Myanmar (Burma)

Læs artikler, guider og nyheder om outdoor og trekking i Myanmar


Dyk ned i inspiration til de bedste vandreruter, hvad end der er tale om nye og forholdsvis ukendte vandrestier eller vandring på veletablerede klassikere, og tag det første skridt mod nye oplevelser i Myanmar.


Info og fakta om Myanmar

Udenfor de store byer, er deres engelsk ikke så godt- men det er der  ingen problemer i for at kunne føre en samtale alligevel, den foregår så bare med latter og smil. Militærregimet ser man ikke meget til andet end i aviserne, men deres tax på alle turist attraktioner, mærker man overalt.

Myanmar er et dejligt land at besøge og rejse rundt i, man får virkeligt brugt sine smilemuskler. Alle man møder på sin vej smiler, og siger Min ga la ba (hvilket betyder goddag), og er yderst hjælpsomme, og sådan er det over hele landet.

Rejsen rundt i Myanmar 

Mange steder i Burma er forbudte områder for turister, og man kan kun rejse rundt i de områder med de statslige rejsebureauer eller med en specialtilladelse. Det drejer sig om områderne mod Laos/Thailand og mod Bangladesh.

Med fly eller tog, kan man nå de fleste større byer. Man kan så derfra hyre en lokal Taxi med eller uden guide til at køre en rundt i området (ca 20-30 dollars for en hel dag). De ved også, hvor man må køre, og hvad man kan se. Bed dit hotel booke en taxi, så er du sikker på, at den kan køre.

De statslige busser kører også mellem de fleste større byer, men afgangstiden er meget varierende og de er ofte i temmelig dårlig stand.

Sundhed og sikkerhed i Myanmar 

Se mere på udenrigsministeriets rejsevejledning..

Rejsen til og fra Myanmar

Den eneste måde at komme ind i Burma på er at flyve. Som regel flyver man til Yangoon eller Mandalay. Det kan dog lade sig gøre at krydse grænsen nogle få steder, men der udstedes kun en-dages visum, og kun til fods. Man kan flyve til Burma fra de fleste lande i Indonesien og fra Bangkok. Det anbefales, at man selv tjekker flypriser, da de forandrer sig fra dag til dag.

Myanmars befolkning, kultur og religion

Yangon:

Som indtil videre er hovedstaden I landet, det forlyder dog, at man er ved at bygge en helt ny hovedstad, inde midt i junglen, og at man er ved at prøve at få ambassaderne til at flytte derud, men indtil videre er der ikke mange oplysninger omkring det.

Yangon er ikke en typisk storby, der er så mange parker og steder med træer, at når man står oppe på Shwe Dagon Paya Pagoda, og kikker ud over byen, ligner den en grøn oase af træer og grønt.

Mad og drikke

Meget af det burmesiske køkken, er små restauranter der ligger rundt omkring på gaderne, og der smager man det rigtige burmesiske mad. De forskellige folkeslag, har hver deres måde at lave mad på, Shan folket er nok dem, der bruger mindst krydderier, ellers er burmesisk køkken ret stærk mad.

I de fleste større byer, er der internationale restuaranter, hvor mange kan få forskellige menu’er. Deres kaffe er elendig, til gengæld serverer de lækker grøn the, som er dyrket i Burma.

Log ind