Nøddebar med chokolade

+ Chokolade-mandler med havsalt og kardemomme

IMG_0977.jpg
Skrevet af: Esben Syberg
Opdateret den 12. jan 2021
Læst af: 9784

Ingredienser:
80 g koldpresset kokosolie
2 dl. grofthakkede mandler
2 dl. grofthakkede hasselnødder
2 dl. rosiner eller tranebær (prøv alternativt med dadler eller gojibær)
4 dl. kokosmel
8 dl. havregryn 
400 g fast honning

Fremgangsmåde

  • Varm kokosolien på en stor pande.
  • Kom nødder på panden og rist dem hurtigt ved ikke for kraftig varme.
  • Tilsæt havregryn og kokos og rør godt rundt.
  • Tilsæt honning og rør, til det er helt smeltet.
  • Det må ikke blive branket, og konsistensen skal være sammenhængende og ret fast.
  • Kom bagepapiret i et fad på ca. 30 x 40 cm og drys det hakkede chokolade i bunden.
  • Hæld den varme masse over chokoladen og brug et nyt bagepapir til at trykke massen flad med. Sørg for, at det kommer helt ud til kanterne.
  • Læg papiret over, og lad massen blive helt kold. Vend den ud på et bræt, og skær den i passende stykker med en skarp Kniv.
  • Pak energibaren ind i mellemlægspapir eller lignende.

Chokolade-mandler med havsalt og kardemomme

Ingredienser
Usaltede mandler
Chokolade
Kardemomme

Fremgangsmåde

  • Smelt chokolade og vend mandlerne i den smeltede chokolade.
  • Flyt mandlerne over på et stykke bagepapir.
  • Inden de tørrer, skal de drysses med salt og kardemomme.

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Andre spændende artikler


Masser af kalorier

Masser af kalorier

FARVEL TIBET – På sporet af et tabt land

FARVEL Tibet – På sporet af et tabt land

6 vandretips: Beklædning i varmen

6 vandretips: Beklædning i varmen