Via Ferrata i Dolomitterne

På afgrundens rand

29729530936_5562f63f7e_o.jpg
Skrevet af: Elsa Lysgaard Ranzau - Foto: Per Henriksen og Elsa Lysgaard Ranzau
Opdateret den 21. jun 2022
Læst af: 18318

På Dolomitternes formidable Via ferrata-ruter har man mulighed for sikkert at bevæge sig på bjergsider, der normalt er forbeholdt få vovehalse. Samtidig kan man gå fra hytte til hytte gennem de enorme bjerglandskaber.

 Er vi på månen, eller findes der virkeligt sådanne landskaber her på jorden? Det er den første dag på vores fire dage lange via ferrata-eventyr i de italienske Dolomitter-bjerge, hvor vi med vandrestøvler og klatresele vil vandre og klatre igennem de surrealistiske bjerglandskaber.

Sammen med to venner er jeg sat ud på vandrestierne i det tidlige morgenlys og har kurs direkte op mod de høje bjerge. Som tre små astronauter på en fremmed planet bevæger vi os igennem det uvante, barske landskab.

Fra dalenes grønne skov- og englandskaber har vi bevæget os op over trægrænsen og står nu under en brændende sol i et goldt klippe- og stenlandskab med stenlabyrinter, lodrette klipper og spidse tårnspir, alt sammen skabt af naturen i et anfald af uhæmmet kreativitet.

De første par timer er ren vandring gennem de bjergtagende landskaber, og da vi er klar til at tage klatregrejet på, hvor via ferrata-ruten starter, er her ikke mange græsstrå tilbage i landskabet – blot de mest fantastiske klippeformationer, vi længe har set, der rejser sig omkring os. Klatreselen bliver spændt, og hjelmen sat på hovedet, og inden længe går vi på en smal klippehylde på en lodret bjergvæg, solidt spændt fast med vores karabiner til en metalwire forankret i klippen.

Under os ligner klippen en stor marmorkage med smukke mønstre i de forskellige stenlag. Så langt, vi kan se, er der fantastiske bjerglandskaber. Bjergkammens takker og spidser minder om en drageryg.

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Italien

Gå med alle dine sanser gennem Sydtyrols pausebrydende bjerglandskab, tag en forfriskende dukkert i den kølige Gardasø efter en varm dag, bestig de smukke italienske alper, smag på det fantastiske køkken i Piemonte og slap af på en hvid sandstrand i Syditalien! Der er noget for enhver smag!

Find din næste tur her


Priser fra 2.795,-
Fællesture
Vandring i Toscana

Vandring i Toscana

Ruteforslag
Drei Zinnen

drei zinnen

Priser fra 8.998,-
Ture på egen hånd
Det ukendte Sicilien - Etna og Stromboli

Det ukendte Sicilien - Etna og Stromboli

Andre spændende artikler


Vulkanvandring på Sicilien

Vulkanvandring på Sicilien

På vandretur med 3 børn i Dolomitterne

På vandretur med 3 børn i Dolomitterne

Traumpfad: 550 km vandring fra München til Venedig

Traumpfad: 550 km vandring fra München til Venedig