Ny vandrefestival i Skåne

Båstad Hiking Festival har premiere dette efterår. Her er ture for såvel begyndere som dem, der tørster efter lange ture. Samtidig er der after-hike, morgenyoga, fokus på foto, bådture og meget mere.

BadstadHikingFestival.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 30. jun 2023
Læst af: 10254

Båstad Hiking Festival har premiere dette efterår. Her er ture for såvel begyndere som dem, der tørster efter lange ture. Samtidig er der after-hike, morgenyoga, fokus på foto, bådture og meget mere.

Lyse bøgeskove. Dybe nåleskove. Udsigt til hav, højder, lavninger og gode vandrestier. Alle former for vegetation og sågar dyr i den vilde natur. Det hele midt i det smukke, brændte efterårsløv.

Det er de naturlige ingredienser i en ny vandrefestival, der har premiere dette efterår fra den 12. til den 14. oktober, hvor ni forskellige vandreture kan kombineres over en weekend.

Det er Bjärehalvøen i det nordvestlige Skåne, der er det geografiske omdrejningspunkt for Båstad Hiking Festival, og hele programmet ligger nu klar på deres hjemmeside, så man selv kan strikke sin egen vandre-weekend sammen.

”Båstad Hiking Festival tilbyder noget for alle typer af vandrere, både de hardcore og de mere afslappede friluftsnydere. Festivalen udbyder over en weekend mange forskellige vandremuligheder, toppet med yoga om morgenen og social after-hike om aftenen. Desuden er området særligt smukt i naturens efterårsdragt,” siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

Vandrerne vil i løbet af weekenden opleve naturskøn vandring med services som kvalitetsmadpakker til turen, after-hike arrangementer, transport hvis det ønskes og komfortabel indkvartering. Vandreweekenden begynder med et inspirationsforedrag og en hyggelig middag.

Ud over vandreture er der mulighed for at tilmelde sig morgenyoga eller en bådtur med udsigt til Bjärehalvøens vandrestier fra havsiden. Sælkolonien er også en bemærkelsesværdig attraktion i området.

9 forskellige vandreture
De ni forskellige vandreture har forskellige temaer, sværhedsgrader og længde. Temaerne lyder blandt andet på mad, natur, eventyr, foto og fugle - samt film, og der er guidede ture, som foregår både på svensk og engelsk.

”Båstad og Bjärehalvøen er en smuk kulisse for fantastiske vandreture med en varieret natur. Omgivet af havet på tre sider og Hallandsåsen i midten gør Bjärehalvøen til et eldorado for naturelskere. Det ønsker vi, at endnu flere skal opleve, og at det skal blive endnu mere tilgængeligt. Herudover har vi samarbejdet med de bedste aktører inden for friluftsliv, og sammen med dem ser vi frem til at byde velkommen med det bedste værtskab,” siger Annika Borgelin, som er projektleder for Båstad Hiking Festival.

Deltagerne vælger en tur pr. dag.

To eksempler på de ni vandreture er:

1) Eventyrvandring med rappelling i Hovs Hallar / længde: 7 km
En dag i naturen med både nydelse og lidt adrenalin. Først kommer man til den lille maleriske havn i Kattvik med RIB-båd. I Kattvik begynder vandringen gennem skoven langs kysten og en utrolig smuk del af Bjärehalvøen og vandrestien Skåneleden. Når man kommer til en af klipperne i Hovs Haller, får man mulighed for at teste rappelling (ingen forudsætninger påkrævet). Rappelling er en sikker, sjov og lidt udfordrende måde at komme ned ad en stejl klippevæg på.

2) Bøgeskov og fantastisk udsigt fra Hallandsåsen / længde: 27 km
Denne tur tager vandrerne op til Hallandsåsen, hvorfra man har en vidunderlig udsigt over Skälderviken og Laholmsbukten. Man vandrer gennem Hålehall skove, Älemosse og Lyaheden,; stedet hvor snapphanerne boede og arbejdede. På denne tur oplever man et Skåne, som minder om naturen i Norrlandet, samtidig med at man nyder Skånes fine efterårsdragt.

De syv andre vandreture har disse temaer:

  • Vandring på Skåneleden fra Ängelsbäckstrand til Torekov
  • Kystvandring fra Ängelsbäckstrand til Hovs Haller
  • Natur- og filmvandring i Torekov og Hovs Haller
  • Vandring på Hallands Väderö
  • Vandretur med fokus på fugle, hvor der undervises i fotokunst
  • Madvandring i Sinarpsdalen
  • Kystvandring fra Båstad til Hovs Hallar

Læs mere: www.bastadhikingfestival.se

Find din næste tur her


Ruteforslag
Bohusleden

Bohusleden

Priser fra 595,-
Fællesture
Vandretur på Söderåsen

Vandretur på Söderåsen

Ruteforslag
Mörbylångaleden på Öland

Mörbylångaleden på Öland

Andre spændende artikler


Bohusleden

Bohusleden

Sverige: Vandring i Lapland med børn

Sverige: Vandring i Lapland med børn

Kungsleden med en 2-årig

Kungsleden med en 2-årig