Safari i Sydafrika : Kruger National Park

Der er noget helt specielt ved at køre på safari i sin egen bil i Kruger, hvor der blandt andet lever elefanter, løver, næsehorn, flodheste og leoparder. Og så er det tilmed ret billigt og nemt at komme dertil.

Loeve_Kruger_Sydafrika_Fot.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 18. maj 2021
Læst af: 10335

Der er noget helt specielt ved at køre på safari i sin egen bil i Kruger, hvor der blandt andet lever elefanter, løver, næsehorn, flodheste og leoparder. Og så er det tilmed ret billigt og nemt at komme dertil.

Morgenluften er sprød, og solen titter kun lige akkurat op over trætoppene. Vi triller af sted lige så stille, som vi overhovedet kan på en lille grusvej med blikkene stift rettet ind i det frodige grønne, der omgiver os.  Det er lidt svært at forestille sig, at der faktisk lever vilde dyr lige derinde. At de når som helst kan stå lige foran os.

Giraffer_Kruger_Sydafrika_FVi behøver dog ikke at tvivle længe, for vi har ikke kørt mange hundrede meter, før en nysgerrig giraf stikker hovedet op over trætoppene. Jeg klapper bremsen i, men det betyder ikke det store, da vi dårligt kører 20 km/t. Giraffen tager sig ikke af os. Den gumler løs på bladene, og snart dukker junior også op. Vi kigger på livet løs, inden vi kører videre. Det er svært at løsrive sig, men der er mange dyr, vi skal nå at se.
Og det kommer vi også til. I løbet af to dage i Kruger ser vi adskillige elefanter – nogle af dem på blot et par meters afstand. Vi ser flodheste, der vælter op ad en grumset flod og springer i hinandens tykke struber, og vi ser tonstunge næsehorn, yndefulde gazeller og klodsede gnuer. Flodhest_Kruger_Sydafrika_FVi ser adskillige store flokke zebraer, frække bavianer, og en aften, hvor vi er på vej tilbage til lejren, er der endda en leopard, der bestemmer sig for at gå ud på vejen lige foran os. Den lister dog hurtigt ind i det høje græs igen.
Der er konstant spænding, mens vi kører rundt, og hele tiden vil vi se mere, mere, mere. Og det er svært at få nok, for forventningerne bliver hele tiden opjusteret. Heldigvis bliver de også indfriet.
 
Elefanter_Kruger_SydafrikaKruger National Park
Kruger ligger omtrent fem timers kørsel fra Johannesburg. Parken er med sine små 19.000 kvadratkilometer næsten halvt så stor som Danmark og er hjemsted for en lang række dyr – her i blandt elefant, løve, næsehorn, flodhest, leopard, gepard, bøffel, gnu, bavian og hyæne.
Her finder du kort over Kruger.

Transport
Det nemmeste er at flyve til Johannesburg, leje en bil og selv køre til Kruger. Vejene er gode, og det er nemt at køre selv i landet. Det var billigst at leje bil hos Tempest Car Hire , da Opdag Verden var i Sydafrika , med en pris på omtrent 150 kroner pr. dag for den mindste bil. Du kan flyve til Sydafrika for under 5000 kroner, og der er den store fordel, at du bliver i samme tidszone, så du ikke skal bøvle med jetlag, hvis du er på en kortere tur.

Overnatning
I Kruger findes der en række indhegnede lejre, hvor det er muligt at overnatte i såvel eget Telt som i små hytter. Der er også restauranter og butikker, der er overraskende billige, i lejrene. En flaske sydafrikansk hvidvin kan man for eksempel købe til helt ned til ti kroner i butikkerne.


Andre spændende artikler


På opdagelse i Afrikas største floddelta

På opdagelse i Afrikas største floddelta

Tæt på Krugers kæmper - Sydafrikansk safari til fods

Tæt på Krugers kæmper - Sydafrikansk safari til fods

Hiking

Hiking