Nøddebar med chokolade

+ Chokolade-mandler med havsalt og kardemomme

IMG_0977.jpg
Skrevet af: Esben Syberg
Opdateret den 12. jan 2021

Ingredienser:
80 g koldpresset kokosolie
2 dl. grofthakkede mandler
2 dl. grofthakkede hasselnødder
2 dl. rosiner eller tranebær (prøv alternativt med dadler eller gojibær)
4 dl. kokosmel
8 dl. havregryn 
400 g fast honning

Fremgangsmåde

  • Varm kokosolien på en stor pande.
  • Kom nødder på panden og rist dem hurtigt ved ikke for kraftig varme.
  • Tilsæt havregryn og kokos og rør godt rundt.
  • Tilsæt honning og rør, til det er helt smeltet.
  • Det må ikke blive branket, og konsistensen skal være sammenhængende og ret fast.
  • Kom bagepapiret i et fad på ca. 30 x 40 cm og drys det hakkede chokolade i bunden.
  • Hæld den varme masse over chokoladen og brug et nyt bagepapir til at trykke massen flad med. Sørg for, at det kommer helt ud til kanterne.
  • Læg papiret over, og lad massen blive helt kold. Vend den ud på et bræt, og skær den i passende stykker med en skarp kniv.
  • Pak energibaren ind i mellemlægspapir eller lignende.

Chokolade-mandler med havsalt og kardemomme

Ingredienser
Usaltede mandler
Chokolade
Kardemomme

Fremgangsmåde

  • Smelt chokolade og vend mandlerne i den smeltede chokolade.
  • Flyt mandlerne over på et stykke bagepapir.
  • Inden de tørrer, skal de drysses med salt og kardemomme.

ikon hængelås

Læs denne artikel

OG ALLE ANDRE ARTIKLER
FRA KR. 29 OM MDR.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Andre spændende artikler


Ny bog: Kong-bjergene findes!

Ny bog: Kong-bjergene findes!

 6 trin til at vandre i regnvejr

 6 trin til at vandre i regnvejr

Et år alene på et isbjerg

Et år alene på et isbjerg

Log ind