Vandring ved Amalfi-kysten

Er du til afslappende vandring på dramatiske kyster med udsigter over det dybblå Middelhav, så er Amalfi-kysten i Italien et oplagt sted at bruge en uge. Her kan du kombinere vandreture med italiensk atmosfære.

Amalfi_Thomas_Barrat.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 11. aug 2023
Læst af: 21388

Er du til afslappende vandring på dramatiske kyster med udsigter over det dybblå Middelhav, så er Amalfi-kysten i Italien et oplagt sted at bruge en uge. Her kan du kombinere vandreture med italiensk atmosfære.

Syd for Napoli ligger den smukke, idylliske Amalfi-kyst. Små muldyrstier kringler sig fra det blå hav op i højderne på de smukke kystbjerge og forbinder små kystlandsbyer med hinanden. Landskabet er smukt, kulturen rig, og området skaber den noget nær perfekte ramme om en afslappende ferie med fine dagvandreture i et område, hvor vejret som oftest er i top.

Vandreturene henvender sig til stort set alle, der har mod på at få en smule sved på panden, men samtidig nyder afslapning i skønne omgivelser og små landsbyer.

 

Positano_Laura_Frenkel.jpgDramatisk kyst på Gudernes sti

De omtrent fire en halv timers vandring på Il Sentiero degli Dei, Gudernes Sti, byder på dramatiske udsigter ud over den forrevne kyst med klipperne, der brat forsvinder ned i Middelhavet. Start ved kirken på torvet i landsbyen Bomerano og begiv dig ud ad en række små stier, der snart fører dig til middelaldergrotten Grotta Biscotto med de middelalderlige vægmalerier af dyr. Udsigterne fra den smalle, gamle muldyrsti bliver spektakulære, som du bevæger dig hen langs de stejle klipper, kommer højere op i landskabet og snart befinder dig på de gamle terrasser højt over havet. Stien bølger let op og ned – altid med udsigten som vandremakker – ind til du når den lille flække Nocelle og derefter målet i Positano. Orange-røde pletter markerer ruten.

Ravello_pippa_west.jpg

Ravello til Amalfi

Ravello er udgangspunkt for en række glimrende dagvandreture. En af dem går til Amalfi, og undervejs er der mulighed for et par fine afstikkere med smuk natur og et af de ældste vagttårne på Amalfi-kysten. Trapper fører fra vejen nær Ravello op i landskabet til landsbyen Pontone. Herfra er der vist af til vagttårnet, Torre dello Zirro, der ligger med en blændende smuk udsigt, efter du har bevæget dig op og op gennem karakteristisk Middelhavsvegetation og skov. En anden mulighed fra Pontone er at følge en sti i et par kilometer langs floden til et gammelt jernværk i Valle delle Ferriere og videre forbi en gammel papirmølle, der producerede håndlavet papir, til Amalfi.

Fra landsby til landsby

Der er rigeligt med muligheder for at tage dagsvandreture fra Ravello, der fører dig fra den ene hyggelige landsby til den anden, hvor du kan puste ud på pladser og lade det døsige landsbyliv sætte sig. Du kan for eksempel vandre fra Ravello til Minori, hvor du blandt andet passerer en kirke, der stammer fra det 10. århundrede, under citrontræer og forbi klosterruiner.

Italien

Gå med alle dine sanser gennem Sydtyrols pausebrydende bjerglandskab, tag en forfriskende dukkert i den kølige Gardasø efter en varm dag, bestig de smukke italienske alper, smag på det fantastiske køkken i Piemonte og slap af på en hvid sandstrand i Syditalien! Der er noget for enhver smag!

Find din næste tur her


Priser fra 2.795,-
Fællesture
Vandring i Toscana

Vandring i Toscana

Ruteforslag
Drei Zinnen

drei zinnen

Priser fra 8.998,-
Ture på egen hånd
Det ukendte Sicilien - Etna og Stromboli

Det ukendte Sicilien - Etna og Stromboli

Andre spændende artikler


Efterårsvandring i det nordlige Toscana

Efterårsvandring i det nordlige Toscana

Sicilien til fods

Sicilien til fods

3 alpestier vi drømmer om

3 alpestier vi drømmer om