• Hjem
  • Artikler
  • Vandring i yetiens fodspor i Indisk Himalaya

Vandring i yetiens fodspor i Indisk Himalaya

På jagt efter den afskyelige snemand

I skyggen af verdens højeste bjerge lever legenden om den mystiske yeti, men findes denne sagnomspundne skabning virkelig? Med otte tunglastede heste og udrustet med zoomlinser drog vi ind i de øde bjerge i jagten på den afskyelige snemand – men mest af alt for at nyde vandringen i de betagende bjerge.

DSC_9795.jpg
Skrevet af: Casper Devantier
Opdateret den 07. maj 2021
Læst af: 8007

I skyggen af verdens højeste bjerge lever legenden om den mystiske yeti, men findes denne sagnomspundne skabning virkelig? Med otte tunglastede heste og udrustet med zoomlinser drog vi ind i de øde bjerge i jagten på den afskyelige snemand – men mest af alt for at nyde vandringen i de betagende bjerge.

Øjnene lyser op i en blanding af ærefrygt og begejstring.
”Yes. It’s out there. I’ve seen it!”
Vi sidder samlet om gryderne på turens første dag, da jeg spørger vores guide, Pema, om han tror på legenden om den mystiske yeti. Han er dybt alvorlig og tilføjer, at han flere gange har set en ubestemmelig, menneskelignende skabning i bjergene.

Selvom jeg har min forudindtagede holdning til yetiens eksistens, så kan jeg alligevel ikke lade være med at lade mig rive en lille smule med af stemningen. Den gamle militærprimus’ hvæsen og den dæmpede belysning fra pandelampernes skær giver en helt speciel atmosfære, og ordene fra Pema bliver på en eller anden måde mere troværdige.

Jeg suger i hvert fald fortællingen til mig, og pludselig er jeg meget opsat på ideen om at gå på jagt efter Himalayas gådefulde beboer.

Alene i Himalaya
Vi er i cirka 4400 meters højde, og rundt om os brager Himalayas tinder op mod den stjerneklare nattehimmel. Nærmere bestemt befinder vi os i Ladakh i det nordlige indien. Jeg er sammen med min kæreste, Heidi, sat ud på et ottedages trek mellem Phyang og Hunder, der er en af regionens mindre kendte vandreruter.

Vi startede i cirka 4000 meters højde og havde en relativt kort vandredag på omkring fem timer. Selvom vi har tilbragt fire dage i 3500 meters højde i Leh, er vi stadig mærket af den tynde luft; vi bliver forpustede af selv de mindste anstrengelser, og i løbet af dagen har en hovedpine vokset sig større og større.

Men lidt hovedpine er en pris, jeg gerne betaler for at være omgivet af denne skønne natur. Værre er det desværre for Heidi, der virkelig er ramt af højden, så hun er gået direkte i seng efter maden.

Jeg sidder her med tandbørsten i munden og nyder storheden i bjergene og føler mig lykkelig og meget ydmyg på samme tid – vi er virkelig langt væk fra alting, tænker jeg. Da jeg hopper i posen, er det med et lille smil på læben.

Jeg kan ikke helt ryste Pemas historie af mig, så jeg falder i søvn, mens tankerne snurrer om yetien, der måske lusker rundt derude på den anden side af teltdugen.

Gletsjertur på fire ben
Næste morgen er hovedpinen væk, og vi vågner op til en skøn dag. Luften er kold og frisk, og morgensolen kaster et fantastisk lys på bjergene. Det virker som om, der er noget helt specielt over lyset her i Ladakh – jeg har i hvert fald aldrig nogen sinde oplevet noget lignende. Himlen virker næsten unaturligt blå, og det fremhæver de sneklædte tinder og grønne bjergsider endnu mere.

Dagens vandring er igen relativt kort, så vi tager os god tid til at spise morgenmad og gøre os klar til trekket. Foruden vores guide består vores lille gruppe af otte terrængående heste og deres to ejermænd.

Udstyret med udtrådte kondisko og slidte garbadine Bukser ligner de bestemt ikke nogen, der er på et ottes dages trek i hårdt terræn. Men hvad de ikke har i udstyret, dét har de i benene, så de får hurtigt lagt afstand til os og forsvinder ind i terrænet.

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Andre spændende artikler


På trek til indiske Zanskar

På trek til indiske Zanskar

PÅ TOPPEN I LADAKH

PÅ TOPPEN I LADAKH

Markha Valley Trek, Indien

Markha Valley Trek, indien