• Hjem
  • Artikler
  • Udfordrende kanoekspedition på Mountain River i Canada

Udfordrende kanoekspedition på Mountain River i Canada

Manddomsprøven på Mountain River

Seks danskere forberedte sig i tre år op til denne kanoekspedition. Følg dem på deres livs kanoeventyr i Canadas vildmark.

Til-Opdag-Verden-15.jpg
Opdateret den 20. jan 2021
Læst af: 7840

Seks danskere forberedte sig i tre år op til denne kanoekspedition. Følg dem på deres livs kanoeventyr i Canadas vildmark.

I det nordvestlige hjørne af Canada ligger Mountain River. Det er Canadas vildeste kanoflod, der snor sig ind gennem Mackenzie bjergene og slutter sit udløb i Mackenzie floden.

I Northwest Territories er der flere floder, som indbyder til kanosejlads, men ingen kan måle sig med Mountain River i sværhedsgrad.

Floden byder på flere kløfter af varierende sværhedsgrad, hvor strømfaldene er drilske og kan være en voldsom udfordring. Floden er absolut ikke for begyndere.

Derfor er det selvfølgelig også netop den flod, vi vil prøve kræfter med. Vi skal padle 370 kilometer, hvor det samlede fald er på 1200 meter. Undervejs skal vi igennem fem vilde, men smukke canyons, inden turen slutter ved udløbet til Mackenzie floden.

Vi vil blive mødt af høje bølger, kraftige hvirvelstrømme og masser af tekniske passager. Vi tager seks mand af sted for at udfordre os selv og opleve det ultimative kanoeventyr. Det kan kun blive sjovt.

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Andre spændende artikler


Packrafting i Aaska

Packrafting i Aaska

Kano tur på Helge å

Kano tur på Helge å

I kano til Karasjok

I Kano til Karasjok