Grejnyt: TELTE TIL SKANDINAVIEN

2 x tunnel + 2 x kuppel

Sommerens fjeldture og skandinaviske eventyr lurer i horisonten, og telte til den slags ture skal kunne klare det lunefulde vejr her i Norden.

Omtaler_telte.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 13. dec 2021
Læst af: 5510

Sommerens fjeldture og skandinaviske eventyr lurer i horisonten, og telte til den slags ture skal kunne klare det lunefulde vejr her i Norden.

Her er 5 telte, der er oplagte at tage med i overvejelserne, når du vælger dit næste Telt, hvad enten du er til tunneltelt, kuppeltelt eller letvægtstelt.


LY Tunnel 2 firgreen 237ss1Ly med komfort

TLT Ly Tunnel 2

Er det vigtigere for dig, at et Telt har lækre detaljer og er rart at opholde sig i, end at det er ultralet, så tag et kig på tunnelteltet her til to fra TLT.

Der er dejlig adgang til teltet med en stor apsis med dør på hver side, og hele apsis kan rulles helt tilbage, så man kan nyde panoramaudsigt inde fra teltet – og skabe masser af ventilation, hvis vejret giver én behov for det.

I det hele taget har teltet glimrende ventilation, og da du kan slå teltet op såvel samlet som med yderteltet først, behøver du ikke frygte et vådt indertelt, hvis det regner. Delene kan samtidig pakkes sammen hver for sig, så det er nemt at dele vægten i rygsækken mellem sig, hvis man er to på tur.

Bardunerne er dobbelte og med to strammere, så det er nemt og hurtigt at spænde teltet flot op. Pløkstropperne har desuden et par smarte detaljer i form af et effektivt metalspænde, der holder stroppen på plads og en metalring til pløkken. Inderteltet har myggenet i døren, lomme til døren, lommer til opbevaring og en tøjsnor i loftet.

Oversejlet er i AquaShield SI™ - ripstop-nylon med 3-lagssilikone, som holder dugen vandtæt i årevis og samtidig beskytter den mod UV-stråling, som er hård kost for en teltdug.

Det er et af verdens stærkeste teltstoffer med et vandsøjletryk på 3.000 mm.

Vægt: 2,75 kilo.

3.299 kr. / www.eventyrsport.dk

 

Untitled 1Palads til fjeldet

Hilleberg Kaitum 2 GT

Hvad siger du til et rummeligt 2-personers Telt i fantastisk kvalitet og konstruktion, med entré og overdækket terrasse, designet til hårdt brug under svære forhold?

Hillebergs Kaitum GT-serie kan genkendes på den store apsis, der ikke skråner og derfor har plads til to voksne, der kan lave mad eller nyde udsigten i tørvejr. Teltet har to indgange, og stængerne løber i yderteltet, så yder- og indertelt slås op samtidig.

Prisen er i top, men det samme er kvaliteten.

Det kommer til udtryk i materialevalg som DAC-stænger, YKK-lynlåse og metalremfæster samt i metervarerne i både indertelt og oversejl.

Oversejlet er lavet af en speciel silikonebehandlet ripstop-nylon, der ikke kun er let og holder vandet ude, men også er meget stærkt og langtidsholdbart både med hensyn til rivstyrke, slidstyrke og modstandsdygtighed over for solens UV-stråler.

Yderteltet er i Kerlon 1.200 med et vandsøjletryk på 5.000, mens bunden er i 70 denier nylon med en tredobbelt PU-coating og et vandsøjletryk på 15.000 mm.

Alt i alt får du en fantastisk turkammerat, der holder til mange sæsoners ture.

vægt: 3.600 gram.

9.699 kr. / www.friluftsland.dk


37933001 2Til alskens eventyr

MSR Elixir 3 V2

Hvad enten du skal på fjeldet med vandrestøvlerne eller sætter ud for at udforske verden på cykel, så kan du trygt pakke det her tremandstelt. Elixir 3 V2 er det næststørste Telt i Elixir-serien, der måske er de mest alsidige telte i MSRs imponerende line-up. Elixir-teltene er ekstremt alsidige telte – rummelige, pålidelige og lette. Og så får man virkelig meget for pengene.

Elixir-teltene er baseret på en klassisk kuppelkonstruktion, der både giver ekstra plads i inderteltet og ekstra plads i den rummelige apsis i hver ende af teltet. Det fritstående design gør teltet let at slå op på alle former for underlag; også når det ikke er til at få pløkker i jorden.

Det velventilerede indertelt har store paneler i insektsikkert mesh, som gør det til en fornøjelse at bruge i varmt vejr. Den indvendige højde er på 1,04 meter og inderteltet er 172 centimeter bredt.

Der er selvlysende lynlåse i inderteltet, så man lettere kan finde dem i mørke, netlommer i inderteltet og apsis med udgang i begge sider. Gearloftet giver mulighed for at opbevare småting i toppen af teltet.

Det medfølgende footprint giver mulighed for "fast & light"-opsætning uden indertelt, hvis man vil spare vægt. Uanset hvad, så er det et veldesignet kvalitetstelt, der fortjener sin popularitet!

Ydertelt er i 68 denier ripstop-polyester med PU-coating og et vandsøjletryk på 1.200 mm. Inderteltet er i 40 denier ripstop-nylon og 20 denier polyester mikro-mesh, mens bunden er i 70 denier nylon taffeta med PU-coating og et vandsøjletryk på 3.000 mm.

Vægt: 3190 gram (inkl. footprint).

3.099 kr. / www.friluftsland.dk

 

Lae Dome 3 237FW1971060 OliKuppeltelt til tre

TLT Læ Dome 3

Teltene fra danske TLT er designet specifikt med den nordiske natur i tankerne og passer til såvel vandreturen som cykelturen og kanoturen, hvor du skal have et sikkert ly for vind, vejr og summende insekter.

Der er plads til tre personer i teltet her, som har god plads takket være buernes facon og den ekstra, tværgående stang, som er med til at skabe de to apsisser. De giver plads til masser af udstyr og opbevaring.

Teltets to døre kan rulles helt til side, så man har fri udsigt til naturen, og det skaber desuden fortrinlig ventilation. Det samme gør de overdækkede, højtsiddende ventilationsåbninger, som kan bruges med myggenet eller helt åbne.

Myggenettene i dørene holder også de små glubske blodsugere ude, og teltet kan selvfølgelig lukkes helt i dårligt vejr. Er sommernatten til gengæld varm, kan man slå inderteltet op uden yderteltet.

Aluminiumsstængernes to buer sidder sammen med en kobling, og sammen med farvekoder gør de det nemt og hurtigt at slå op. Inde i kabinen er der lommer til opbevaring af dørene.

Nogle steder er der brugt net for at give ventilation, og der er lynlåse, så du kan stikke en hånd ud og betjene ventilationsåbningerne i oversejlet.

Oversejlet er i ripstop-polyester med en PU-coating og et vandsøjletryk på 3.000 mm. Der medfølger et reparationssæt.

Vægt: 3,35 kilo.

2.499 kr. / www.eventyrsport.dk

Andre spændende artikler


Nyt magasin på gaden

Nyt magasin på gaden

Tehustrekking i Nepal

Tehustrekking i Nepal

Felthåndbog for begyndere og feltbisser

Felthåndbog for begyndere og feltbisser