Du er her:
  • Eventyr
  • 146 vilde dage på Pacific Crest Trail

146 vilde dage på Pacific Crest Trail

En vandretur på 4.265 km


Gitte Holtze gik 4.265 kilometer gennem de amerikanske stater Californien, Oregon og Washington ad Pacific Crest Trail i 2018. Det gjorde hun for eventyrets og frihedens skyld, men også for at genfinde troen på sig selv efter et dyk i livet. Hvad fanden laver jeg egentlig her? Tanken kommer sammen med de tårer af arrig frustration, der vælder op i øjnene på mig. Jeg er så udmattet, som jeg aldrig har været det før. Mine ben føles som to stykker gelé, der ryster og bævrer, mit åndedræt er hivende, og mit hjerte føles, som om det lige om lidt vil vælte ud af brystet på mig af anstrengelse. Foran mig tårner en klippevæg sig op som en stejl mur, langt oppe ad den kan jeg skimte en prik, der bevæger sig, endnu længere oppe en drive af sne, og bag det et lille hul i væggen, som er bjergpasset, jeg skal op til. Det virker fuldstændig uladsiggørligt. Jeg lader mig dumpe ned på en klippeblok og læner mig fremover støttet til mine vandrestave, så min overkrop hænger ned mellem benene. Min rygsæk skærer sig ind i skuldrene på mig, men jeg orker ikke at tage den af, jeg sidder bare med øjnene lukkede mod den skarpe sol, der banker ned i nakken på mig, og har lyst til at rulle mig sammen lige der på den støvede sti og sove i 100 år. Jeg er på Pacific Crest Trail, den godt 4.200 kilometer lange vandresti, der snor sig op gennem USA fra den mexicanske grænse til den canadiske et par hundrede kilometer øst for Stillehavet. ModløshedJeg startede nede fra Mexico for syv uger siden, jeg har vandret cirka 1.200 kilometer gennem den sydcaliforniske ørken og er nu i Sierra Nevada, den mægtige bjergkæde, der rejser sig som en over 600 kilometer lang pukkel op gennem Californien. Passet foran mig er Forrester Pass, der med sine 4.009 højdemeter er det højeste punkt på Pacific Crest Trail. Jeg har været i bjerge før, jeg har adskillige gange før været højere end 4.000 meter, og selv om vandringen gennem ørkenen har været varm, støvet, kvælende, brændende, ekstrem og hård, er det her første gang på turen op gennem USA, at jeg har haft lyst til at råbe ”Fuck dig, Pacific Crest Trail” og kyle min rygsæk ned ad en skråning. Jeg sidder længe på klippeblokken. Tænker over mine grunde til at være her. Eventyret, det at vandre gennem storslået vild natur med alt, hvad jeg har brug for på ryggen, udfordringen, den fysiske og mentale, friheden, at være væk fra hverdagsfnidder og støjen fra den moderne civilisation. Og så mine personlige grunde. For jeg er her ikke kun, fordi jeg er outdoorfreak, jeg er her især, fordi mit liv de senere år har været et mudderhul af modløshed. Jeg har det stadig tungt efter en skilsmisse for tre år siden, jeg sejler tvivlende rundt job- og karrieremæssigt, og som seneste skud på min sørgelige livsstamme var jeg sidste år fanget i et giftigt forhold til en mand, der har slået nogle gevaldige buler i min tro på mig selv. Så jeg havde brug for at gøre noget vildt for at komme op af det hul og tage mit liv op til alvorlig revision. Noget...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Skrevet af: Gitte Holtze
Den 09. apr 2019
Senest opdateret den 12. apr 2021

Andre spændende artikler


11 af verdens længste vandreruter

11 af verdens længste vandreruter

Over passet til regnbuebjerget

Over passet til regnbuebjerget

10 drømmetreks

10 drømmetreks

111 dage alene på The Appalachian Trail

111 dage alene på The Appalachian Trail

3 oversete treks i Himalaya

3 oversete treks i Himalaya

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind