Vandring i Mexico

Optur på mystiske vulkaner

4.jpg
Skrevet af: Elin Sætersdal - Foto: Elin Sætersdal, Servimont, Secretaría de Turismo del Estado de Puebla og Visit Mexico
Opdateret den 28. Nov 2016
Læst af: 10004

Mexico disker op med en lang række spektakulære vulkaner, der byder på glimrende vandring op i tynd luft, hvor de fleste kan være med. Samtidig byder de lunefulde vulkaner på en lang række historier og myter fra tider med erobrere, indianere og elskende.

På en skøn solskinsdag ser jeg en af Mexicos mange vulkaner gennem busruden. Det er La Malinche, der lokker. Jeg bestemmer mig med det samme: Den skal jeg bestige. La Malinche er opkaldt efter en kvinde, der spiller en helt speciel rolle i mexicansk historie.

Da den spanske erobrer Hernán Cortés gik i land i Mexico i begyndelsen af 1500-tallet blev den smukke, intelligente indianerkvinde Malinche hans rådgiver, tolk og ikke mindst elskerinde.

Hun var medvirkende til, at det var muligt for en lille, spansk hær at vælte et af datidens mægtigste riger. I dag bliver hun anset som en antiheltinde og landsforræder.

Men hvorfor er vulkanen så opkaldt efter hende? Er det fordi, vulkanen er særligt forræderisk og lunefuld? En af mine mexicanske venner tipper mig om, at det nok er bedst, hvis jeg ofrer noget til Malinche, inden vi sætter ud, for hun er ikke altid lige begejstret for bjergbestigere. Og der går rygter om, at de lokale stadig hører sære lyde fra hende. 

Og, åh nej, ofringen har jeg glemt alt om! Det handler om ikke at tænke. Bare gå. Et skridt ad gangen. Puha.  

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Andre spændende artikler


Friluftskursus i krævende vejrforhold

Friluftskursus i krævende vejrforhold

Ny 120 km vandrerute ved Vejle

Ny 120 km vandrerute ved Vejle

Slip din kreativitet løs i naturen

Slip din kreativitet løs i naturen