Du er her:

Myanmar (Burma)


Burma Myanmar (Burma) er et dejligt land at besøge og rejse rundt i, man får virkeligt brugt sine smilemuskler. Alle man møder på sin vej smiler, og siger Min ga la ba (hvilket betyder goddag), og er yderst hjælpsomme, og sådan er det over hele landet.

Udenfor de store byer, er deres engelsk ikke så godt- men det er der  ingen problemer i for at kunne føre en samtale alligevel, den foregår så bare med latter og smil. Militærregimet ser man ikke meget til andet end i aviserne, men deres tax på alle turist attraktioner, mærker man overalt.

Rejsen rundt i Myanmar (Burma)

Mange steder i Burma er forbudte områder for turister, og man kan kun rejse rundt i de områder med de statslige rejsebureauer eller med en specialtilladelse. Det drejer sig om områderne mod Laos/Thailand og mod Bangladesh.

Med fly eller tog, kan man nå de fleste større byer. Man kan så derfra hyre en lokal Taxi med eller uden guide til at køre en rundt i området (ca 20-30 dollars for en hel dag). De ved også, hvor man må køre, og hvad man kan se. Bed dit hotel booke en taxi, så er du sikker på, at den kan køre.

De statslige busser kører også mellem de fleste større byer, men afgangstiden er meget varierende og de er ofte i temmelig dårlig stand.

Sundhed og sikkerhed i Myanmar (Burma)

Se mere på udenrigsministeriets rejsevejledning..

 

Rejsen til og fra Myanmar (Burma)

Den eneste måde at komme ind i Burma på er at flyve. Som regel flyver man til Yangoon eller Mandalay. Det kan dog lade sig gøre at krydse grænsen nogle få steder, men der udstedes kun en-dages visum, og kun til fods. Man kan flyve til Burma fra de fleste lande i Indonesien og fra Bangkok. Det anbefales, at man selv tjekker flypriser, da de forandrer sig fra dag til dag.

Befolkning, kultur og religion

Yangon:

Som indtil videre er hovedstaden I landet, det forlyder dog, at man er ved at bygge en helt ny hovedstad, inde midt i junglen, og at man er ved at prøve at få ambassaderne til at flytte derud, men indtil videre er der ikke mange oplysninger omkring det.

Yangon er ikke en typisk storby, der er så mange parker og steder med træer, at når man står oppe på Shwe Dagon Paya Pagoda, og kikker ud over byen, ligner den en grøn oase af træer og grønt.

Mad og drikke

Meget af det burmesiske køkken, er små restauranter der ligger rundt omkring på gaderne, og der smager man det rigtige burmesiske mad. De forskellige folkeslag, har hver deres måde at lave mad på, Shan folket er nok dem, der bruger mindst krydderier, ellers er burmesisk køkken ret stærk mad.

I de fleste større byer, er der internationale restuaranter, hvor mange kan få forskellige menu’er. Deres kaffe er elendig, til gengæld serverer de lækker grøn the, som er dyrket i Burma.

Læs artikler om Myanmar fra magasinet Opdag Verden - din genvej til friluftsliv og eventyr:


Trekking og kultur i Burma

Trekking og kultur i Burma

Tag med Kipling Travel til Burma, hvor turens højdepunkt er et flot trek i bjergområdet fra Kal...
Trekking i Burma

Trekking i Burma

Med landsbynavne skriblet ned på et stykke papir tager Signe og Jonathan på trekking i Burmas fje...
Myanmars unikke tempelby

Myanmars unikke tempelby

- 1000 år gamle Bagan.
Marco Polo var her, Kublai Khan angreb den, røvere har forsøgt at tømme den, og selv i dag drømme...
Burma The Golden Land

Burma The Golden Land

Har man lyst til at udforske et land, hvor der ikke er mange turister, er Burma helt klart landet...
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind