Du er her:

Øhavsstien på Tåsinge og Langeland

Vandring i vandkanten


Der er aldrig langt til vandet på Øhavsstien på øerne i Det Sydfynske Øhav. Udover de smukke landskaber er der også ridderborge, landskaber der kaster tankerne på H.C. Andersens eventyr og Oehlenschlägers bøg, hvor han skrev om et yndigt land nær salten østerstrand. Et dybblåt hav glimter langt under os, og med de lysegrønne trækroner, gule rapsmarker, blomstrende lilla syrener, hvidkalkede kirker og vajende rød-hvide flag ligner landskabet noget, som er taget direkte ud af en turistbrochure. Vi er på broen fra Svendborg til Tåsinge, og under os ligger Svendborgsund, der med sin kystlinje og mange øer hurtigt gør det klart, hvorfor denne vandrerute hedder Øhavsstien. Fra broen kigger vi ud mod Det Sydfynske Øhav, og hurtigt falder snakken på, at vi må komme tilbage engang med kajakkerne – men nu er det vandrestøvlerne, der skal bringe os på eventyr. Vi er på vej til fods mod Lohals på det nordligste Langeland og planlægger at vandre fire dage på Øhavsstien.
Langelands kystlinje ligger foran os, efter vi har krydset broen over til Rudkøbing. Som i et eventyrTåsinge byder os velkommen med smukke udsigter tilbage mod Svendborg adskilt af det blå sund, og kort efter finder vi en lille lystbådehavn, hvor vi holder turens første pause og letter skuldrene for rygsækkens vægt, mens vi kigger på de mange både på sundet. Inden længe vandrer vi inde i skoven, og på intet tidspunkt er skoven vel smukkere end i maj, når alt lige er sprunget ud, og alle træerne er klædt i lysegrønt. Af og til skimter vi havet mellem træstammerne, og da stien går tæt forbi vandkanten, og vi ovenikøbet øjner en lille solrig plet, er der dømt kaffepause i vandkanten. Der bliver hurtigt fyret op for vandkogningen, og snart sidder vi med rygsækkene som ryglæn og drikker kaffe med havudsigt. En kraftig duft af hvidløg breder sig over skovbunden, da vi vandrer videre ad den smalle skovsti. Skovbunden er helt dækket af hvide blomster, som viser sig at være blomstrende ramsløg, og det er dem, som er skyld i hvidløgsduften. Landskaberne er som taget ud af H.C. Andersens eventyr. Landsbyerne ligger smukt placeret med stråtækte bindingsværkshuse langs snoede småveje. Kornet vejer på marken. Kastanjetræerne står med lys i baggrunden. Da vi ved vejkanten møder et enormt hult træ som i H.C. Andersens eventyr om Fyrtøjet, passer det perfekt ind i landskabet. Vi er nødt til at undersøge, om det skulle gemme på skatkister med kobbermønter, sølvmønter og guldmønter. ...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Øhavsstien - Svendborg til Lohals

Strækningen mellem Svendborg og Lohals er en af Øhavsstiens fineste. De fire etaper fra Fyn over Tåsinge til Langeland går ad små snoede veje og stier gennem idylliske landskaber med små, hyggelige havne, grønne skove, øde strande, to slotte, bindingsværkshuse og kolossale, gamle ege- og bøgetræer.
Skrevet af: Elsa Lysgaard Ranzau / Fotos: Rasmus Vejersøe Gregersen og Elsa Lysgaard Ranzau
Den 23. aug 2020
Senest opdateret den 17. maj 2021

Andre spændende artikler


12 nye 'Signatur-ruter' i Sverige

12 nye 'Signatur-ruter' i Sverige

10 grejtips til den sikre dagstur

10 grejtips til den sikre dagstur

10 vandreruter i Danmark

10 vandreruter i Danmark

15 råd til en varm nat i soveposen

15 råd til en varm nat i soveposen

20 råd til den gode lejrplads

20 råd til den gode lejrplads

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind