Klumme: På rejse i en verden med banditter

Billede-030.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 28. Nov 2016
Læst af: 10876

”Din bandit” råber danskeren efter chaufføren og knytter en svingende næve i luften, idet han går væk fra den gennemrustne minibus. Kort forinden havde jeg fortalt ham, at turen koster omkring fem kroner for ham og hans søn, og da buschaufføren bad om 10 kroner, blev han sur. Meget sur.

Sagen for ham synes klar: Den lokale buschauffør forsøger på frækkeste vis at snyde en tilsyneladende uvidende turist. Et klassisk eksempel på banditterne, vi rejsende skal tage os i agt for ude i verden, eller hvad?

Vi er på den indonesiske ø Java i byen Yogjakarta, hvor jeg og min kæreste havde spurgt om prisen på bussen blandt de ventende ved stoppestedet.

Med vores støvede T-shirts og slidhuller i rygsækken fik jeg oplyst en pris på godt to kroner per mand, og det var selvfølgelig den pris, jeg råbte videre til danskeren, da han spurgte mig under turen i den larmende bus. Det var også derfor han blev så sur, da han skulle af, og prisen pludselig var en helt anden.

Sagen er bare den, at selv hvis det havde været en lokal indoneser, der havde steget på bussen, og som var iklædt både guldkæder, Hugo Boss T-shirt og designersolbriller, som netop denne dansker havde på, så var også han blevet afkrævet 10 kroner af buschaufføren.

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Andre spændende artikler


Burma The Golden Land

Burma The Golden Land

Mayaernes kalender

Mayaernes kalender