Nye cykelruter i Val Gardena

Val-Gardena.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 28. Nov 2016
Læst af: 8813

Mellem Dolomitternes spidse bjergtoppe ligger Val Gardena-dalen, der om vinteren er et fantastisk skiområder, men om sommeren åbner for et netværk af 33 velskiltede mountainbike-spor for ryttere på alle niveauer. I alt er der mere end 1000 kilometer i mellem 700 og 2450 meters højde. Sellaronda-ruten rundt om det prægtige Sella-bjergmassiv har længe været populær blandt skiløbere, og nu er det også muligt at cykle turen på mountainbike om sommeren.

Fem forskellige svævebaner og stolelifte gør turen mulig for dødelige cykelryttere ved at reducere 4000 meters højdeforskel til mere realistiske 800 meter. Her er fænomenale udsigter til Dolomitternes krogede klippeformationer, udstrakte grønne enge med græssende køer og hyggelige bjerghytter med gourmetpasta.

Sellaronda-rundturen er 58 kilometer lang og kan dermed gennemføres på én dag. Derudover åbner der i år tre nye singletrail-spor med højdeforskelle på mellem 466 og 616 meter i 2015. De fører alle til landsbyen Selva Val Gardena i 1564 meters højde. Mange af områdets hoteller er for øvrigt cykelvenlige og stiller faciliteter til rådighed som værktøjssæt, slanger og børster til cykelvask, sikker cykelparkering – endda specielle cyklistmenuer i restauranten.

Italien

Gå med alle dine sanser gennem Sydtyrols pausebrydende bjerglandskab, tag en forfriskende dukkert i den kølige Gardasø efter en varm dag, bestig de smukke italienske alper, smag på det fantastiske køkken i Piemonte og slap af på en hvid sandstrand i Syditalien! Der er noget for enhver smag!

Andre spændende artikler


På cykel rundt om Etna

På cykel rundt om Etna

Island på cykel

Island på cykel

På cykel gennem Buskerud, Norge

På cykel gennem Buskerud, Norge