Tema: Vindjakker til vandreturen

The North Face, Fjällräven, Vaude og Lundhags

Hvad enten det er sommer eller vinter, forår eller efterår, så hører en vindtæt jakke hjemme i rygsækken.
Omtaler_vindjakker.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 17. jun 2022
Læst af: 2696
Hvad enten det er sommer eller vinter, forår eller efterår, så hører en vindtæt jakke hjemme i rygsækken.
Den yder beskyttelse mod vind og vejr, og man ånder samtidig godt. Man kan dermed være aktiv uden at kampsvede.

The North Face Dryzzle Futurelight Jacket

Aktiv uden åndenød

The North Face Dryzzle Futurelight Jacket

Det er et oldgammelt problem: Du hiver en jakke på for at skærme dig mod vind og vejr, men efter lidt tid begynder du at spekulere på, om det overhovedet hjælper. Du begynder nemlig at svede, bliver våd under jakken og føler dig lukket inde. Men sådan hverken bør eller behøver det være. Jakken her er let og alsidig, og med North Faces egen Futurelight-membran er der sørget for beskyttelse mod vind, pålidelig vandtæthed og en fremragende åndbarhed – og netop det sidste bliver du glad for. Du behøver nemlig ikke konstant hive jakken af og på, fordi du det ene øjeblik er for kold, og det næste er for varm. I stedet kan du knokle videre – samtidig med at du har det dejligt. Produkterne i Futurelight-kollektionen er tilmed miljøvenlige.

Membranen indeholder ikke skadelige stoffer, yderstofferne er i høj grad fremstillet af genbrugsmaterialer og DWR-behandlingen er uden flourstoffer og holder ekstra længe. Jakken har fuldt justerbar hætte og et blødt, strækbart ydermateriale. Brystlommen og de to håndlommer har lynlås, og der er en lamineret flap henover hovedlynlåsen. Der er velcrojustering i ærmeafslutningerne og indsnøring ved hoften. Fås til såvel herrer som damer. Vægt: 300 gram.

1.799 kr. / Find jakken på Friluftsland.dk

 


 

Vaude Cyclone Jacket VI

Cyklon mod vinden

Vaude Cyclone Jacket VI

Navnet på jakken her siger det hele. Når vejret er omskifteligt, og du skal være klar til vinden, så kommer Cyclone Jacket til sin ret. Det er en alsidig softshell, der er lavet af genanvendt polyester med en PU-membran og en blød, isolerende bagside af polyester, hvoraf 66% er genanvendt. Jakken er vindtæt og stærkt vandafvisende, så du er klar til vejrgudernes lettere vanvid. Der er hagebeskytter ved lynlåsen, en brystlomme og to håndlommer med lynlås. Der er snøre til justering i kanten og Velcro®-stropper til justering i ærmerne. Og så er jakken, lige som det er tilfældet med mange af Vaudes produkter, meget miljøvenlig. Den har Vaudes egen og anerkendte Green Shape-mærkning, som dækker over en lang række miljøvenlige valg og krav: Produkterne er designet til at have en lang levetid, er nemme at reparere, har udelukkende miljøvenlige, bæredygtige materialer i metervarer, lynlåse, knapper osv. Den er foruden skadelige stoffer og teknologier, kan vaskes ved lav temperatur, så der spares energi, og kan genanvendes, når den er slidt op. Green Shape-produkterne er desuden Fair Wair-produceret, hvilket betyder, at der er fokus på arbejdsmiljø, lønforhold og lignende. Jakken vejer 531 gram i en medium.

899 kr. / Find jakken på Eventyrsport.dk

 


 

Fjallraven Womens High Coast Lite Jacket

Let beskyttelse lige ved hånden

Fjällräven Womens High Coast Lite Jacket

Selvom det er blevet sommer, og solen skinner på det meste af vandreturen, så har man stadig brug for en alsidig jakke. Den her lette, alsidige og vindtætte jakke fra Fjällräven er designet til netop vandreture, friluftsliv og hverdag i sommerhalvåret, og her er tale om en lækker enkel sag fremstillet i blødt, hurtigtørrende polyester. Hætten kan foldes ind i kraven, og hele jakken kan pakkes i dens egen håndlomme. Jakken er således særdeles pakbar, vejer blot 170 gram og er nem at have med i rygsækken. Efter den har beskyttet én mod sommerbygen, tørrer den altså hurtigt igen. Der er to håndlommer med lynlås, to-vejs frontlynlås, elastik omkring håndleddet og indsnøring ved hoften. Og så er den miljørigtig, som man kender det fra Fjällräven.

1.499 kr. / Find jakken på Friluftsland.dk 

 


 


 

Lundhags Gliis Anorak Women

Let, praktisk & pakbar

Lundhags Gliis Anorak Women

Der er ikke noget ved at stå ude på stien og komme i karambolage med rygsækken for få hevet anorakken op ad eller stoppet den ned i rygsækken igen. Og det sker ikke med sagen her. Den er let, praktisk og nem at pakke ned. Når man har den på, kan vind og vejr komme an, for den beskytter mod vinden, og den er hurtigtørrende. Stoffet har fået voks og en PFC-fri imprægnering. Det gør jakken smuds- og vandafvisende, så der heller ikke er grund til panik, hvis en byge blæser forbi. Den justerbare hætte er med elastisk kant, og den lange frontlynlås gør det let at tage anorakken på og af samt nemt at ventilere. Ærmeenderne og anorakkens underkant er elastiske, og kængurulommen gemmer på en telefonlomme. Jakkens miljøvenlige LPC-materiale består af 65% genanvendt polyester og 35% økologisk bomuld. Vægt: ca. 480 gram i størrelse large.

1.399 kr. / Find jakken på Eventyrsport.dk

Andre spændende artikler


PÅ FJELDEVENTYR I TROLLHEIMEN

PÅ FJELDEVENTYR I TROLLHEIMEN

Vulkanvandring i Indonesien

Vulkanvandring i Indonesien