5 fantastiske kanoture i Sydsverige

Kanoture i Sverige med idylliske vildmarksoplevelser

Sommeren står for døren, og de svenske kanoture lokker. Her er fem områder i Sydsverige, der er nemme og hurtige og komme frem til og som byder på fredelige vande, øde øer og uanede mængder af idylliske vildmarksoplevelser.

KanoSydsverige.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 24. jan 2023
Læst af: 23247

Sommeren står for døren, og de svenske kanoture lokker. Her er fem områder i Sydsverige, der er nemme og hurtige og komme frem til og som byder på fredelige vande, øde øer og uanede mængder af idylliske vildmarksoplevelser.

1. Immeln, søen med de 200 øer

Immeln nord for Kristianstad er Skånes tredjestørste sø. Selvom området er populært, finder man nemt sine egne steder langs søbredden eller på en af de over 200 små øer, hvoraf mange er beskyttede områder for fugle.

Et godt udgangspunkt for ture ud på søen er Immelns Kanocenter, hvor man kan leje kanoer. Immeln er nem at ro på, og med den dybe stilhed og et par friskfangede fisk om aftenen, er der lagt op til glimrende småeventyr i idylliske omgivelser.

Læs mere på www.immelnskanotcenter.se

2. Øhop på Skånes største sø, Ivøsøen

Ivøsøen, lokker med et væld af øde øer; perfekt til kanoturen, hvor man kan udse sig sin egen ø for natten, finde en hyggelig vig med en badestrand, slå lejr og nyde freden.

Nogle af Ivøsøens 40 øer har shelters, mens man på andre øer er alene i vildmarken. Det er muligt at leje kanoer ved Wetlandi Kanocenter i Axeltorp, der også er start- og slutpunkt for kortlagte kanoruter, hvis man ønsker en mere civiliseret ødemarkstur.

Læs mere på www.wetlandi.se

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

3. Kanotur på Åsnen, den næststørste sø i Småland

Åsnen er Sveriges nyeste nationalpark og lokker med Sveriges største sø-skærgård. Her finder man mere end 1.000 små øer, som er oplagte at opleve fra kanoen.

Her kan hele familien være med, og som på mange andre søer er det nemt at skræddersy turen alt efter, hvor lang tid, man har til rådighed, hvor langt man gerne vil ro, og hvor man gerne vil slå teltet op for natten. Man kan blandt andet leje Kano på Getnö Gård, der ligger på sin egen ø midt i Åsnen.

Læs mere på www.visitasnen.se

4. Smuk padling på Stråken og Tidan

Søen Stråken og åen Tidan byder på fantastisk padling for både begyndere og erfarne kanosejlere. Der er flere fine lejrpladser og andre overnatningssteder langs ruterne.

Man kan vælge at starte og afslutte ved Kyrkekvarn eller blive transporteret i bil til et andet sted langs søen, og derefter padle op til Kyrkekvarn Kanotcenter, hvor man kan leje kanoer.

Læs mere på www.kyrkekvarn.com

5. Stilhed på Lagaleden fra Småland til Halland

Kanoruten Lagaleden strækker sig over 150 km fra søen Bolmen i Småland og tværs gennem Halland, hvor den med åen Lagan ender ved havet i Laholmsbugten.

Har man ikke mod på eller tid til samtlige kilometer i en mundfuld, kan man begynde hvor som helst og vælge mellem fortrinsvist at padle i å eller sø.

Det er vidunderlige naturoplevelser, uanset hvilken strækning man vælger. Langs hele ruten er der i alt 30 lejrpladser skiltet med Kano og Telt.

Læs mere på www.laholm.se

Foto: Roger Borgelid

Find din næste tur her


Ruteforslag
Dalsland Kanal

Dalsland Kanal

Ruteforslag
Åsnen i Sverige

Åsnen i Sverige

Ruteforslag
Kosterhavets Nationalpark

Kosterhavets Nationalpark

Andre spændende artikler


Sveriges sydligste 'vildmark'

Sveriges sydligste 'vildmark'

Erik B. Jørgensen:

Erik B. Jørgensen: "Det er vores lille univers"

Svenske kanodrømme

Svenske kanodrømme

Log ind