Navigation på tur

Skal du på tur, skal du kunne finde vej, og det kan du selvfølgelig gøre på forskellige måder. Her er lidt godt til jer, der elsker at fordybe jer i kort – og som ikke gider det der med at fare vild. 

Navigation-samlet.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 08. aug 2023
Læst af: 531

Skal du på tur, skal du kunne finde vej, og det kan du selvfølgelig gøre på forskellige måder. Her er lidt godt til jer, der elsker at fordybe jer i kort – og som ikke gider det der med at fare vild. 

Seriøst minikompas

Silva Ranger SL kompas

Et kompas kan være noget nær uundværligt på nogle typer ture (og når det ikke er uundværligt, er det altid sjovt at have med). Silva er eksperter i at designe netop kompasser, og det her seriøse minikompas er til den kræsne minimalist. Det vejer nemlig blot 23 gram. Kompasset har en sikkerhedsnål, så du kan fæste det på f.eks. rygsækkens skulderstrop. På den måde har du hænderne fri til at læse kort.

Pris 329 kr. 

Find det i Friluftsland

 

Total beskyttelse til kortet

Sea to Summit Tpu Guide Map Case Medium

Et vådt, slasket kort er ikke meget værd på tur, men det er du heller ikke i fare for at ende med, hvis du putter det i Sea to Summit TPU Guide Map Case. Her er tale om en lækker, vandtæt kortlomme, der kan være nærmest uundværlig på alt fra vandreturen over kanoturen til vinterfjeldsturen. Kortlommen er fremstillet i et blødt, slidstærkt og vandtæt TPU-materiale, som både tåler frost, varme og UV-stråling. Du behøver altså hverken være bekymret for, at det revner eller bliver misfarvet. Den svejsede konstruktion med en kraftig ziplock-lukning holder kortet tørt, mens et fæstepunkt i hvert hjørne og en snor giver mulighed for at have det hængende om halsen, spænde det på tasken eller gøre noget helt tredje. Kortlommen måler 282 x 332 millimeter og vejer 78 gram.

Pris 269 kr.

Find det i Friluftsland

 

Til drømmene og til turene

Kort fra Calazo

Der er få ting, der sparker så godt gang i turdrømmene, og som samtidig er en uvurderlig hjælp på tur, som et godt kort. Svenske Calazo laver friluftskort med fokus på vandring, Kajak, Kano, cykling og mountainbike i Danmark, Norge, Sverige og Finland. Flere kort er designet specifikt til bestemte vandreruter og nationalparker, og de er udviklet i samarbejde med lokale eksperter. Der er selvfølgelig grundig og korrekt ruteafmærkning, og derudover finder man nyttige informationer om f.eks. campingområder, teltpladser, shelters, parkeringsmuligheder samt tips om indkvartering og overnatning. En smart detalje er, at hver friluftsfacilitet har et unikt nummer på kortet, så du nemt kan søge i www.calazo.dk/sog. Der finder du så detaljeret information om den nøjagtige position, serviceniveau, bookingbetingelser osv. for shelters, bålsteder og teltpladser. Kortene er trykt på et syntetisk fibermateriale, der hedder tyvek, som gør det vandafvisende og meget slidstærkt. Et tyvekkort går ikke i stykker eller taber farven, mens du er på farten.

Pris 129 kr.

Find dem i Eventyrsport

 

GPS til alle friluftsturene

Garmin eTrex 32x

Garmin eTrex 32x er en håndholdt GPS, der gør det muligt at navigere efter indlagte ruter eller GPS-koordinater på alle former for ture – vandreturen, cykelturen, kajakturen, og hvad man eller kan finde på. Betjeningen er enkel, holdbarheden god, og så får man det hele til en overkommelig pris. Farveskærmen på 2.2” med 240 x 320 skærmpixel er designet, så den kan aflæses i sollys og under bevægelse, og Garmin eTrex 32x kommer med forudindlæste TopoActive Europakort til ruteplanlægning. Med det kan du få retningsangivelser sving for sving og orientere ud fra f.eks. vandløb, naturlige karakteristika, bygninger, internationale grænser og meget mere. Du finder også tusindvis af interessepunkter som butikker, restauranter og overnatningsmuligheder. Teknologien bygger på et 3-akset elektronisk kompas, GPS’en har trykhøjdemåler, og der er 8 GB intern hukommelse til download af kort samt et microSD™ kortstik. Garmin eTrex-serien bruger både GPS og GLONASS satellitsystemerne, så du får en hurtigere sporing i mere udfordrende miljøer, end GPS kan give alene.

Pris 2.099 kr.

Find den i Eventyrsport

Andre spændende artikler


Hold varmen på vinterfjeldet

Hold varmen på vinterfjeldet

Det gode bål

Det gode bål

3 tips: Kom i form til vandreturen

3 tips: Kom i form til vandreturen