Soveposer til tre sæsoner

Soveposen er essentiel for gode ture. Uden god søvn bliver dagene på stierne, småvejene og vandene sjældent gode, og her kigger vi på soveposer, der alle kan anvendes fra forår til efterår – og måske endda på de luneste vinternætter i det danske.

Dunsoveposer.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 06. jun 2023
Læst af: 798

Soveposen er essentiel for gode ture. Uden god søvn bliver dagene på stierne, småvejene og vandene sjældent gode, og her kigger vi på soveposer, der alle kan anvendes fra forår til efterår – og måske endda på de luneste vinternætter i det danske.

Perfekt til ydersæsonerne

Y by Nordisk Tension Comfort 600

Dunsoveposen her er ideel til forår og efterår. Selvom temperaturen dykker ned omkring de cirka 3°C, så har soveposen nemlig god komfort. Den lette æggeform betyder mere bevægelsesfrihed end i en klassisk mumiesovepose.

Y-by-Nordisk-Tension-Comfort-600.jpg

Du kan dreje dig lidt mere, og der er ekstra plads til ben og knæ. Fyldet består af RDS-certificerede europæiske andedun med en fyldkraft på 600+. Der er tovejslynlås, som kan lynes op helt ned til anklerne, og det polstrede lynlåsbetræk på indersiden forhindrer kuldebroer. Hætten kan justeres, og med sine 1.100 gram vejer soveposen ikke alverden i rygsækken.

Pris 2.649 kr. 

Find den i Friluftsland

Marmot Hydrogen

Dunlet til kvinderne

Marmot Hydrogen

Leder du efter en let sovepose, der ikke er for dyr, men som du kan bruge fra forårets første ture til efterårets sidste (og måske endda på vinterturen i det danske), så tag lige et kig på den her – hvis du altså er en kvinde. Posen er nemlig tilpasset kvinders anatomi med lidt ekstra plads omkring hofter og skuldre. Den kombinerer varme og komfort med en lav vægt, og med 800 gram i rygsækken får du en sovepose med en komforttemperatur på -1°C, der er fyldt med RDS-certificerede gåsedun med en fyldkraft på 650. Dunene er imprægnerede, så de bedre afviser vand og fugt, og overfladen har fået en PFC-fri DWR-behandling, der ligeledes holder det våde ude. Mumieformen optimerer varmeegenskaberne og den tætsiddende hætte samt de isolerede dunkanaler omkring halsen og langs lynlåsen sørger for at holde al kropsvarmen inde i posen.

Pris 2.499 kr.

Find den i friluftslandTLT SNU 5

Fiberpose med fine detaljer

TLT SNU -5

Fiberposen her egner sig til alle turene, hvor temperaturen er nede og kysse frysepunktet – eller der er lidt varmere, og man lyner en smule op. Den har nemlig en komforttemperatur på 1°C for kvinder og -5°C for mænd. Varmekraven er ikke bare en pølse, der lukker sig om halsen, som man normalt finder på soveposer. Den er konturskåret og ligner lidt det midterste af en gabestok, når posen er lukket. Er natten lun, lyner du den bare af. Mumiesoveposen er skåret lidt anderledes end de fleste af dens artsfæller, da den er ret snæver ved hoved og hals, så der ikke er overflødig luft at bruge din kostbare kropsvarme på. Soveposers bredeste punkt ligger traditionelt ved skuldrene men på SNU -5 er den flyttet ned til albuerne, hvor man rent faktisk er bredest, hvis man ligger afslappet på ryggen. Den såkaldte fodboks giver plads til fødderne, som jo i sagens natur stritter opad, når du ligger på ryggen. Der er desuden lidt ekstra fyld, så du kan sige farvel til kolde fødder i natten. Vægt: 1.090 gram.

Pris 1.449 kr.

Find den i Eventyrsport

 

TLT LUR 3

Prisstærk fiberpose

TLT LUR -3

Er du på jagt efter en gennemtænkt sovepose, der ikke sprænger budgettet, og du roligt kan tage med på turene, hvor temperaturen ikke kommer for langt under frysepunktet om natten, så er LUR -3 måske lige sagen. Her får man nemlig en sovepose med komforttemperatur på henholdsvis +2°C for kvinder og -3°C for mænd – fint til Danmark fra forår til efterår og såmænd også til f.eks. sommerfjeldet højere mod nord. Posen er ret snævert skåret omkring hoved og hals, og det bredeste punkt ligger ved albuerne, hvor man har brug for pladsen, når man ligger afslappet på ryggen. Fodboksen sørger for ekstra varme til fødderne, og lynlåsen kører begge veje. Den har trækstrop på både yder- og indersiden og er designet, så den har meget lille tilbøjelighed til at køre fast. Varmekraven er konturskåret og udformet, så der hverken er brug for knapper eller velcro til at lukke den. Samtidig kan den naturligvis strammes i kanten. Vægt: 1.450 gram.

Pris 849 kr. 

Find den i Eventyrsport

Andre spændende artikler


Vild vandring i Jotunheimen

Vild vandring i Jotunheimen

Vælg den rigtige beklædning til våde ture

Vælg den rigtige beklædning til våde ture

Den Norske Turistforening - DNT

Den Norske Turistforening - DNT