgangsmåden var enkel: De forskellige kakaomærker blev blandet, så de smagte så godt som muligt, hvorefter forsøgsdyrene på skift skulle blindsmage sig gennem to runder af alle mærkerne og løbende give karakterer.

Det er derfor med stor glæde, stolthed, og stadig en hel del kvalme, at Opdag Verden kan præsentere dig for resultaterne, der forhåbentlig vil gøre dig bedre i stand til at nyde en anstændig og billig kop kakao på din næste tur. Det samlede antal stjerner er udelukkende givet på grundlag af smag, så du må selv vurdere, hvorvidt et produkt er pengene værd.

Princip! Kakaodrik ***

Føtex’ eget topmærke skuffede ikke, og der var generel enighed om, at man her har at gøre med en klassisk, lidt stærk kakaosmag. Et no nonsens-produkt, der leverer varen uden at gøre stort væsen ud af sig, men minder forbavsende meget om Nettos Amora.
Føtex / Kilopris: 96 kroner

Trekking Mahlzeiten Chokolade 16 **

Et samlet dommerpanel blev ved den afsluttende sammenligning hurtigt enigt om, at tyskeren må siges at være lidt af en skuffende bundskraber, der ikke bare smagte vandet og syntetisk, men også skulle overdoseres voldsomt for overhovedet at smage af noget.
Spejder Sport / Kilopris: 75 kroner

Rexim Kakaopulver 6 *

Ja, helvede på jord findes. Nemlig i form af Faktas eget mærke, Rexim, der på emballagen påstår at være vandopløselig, men ikke er det i praksis. Bliver Rexim ikke blandet op i mælk, der ikke harmonerer godt med lange ture, kvitterer den med en besk, fedtet og ildelugtende smag.
Fakta / Kilopris 56 kroner

Van Houten Fairtrade 36 ****

Van Houten er testens eneste fairtrade-mærkede produkt og viste sig også hurtigt at være den mest eksotiske variant. Drikken har ud over smagen af kakao undertoner af andre krydderier som for eksempel kanel, der delte vandene rent smagsmæssigt. Du vil enten elske eller hade den dyre Økokao.
Føtex, Super Best, Irma / Kilopris: 116 kroner

BKI Varm Kakaodrik 37 ****

Et fint og ganske velsmagende produkt, der giver dig en god balance mellem bitterhed og sødme. BKI’en viste sig også og have testens flotteste og mest naturtro farve, hvilket i nogens øjne ikke er helt uvæsentligt. Du får dog lige så god smag, i Nettos Amora eller Føtex’ Princip!
Føtex, Super Best, Irma / Kilopris: 69-80 kroner

Amora 45 ***** Testvinder!

Til smagspanelets store overraskelse viste det sig, at det hverken er eksotisk fairtrade eller dyre topmærker, der løb af med sejren. Den billige Amora overbeviste i suveræn stil samtlige smagsløg om, at vi havde med et vinderprodukt at gøre.
Føtex, Netto / Kilopris: 38 kroner
Stempel: 


Nestlé Choco Hot 29 ***

Testens mest slikagtige kakao, der med sit høje skum og søde, karamelagtige smag, slog meget forskelligt ud i dommernes karakterbøger. Med mælkeskum i skægget gav nogle gav den topkarakter, mens andre gav middelmådige bedømmelser og mistænkte Nestlés produkt for at blive vammelt i længden.
Føtex, Irma/ Kilopris: 115 kroner


Den bedste og billigste kop turkakao

Den bedste kakao finder man ved at blande, og den består af cirka 70 procent Amora, 20 procent Nestlé for et ordentligt skum, og 10 procent Van Houten, der pepper smagen op med lidt eksotiske undertoner. Hvis der rigtigt skal brilleres, kan det anbefales at smide et par skumfiduser og/eller store klumper af mørk chokolade i bryggen.

 

 

Andre spændende artikler


Cykeltur gennem Vietnam

Cykeltur gennem Vietnam

Irlands 5 bedste vandreture

Irlands 5 bedste vandreture

Myg, myg flyv nu væk…

Myg, myg flyv nu væk…

Log ind