Vandring på Symi

Grækenland har meget andet at byde på end charterrejser, masseturisme og grisefester. Bevæger man sig bare en lille smule væk fra de populære strande, møder man nemlig en formidable, smuk natur. 

34322335_Karel-Gallas.jpg
Skrevet af: Tore Grønne
Opdateret den 13. aug 2023
Læst af: 8527

Grækenland har meget andet at byde på end charterrejser, masseturisme og grisefester. Bevæger man sig bare en lille smule væk fra de populære strande, møder man nemlig en formidable, smuk natur. 

Blot et stenkast fra ferieøen Rhodos finder man fin vandring i idylliske omgivelser på øen Symi.

Som det ofte er tilfældet på charterøer, skal man ikke langt væk fra kysten, før man har det hele for sig selv. Gå for eksempel fra byen til klosteret St. Emilianos, der hurtigt fører dig over en lille top og videre med udsigt til de tyrkiske bjerge. Vejen er tør og støvet, og for enden af den ligger et af Symis 60 klostre.

På øen bygges klostre, når en familie har oplevet sorg eller glæde, og uanset hvor på øen man befinder sig, ses altid mellem tre og fem klostre. Inden for murene er en meget flot og velholdt kirke, hvor de hvidmalede stenvægge står flot mod den dybblå himmel. Det virker langt væk fra alle charterturisterne, der går rundt nede ved havnen og sveder. Gå videre til klosteret St. Emilianos, der ligger meget smukt på et lille skær 100 meter ude i det turkisblå vand. Her er der mulighed for at hoppe på en turbåd og tilbringe resten af dagen med solbadning, snorkling og hygge.

En anden fin dagtur går til Agia Marina. Mange hundrede trappetrin fører op gennem den gamle hovedgade til en sti, der fører op i tørt, stenet bjergterrænet til et pas, hvorfra det er muligt at komme ned til klostret. Firben er der masser af, og fra passet er der en formidabel udsigt over stranden og det blå hav.

Fjernt i disen kan man skimte de tyrkiske bjerge. Turen ned til stranden går hurtigt, og det kølende vand kommer som et kærkomment afbræk fra vandringen. På vej tilbage kan du gå gennem den lille, hyggelige fiskerby Pedi, hvor de græske arkitekter har været smarte og bygget husene helt ude ved vandkanten så bådene kan trækkes ind i den nederste etage. Øverste etage er indrettet til beboelse.

Faktaboks

Hvordan kommer jeg til Symi?
Symi er en af Grækenlands 1400 øer. Den ligger 24 kilometer nord for Rhodos i Marmara-strædet, kun ti kilometer fra Tyrkiets kyst og er super at besøge i foråret, inden sommeren og heden kommer. Flyv til Rhodos fra omtrent 2000 kroner. Ved ankomst til Rhodos skal du have transport til havnen Mandraki. Den lokale bus er billigst, og du kan også tage en taxi. Fra havnen skal du videre med færgen til symi.

Hvordan overnatter jeg?
I Grækenland er det forbudt at telte udenfor campingpladserne, men der er mange overnatningsmuligheder på Symi. 

Husk en sejltur
Noget af det smukkeste ved Symi er indsejlingen til byen, og det er absolut også værd at sejle ud til de afsidesliggende bugter, hvor man kan nyde øens farver og dufte. Man kan også gå i land og udforske dyre- og plantelivet med vildtlevende skildpadder, mange firben/øgler samt en del sommerfugle og et par slangearter.

Andre spændende artikler


Varieret vandring på Vest Kreta

Varieret vandring på Vest Kreta

Vandring på Kreta

Vandring på Kreta

Vandretur i Grækenland

Vandretur i Grækenland

Log ind