Grækenland

Læs artikler, guider og nyheder om outdoor og vandreture i Grækenland


Dyk ned i inspiration til de bedste vandreruter, hvad end der er tale om nye og forholdsvis ukendte vandrestier eller vandring på veletablerede klassikere, og tag det første skridt mod nye oplevelser i Grækenland.


Info og fakta om Grækenland

Grækenland er et land, der har oplevet voldsomt turbulente perioder med århundreders kolonisering, modstands- og borgerkrige. Alligevel er det vist ikke helt ved siden af at påstå, at de fleste forbinder Grækenland med glade dage med retzina, badeferie, solbrun hud og megen, megen hede.

Saftige oliven, velsmagende feta, duftende honning og komplet vanvittige bilister. Grækenland er også ski på Parnassos to timer fra hovedstaden Athen, vandre- og cykelture på de hundredvis af småøer det Ægæiske Hav samt storbyvandringer med et strejf af historie.

Grækenland er hjemstedet for de Olympiske Lege og de magtfulde græske guder, der våger over verden fra Olympen; stedet, hvor den vestlige verdens moderne filosofi, matematik og tænkning blev grundlagt. Grækenland er varm, sydende, duftende, og så er der aldrig mere end 100 kilometer til vandet.

Hvornår skal jeg rejse til Grækenland ?

Holder du ikke af varme, kan det absolut ikke anbefales, at du tager til Grækenland i sommermånederne – eller højsæsonen – det vil specielt sige i juli og august, hvor temperaturerne nemt brager op på 40 grader i skyggen. Enkelte steder vil du kunne finde en smule lise, for eksempel på strandene, men det er du naturligvis ikke den eneste, der har fundet ud af.

Gå derfor efter forårsmånederne april og maj, hvor temperaturen er på behagelige 20 grader, eller sensommeren helt frem til oktober, hvor det stadig er lunt i vejret, og hvor du vil støde på flere grækere end turister. November til januar er de koldeste, og himlene kan have vanskeligt ved at holde på vandet. Derfor lukker langt det meste uden for Athen ned for vinteren, og du kan få vanskeligt ved at finde et sted at overnatte.

Rejsen til og fra Grækenland

Fra Danmark har flere luftselskaber især om sommeren ruter til både det græske fastland og mange af øerne, og der kan meget vel være penge at spare på at købe en af de charterpakker, der er aktuelle fra maj til oktober.

Uden for højsæsonen kan du købe en returbillet til Athen for omkring 1500 kroner, mens for eksempel fastlandets næststørste by Thessaloniki i Nordgrækenland er en lidt dyrere destination. Tjek eventuelt www.flyingoffice.dk for en direkte sammenligning af flyselskabernes priser.

Rejsen rundt i Grækenland

Inden for Grækenlands grænser er der flere transportmuligheder. Indenrigsflyenes rutenet er stort og dækkende, men desværre er billetterne temmelig dyre, og samme rejse kan ofte gøres for det halve, hvis du i stedet vælger bus, tog eller færge.

Togbilletterne er billige, til gengæld går det sjældent lige så stærkt, som når du sætter dig ind i en af de græske busser, der også når ud i afkrogene af det græske fastland.

Log ind