Du er her:

UDFORSK GOBI-ØRKENEN


Der er få steder på kloden, der sætter gang i drengedrømme om eventyr, strabadser og ekstreme forhold som Gobi-ørkenen. Men faktisk er det kun 3 % af ørkenen, der er dækket af sand, og man kan sagtens tage ind i ørkenen og opleve den – den er ikke altid så hård, som den måske ser ud i drømmene.Som det er tilfældet med en del oplevelser i Mongoliet, så tyer de fleste rejsende til at tage på en arrangeret tur, og der er rigeligt med steder i Ulaanbaatar, der kan hjælpe dig på vej. En mulighed for at opleve Gobi er at tage på et trek fra ger til ger – fra nomadetelt til nomadetelt. Det er sat i system i programmet Ger to Ger, der satser på bæredygtig turisme med nomadiske trekkingruter, homestays i landlige egne, festivaler og andre kulturarrangementer, hvor du tager på ture med programmet og støtter de lokale. Læs meget mere på www.gertoger.org. En anden mulighed er at tage ud i en af Mongoliets mest populære nationalparker, Gurvan Saikhan National Park, hvor man både kan opleve de fascinerende sandklitter (husk kameraet, når skyggerne i parken bliver lange i den op- og nedgående sol), enorme vidder og smukke bjergudsigter. Nogle af de største og smukkeste (og dermed også mest besøgte) sandklitter er de op mod 300 meter høje klitter Khongoryn Els. De er også kendt som ’De syngende klitter’, da der i ørkenen opstår et særligt fænomen, når store mængder sand skrider, der får sandet til at give en dyb, brummende syngelyd. Khongoryn Els er et populært sted at svinge sig i kamelsadlen og opleve, hvorfor de ildelugtende, storsnudede væsener bliver kaldt for ørkenens skibe. Har du mulighed for det, så forsøg at overnatte i området. Der er både lejre, hvor du kan overnatte, der bliver arrangeret ture, og du kan også tage teltet med derud, se lyset skifte, som solen vandrer over himlen, mærke ørkenkulden om natten og glæde dig over solen, der varmer om morgenen. Khongoryn Els ligger omtrent 180 kilometer fra Dalanzadgad.

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Skrevet af: Tore Grønne
Den 21. feb 2012
Senest opdateret den 18. maj 2021

Andre spændende artikler


BJERGBESTIGNING I DET VILDE, VESTLIGE MONGOLIET

BJERGBESTIGNING I DET VILDE, VESTLIGE MONGOLIET

Mongoliets største festival, Naadam

Mongoliets største festival, Naadam

På eventyr langs den Transmongolske Jernbane

På eventyr langs den Transmongolske Jernbane

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind