Du er her:

7 cubanske klassikere


IMG_9138.jpgArtikel Cuba er et land og en ø, der har noget for enhver smag. Er du til kultur, historie eller natur, finder du helt sikkert noget, der vil kunne fængsle dig. Der er rigtig mange perler, og få når at se dem alle, hvorfor Opdag Verden har udvalgt syv steder og oplevelser, som vi mener, du skal kigge nærmere på under dit besøg i Cuba.


Besøg en kaffeplantage

En time uden for Santiago de Cuba finder du Cordillera de la Gran Piedra. Det er en udløber af bjergkæden Sierra Maestra, og det kulminerer virkelig ved en gigantisk sten, 1234 meter over havet. Det er en hyggelig vandretur hertil, og udsigten fra toppen er glimrende. Fortsætter du ud ad grusvejen bagved, kommer du efter et par kilometer til Cafetal la Isabelica – en velbevaret kaffeplantage. Huset og dets indretning er spændende, og de gamle slavelænker giver lidt skræmmende uhygge til stedet.

IMG_9267.jpg Den hellige El Cobre
Tyve kilometer vest for Santiago de Cuba oppe på en bakketop finder du Basilica de Nuestra Senora del Cobre. Det er Cubas helligste sted og et yndet pilgrimsmål. Inde i kirken findes La Virgen, der både spiller en rolle i katolicismen og i den lokale religion santería. Hun siges at helbrede og redde folk, og derfor findes der nedenfor et stort galleri af objekter, som folk har tilbudt hende i taksigelse. Har du tid til det, er der en rigtig god udsigt over kirken fra bakketoppen på den anden side af byen. Følg skiltene mod Monumento al Cimarrón.

IMG_1331.jpgViñales' kalkformationer
Det er et af de smukkeste steder i landet, med kalkstensvægge og tobaksplantager. Valle de Viñales er UNESCO-beskyttet på grund af dets dramatiske klipper, kendt som 'mogotes', og kan nydes enten til fods eller fra en cykelsadel. Der er også mulighed for klippeklatring, rideture til hest og ture gennem huler. Det er også her, du skal tage ud på en tur i tobaksmarkerne for at se en ægte havanneser blive rullet af tobaksblade af den bedste kvalitet. Du har muligheden for komme ind i laderne, hvor bladene tørres, og efterfølgende at få et bap eller to på en cigar i verdensberømt klasse.

IMG_0149.jpg Trinidads charmerende regnskov
Byen Trinidad lever op til alles forventninger om farverige huse, hestevogne i gaderne og gamle kirketårne. Den er i sig selv et besøg værd, og flere dage forsvinder let, mens musikken mætter nætterne. Der er dog et sted, du ikke må snyde dig selv for: Topes de Collantes. Det er bjerget og regnskovene lidt nord for byen. Stedet er hjem for hyggelige kaffeplantager og en jungle, der leder tankerne til 'Jurassic Park'. Det er muligt at vandre her blot for en eftermiddag eller helt op til en lille uge. Specielt berømt er vandreturen til Salto del Caburni – de 62 meter høje vandfald – med mulighed for en svømmetur.

IMG_7472.jpg Havet ved Malecon
Havanna er på mange måder blevet synonym med Malecon - byens storslåede havnefront, der strækker sig otte kilometer rundt om byen. Den stammer tilbage fra 1901, og langs den findes flere spændende, historiske bygninger. Malecons virkelige trækplaster er dog livet, alle de mennesker, der sidder der, de små caféer og havets brusen. Det er stedet at mødes med kæresten i skumringen og at synge med vennerne ud på de små timer. 

IMG_7560.jpgHavannas pladser
Det er i La Habana Vieja, den gamle del af Havanna, de fleste besøgende med god grund bruger det meste af deres tid. Det er her, Cubas rytmer og liv opleves på nært hold. Pladserne ligger spredt, og de kan ses ved et kort visit eller suges ind gennem en hel eftermiddag. Der er flere berømte pladser, men Plaza de la Catedral, Plaza de San Francisco, Plaza Vieja og ikke mindst Plaza de Armas er de mest fantastiske.

SIMG_7975.jpgocialistisk graffiti
Vægmalerier, graffiti eller propaganda? Ligegyldigt hvad du ser det som, finder du slogans og en hyldest til styret overalt. Der er de små diskrete skilte langs vejen med navnet 'Fidel' eller 'Raul', som hylder Castro eller hans bror. Der er flotte vægmalerier med illustrationer, der viser socialismens sejr, og de opfindsomme slogans, der næsten er blevet symbolet på Cuba.
 

Skrevet af: Nikolaj Witte
Den 24. apr 2008
Senest opdateret den 16. maj 2021

Andre spændende artikler


Bjergvandringer i revolutionens rede

Bjergvandringer i revolutionens rede

En duft af Cohiba

En duft af Cohiba

Karnevallet i Santiago de Cuba

Karnevallet i Santiago de Cuba

Landsbyliv med cubanske rytmer

Landsbyliv med cubanske rytmer

Lokalt strandliv

Lokalt strandliv

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind