Outdoor Gadgets

Smart elektronik og 4 spændende gadgets til udeliv

Der er masser af smart elektronik og spændende gadgets, der gør det nemmere, sikrere og mere spændende at være på tur. Tag et kig på de her fire, som sørger for strøm, lys og et væld af informationer.

Gadgets-samlet.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 24. jan 2023
Læst af: 1569

Der er masser af smart elektronik og spændende gadgets, der gør det nemmere, sikrere og mere spændende at være på tur. Tag et kig på de her fire, som sørger for strøm, lys og et væld af informationer.

Petzl Actik Core Lamp

75 gram lys til tur

Petzl Actik Core Lamp

Pandelampen her er Petzls bud på den ultimative allroundpandelampe til praktisk talt al slags friluftsliv. Den er let (75 gram), kompakt og imponerende kraftfuld med genopladeligt batteri, men kan bruges med almindelige AAA-batterier, hvis du foretrækker det. Petzl Actik Core er IPX4-godkendt, hvilket betyder, at den sagtens kan tåle vådt vejr.

Du har mulighed for at skifte mellem to typer hvidt lys, et bredt nærlys og en lang, fokuseret lyskegle samt rødt lys, så du f.eks. kan læse kort eller lede efter småting i teltet om natten, uden at blive blændet eller genere turkammeraterne.

Der er flere intensitetsindstillinger på det hvide lys, så du kan tilpasse efter forholdene og strække batteritiden. På maksimum-indstillingen lyser lampen 90 meter frem med 450 lumen. Batteriet holder op til 130 timer på den laveste indstilling.

Du skifter mellem de forskellige lysindstillinger med en enkelt, let betjenelig knap – selv med handskerne på. Pandelampen har en låsefunktion, så den ikke tænder sig selv i rygsækken ved et uheld og ligger der og brænder ud. Selvlysende detaljer gør den let at finde i mørket og den behagelige, justerbare elastikrem sørger for, at den sidder godt på hovedet.

Pris 539 kr. 

Køb i Friluftsland


Sandberg Survivor Powerbank

Masser af strøm til turen

Sandberg Survivor Powerbank 20100

Der er næsten ikke den tur med overnatning, hvor det ikke er belejligt at have en strømkilde med, og den her powerbank, som er hårdfør og vandtæt, rammer en god balance mellem høj kapacitet og lav volumen. 

Sandberg Survivor Powerbank er et fortrinligt backup-batteri til at oplade mobilen, og hvad du ellers har med af mobile USB-enheder. Den er pakket ind i en robust IP67-certificeret skal og kan klare barsk behandling, så du ikke behøver at frygte for dens overlevelse.

Powerbanken er helt vand-, stød- og støvtæt, og med sit enorme 20100 mAh store kvalitetsbatteri har du nok strøm til ca. otte opladninger af en typisk smartphone.

Lidt afhængigt af dine behov kan du således være uafhængig af fast strøm i over en uge. Du kan lade op til 2 USB-enheder samtidigt, og så har powerbanken for øvrigt en kraftig Lygte med 30 meters lysstyrke indbygget.

Vægt: 489 gram. 5 års garanti.

Pris 899 kr. 

Køb i Friluftsland

Sandberg Solar Charger 13W

Omdan solstråler til strøm

Sandberg Solar Charger 13W 2xUSB

Det er ikke altid, der er adgang til en stikkontakt på tur, men hvad betyder det, hvis du pakker et solpanel i rygsækken? Solpanelet her giver dig ægte grøn energi i form af strøm til telefonen, din tablet eller powerbanken, når du er på tur. Det har to USB-porte, der kan bruges samtidig eller enkeltvis. Effekten er størst, hvis du kun bruger den ene port (2,1A), mens den er lidt mindre (1A på hver), hvis du bruger begge porte samtidig. 

Panelet måler 29,4 x 14,5 x 1,2 centimeter, vejer 344 gram og er vandafvisende. Du fastgør det til rygsækken ved hjælp af de medfølgende karabinhager, så du kan udnytte solenergien, mens du går. Panelet skal ligge så vinkelret på solens stråler som muligt, for at man opnår den maksimale effekt. Det kan foldes sammen, når det ikke skal bruges, og så er der 5 års garanti.

Pris 599 kr. 

Køb i Eventyrsport


Garmin Fenix 7X Solar Sapphire

OCEANER AF FUNKTIONER

Garmin Fenix 7X Solar Sapphire

Her er et avanceret, multifunktionelt GPS-ur med en enorm række funktioner til et aktivt outdoorliv. Materialerne er hårdføre, og Fenix 7X Solar Sapphire er konstrueret til at modstå elementernes påvirkning, så du trygt kan bruge det på tur. Uret har alle de nødvendige smartwatchdetaljer, Garmin Music og GarminPay, og det giver dig værdifulde informationer om dit helbred og din form.

Det har endda en indbygget LED-lygte, så du kan finde vej i mørke. Blandt urets funktioner er:

 • Forudindlæste kort
 • håndledsbaseret pulsmåler
 • Solar Charge (forlæng batteritiden ved solens stråler)
 • Pulse OX sensor (måler blodets iltniveau med henblik på f.eks. højdeakklimatisering og søvnovervågning)
 • Multiband GNSS (en lang række af globale navigationssystemer som GPS, GLONASS og Galileo)
 • ABC-sensorer (inklusive barometrisk højdemåler, barometer til at overvåge vejret og 3-akset elektronisk kompas)
 • VO2 Max estimering (en indikator for, hvordan du kan forvente at præstere)
 • BODY BATTERY™ energiovervågning (hjælper dig med at finde ud af, hvornår det er mest hensigtsmæssigt at træne og være aktiv ud fra pulsvariationer, stress, søvn mm.)
 • restitutionsanbefalinger
 • sundhedsovervågning
 • menstruationscyklus
 • hydrering
 • åndedrætsovervågning
 • avanceret søvnregistrering
 • stressregistrering osv.

Displayet har en diameter på 35.56 mm, omkredsen er 51mm, og den samlede vægt med silikonerem er 89 gram.

7.799 kr. / Eventyrsport

Køb i Eventyrsport

Andre spændende artikler


Nærværet i bjergene

Nærværet i bjergene

Kom i form til turen

Kom i form til turen

I pilgrimmenes fodspor

I pilgrimmenes fodspor