Heidschuckenweg

1003-Lueneburger-Heide-Land.jpg
Skrevet af: Tore Grønne
Opdateret den 31. jan 2017

Man skal ikke langt ned i Tyskland, før man ramler ind i et af Europas største hedeområder, Lüneburg. Det er dog ikke størrelsen på de åbne vidder, der er imponerende.

Det er til gengæld skuet, når landskaberne i august og september lader sig forvandle til et bølgede hav af lilla. Lynget blomstrer til horisonten, og selvfølgelig kan det opleves fra vandrestierne.

ikon hængelås

Læs denne artikel

OG ALLE ANDRE ARTIKLER
FRA KR. 29 OM MDR.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Mellem Hamburg og Celle går nemlig den 223 kilometer lange Heidschnuckenweg, der er opkaldt efter de lokale får, heidschnucken, der græsser her.

Det gør de i et gammelt landskab, hvor enebærbuskenes forvredne arme strækker sig mod sensommersolens lune stråler, små bække risler ufortrødent, og nåletræernes grønne farver står i smuk kontrast til lyngen.

Får bræger, og der er små biavlerhytter langs stien, som du selvfølgelig kan vælge en lille del af, så det passer til såvel weekenden som ugeturen. Det er for øvrigt også værd at overveje at pakke cykeltaskerne og tage turen på den tohjulede.

Uspoleret og ældgammelt
Heidschnuckenweg er inddelt i 14 etaper, der gør det nemt at overskue og planlægge turen. Med en samlet stigning på blot 1790 meter fordelt over alle rutens 223 kilometer, er det ikke stigningerne, der tvinger dig i knæ. Et af højdepunkterne på turen er bakketoppen Wilsede, og selvom man ikke når mere end 169 meter i vejret, er der imponerende udsigt ud over de åbne landskaber.

Undervejs er der også hyggelige, gamle landsbyer der vidner om en lang historie i et af Tysklands mest uspolerede kulturlandskaber. Alt i alt finder man en rute, der er oplagt for stort set alle, der gerne vil ud på stierne.

Her kan alle, selv børnene og førstegangsvandrene, være med på en velmarkeret rute, der fredsommeligt bølger op og ned og byder på masser af stilhed, men aldrig kommer længere væk fra landsbyer, end man kan finde proviant tæt på. Og det gør ikke oplevelsen ringere, hvis man har adskillige ture og hundredvis af kilometer i bagagen.

Andre spændende artikler


Alpeidyl i Østrig

Alpeidyl i Østrig

Vandring i Mexico

Vandring i Mexico

Verdensklasse: Trekking til toppen af Toubkal i Atlasbjergene

Verdensklasse: Trekking til toppen af Toubkal i Atlasbjergene

Log ind