Vandring til koalaer i Australien

Drømmer du om at se Australiens koala siddende i et eucalyptustræ og gnaske blade i den fri natur? Så besøg Magnetic Island i Queensland, hvor du kan gå en herlig vandretur ud for at spotte de små pungdyr.

John_Carnemolla.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 13. apr 2022
Læst af: 8560

Drømmer du om at se Australiens koala siddende i et eucalyptustræ og gnaske blade i den fri natur? Så besøg Magnetic Island i Queensland, hvor du kan gå en herlig vandretur ud for at spotte de små pungdyr.

Eric_Middelkoop.jpgSpændte traver vi afsted fra Horseshoe Bay på den lille ø, Magnetic Island, ud for den australske østkyst i solskinsstaten, Queensland. Eftermiddagssolen frituresteger os i knolden, så hatten må på, og hvide kakaduer finder frø på en græsmark. Vil vi se dem? Det er et must for os at se koalaen, Australiens nuttede pungdyr, men i dens eget miljø, frem for i en af de utallige zoologiske haver, hvor man kan få sit billede taget med en tam koala. Øen skulle have den højeste bestand af vilde koalaer i staten, måske på hele kontinentet.

Vi drejer af fra en hovedvej og svinger ind på en grussti. En dal med eucalyptustræer op og ned ad grønne bakker åbner sig foran os. Det bør være slaraffenland for koalaerne, der elsker at gnaske bladene fra eucalyptustræer.

Men stadig væk: Hvordan bærer man sig ad med at spotte de grå bamser? Svaret kommer efter ti minutter. Man går efter lyden. Knas, knas. Vi ser den første fire meter oppe i træet, og kvinden ved min side går amok med årrhh og nejjj, hvor er den sød. Det er den, som den sidder deroppe og glor ud ad et par sammenknebne øjne knaser blade med de små fingre, der griber fat om grene, og den pelsede mås, der hviler godt på en anden gren. Dens små runde ører og det runde hoved hiver den gevaldigt op på nutte-meteret.

Den drejer hovedet let og glor på os, men ser ikke ud til at gide tage sig af, at vi glor igen.  Knaser bare videre. Vi lister os væk og spotter snart en anden koala, der snorksover i en busk et par meter over jorden. Senere møder vi en mor med en lille unge i pungen og ser endda moren skifte træ og gå hen over jorden, hvilket ellers er meget sjældent. Koalaer dovner nemlig de fleste af døgnets timer væk i træerne. Men vi er helt oppe at køre, for dette er altså stedet at se koalaer let og ubesværet. Måske er det Australiens mest koala-sikre destination?

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Rejsetips:

Find koalaerne Ved Arcadia uden for Horseshoe Bay er der en holdeplads ved vejen. Du kan gå dertil fra Horseshoe Bay. Herfra går en sti op til et gammelt fæstningsværk, som blev etableret under 2. Verdenskrig for at forsvare Townsville mod japanske bombeangreb. Turen er på cirka 2 kilometer gennem eucalyptuslunde hver vej, og stien er god. Fra toppen af fæstningsværket er der smuk udsigt over øen. Skilte advarer mod små giftige slanger, Death Adder, så vær forsigtig med, hvor du sætter fødderne og numsen.

Simon_Krzic.jpgHvad kan du ellers lave? Magnetic Island er et sandt paradis for folk, der elsker at være aktive nogle dage eller uger i et tropisk miljø med koraller i havet og masser af sol. Du kan padle i havkajak til øens smukke bugter, du kan snorkle, ride ture, vandre i øens nationalpark, som udgør halvdelen af øen, du kan springe i faldskærm, lære at dykke, leje en cykel eller en Harley og sågar ride en tur.

Hvordan kommer du dertil? Du skal køre med bil eller bus eller flyve til byen Townsville på fastlandet og tage enten katamaranfærgen (20 minutter), der sejler op til 14 gange om dagen, eller bilfærgen, der sejler op til seks gange dagligt. Katamaranen koster omkring 120 kroner retur.

Hvad med hoteller, vandrehjem eller camping? Øen har overnatningsmuligheder i alle prisklasser. Du kan parkere din autocamper eller slå dit telt op på campingpladser og vågne op til possums i fælleskøkkenet og regnbue-parakitter på græsplænen. Du kan også sove i hytter, hostels eller luksushoteller. 

Bob_Denelzen.jpgSe et videoklip fra øen her.

Foto:
1. Vi ser et par koalaer, der sidder og snorker i et træ. Imponerende, at de ikke dratter ned. Foto: John Carnemolla
2. Det er sjældent, man ser koalaer på jorden, men vi er heldige at se en bevæge sig ned på jorden for at skifte træ. Foto: Eric Middelkoop
3. Horsehoe Bay på øen er et rart sted at overnatte og slappe af. Foto: Simon Krzic
4. Det er let at overse koalaerne, når de sidder stille i et eucalyptustræ. Foto: Bob Denelzen

 

Andre spændende artikler


 Uluru - Ayers Rock

Uluru - Ayers Rock

Naturens mest brutale bid

Naturens mest brutale bid

Ud i Sydaustraliens outback

Ud i Sydaustraliens outback

Log ind