Du er her:
  • ARTIKLER
  • Hjemmetørret havregrød med svampe & spinat + et pift af Japan

Hjemmetørret havregrød med svampe & spinat + et pift af Japan

Skrevet af: Tore Grønne
Opdateret den 09. maj 2021

Få en solid start på dagen med en gang ekstra nærende havregrød tilsat et japansk snit. Opskriften har en friskhed, du ikke finder i en frysetørret ret, men vejer ikke meget mere.

Her er en nem, lækker ret til vandreturen. Den er perfekt til dag et eller to, hvor råvarerne stadig er friske, og mens du kan spise den til morgenmad, egner den sig også glimrende til aftensmaden.

Retten vejer ikke meget i rygsækken, og så er den nem at lave på tur med selv det mest simple køkkenudstyr; denne gang lavede vi den med en gasbrænder, en let gryde og en ske. Ponzu, som er en form for citrusbaseret soyasauce (som man for øvrigt nemt selv kan lave), giver retten et pift af Japan. Det lyder måske sært kombineret med havregrøden, men tro os; retten er lækker og lige til at lave.

Det skal du bruge

  • 4 shiitake-svampe
  • 50 gram babyspinat
  • ½ skalotteløg
  • 350 ml bouillon
  • 1/8 tsk. salt
  • Knivspids peber
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 portion hjemmetørret havregrød (se boks)
  • 1 spsk. ponzu

Sådan gør du

  1. Svits svampe i olie, salt og peber. 
  2. Tilsæt babyspinat + ponzu og svits et par minutter mere. Sæt til side.
  3. Svits skalotteløg i olie i ca. 2 min. 
  4. Tilsæt bouillon + havregrød og lad det simre i 3-5 minutter, eller til det har den konsistens, du bedst kan lide. 
  5. Servér havregrøden med babyspinat og svampe på toppen.

Læs denne artikel gratis

Få et Basismedlemskab og
læs alle artikler og
få E-posten helt gratis.

BASIS Medlemskab

Indtast dine oplysninger herunder for at tilmelde dig BASIS Medlemskab.

Log ind, hvis du allerede har eller har haft et medlemskab


Opret ny profil

Ved oprettelse af dette medlemskab, accepterer du vores privatlivspolitik, og at opdagverden.dk gemmer dine informationer.

Allerede eller tidligere medlem?

IMG 1088

Hjemmetørret havregrødsblanding (2 portioner)

Du kan supernemt lave din egen havregrødsblanding, der er let at opvarme på tur. Der skal blot tilsættes kogende vand, og den er klar til at spise. Blandingen kan fint holde sig i et år, så du kan evt. lave større portioner ad gangen.

Det skal du bruge
• 200 gram havregryn
• 25 gram brun sukker
• ½ tsk. salt
• ¼ tsk. kanel

Sådan gør du

  1. Varm ovnen til 175 grader.
  2. Spred havregrynene ud på en bageplade. Bag dem i 10 til 15 minutter; vend dem midtvejs. Havregrynene er færdige, når de er ristet tørre, men inden de bliver brune. Køl dem ned. 
  3. Blend halvdelen af grynene, til de er helt fine. Bland dem med resten af grynene + brun sukker, salt og kanel.
  4. Pak i to portionsanrettede fryseposer.

Andre spændende artikler


”Vinteren er det allerbedste tidspunkt!”

”Vinteren er det allerbedste tidspunkt!”

Vandring på Gran Canaria: 3 dagsture

Vandring på Gran Canaria: 3 dagsture

Vandring i yetiens fodspor i Indisk Himalaya

Vandring i yetiens fodspor i Indisk Himalaya

Log ind