Du er her:

Ecuador


Befolkning, kultur og religion i Ecuador

Ecuador har den højeste befolkningstæthed i Sydamerika. Indbyggertallet er på cirka 13 millioner og hurtigt voksende.

Omkring 40% af befolkningen er indianere og et tilsvarende antal mestizo (blanding af indiansk og spansk blod). Cirka 15% har europæisk oprindelse og 5% afrikansk oprindelse.

Hovedparten af indianerne er quechua og de bor i højlandet. Regnskoven er meget tyndt befolket, mens der bor cirka lige mange i hhv. kyst- og højlandsregionerne.

Ecuador dækker et areal på 283,560 kvadratkilometer. Grænserne deles med Columbia og Peru. Ecuador ligger på ækvator og er opdelt i tre regioner; kysten (costa), højlandet (sierra) og regnskoven (oriente).

Penge og papirer

For personer med dansk pas er Ecuador visumfrit i indtil 90 dage. Vær sikker på at du får et stempel der gælder i 90 dage i dit pas ved indrejse.

Ved overskridelse af tidsfristen betales bøde ved udrejse. Hvis man vil opholde sig i Ecuador udover de 90 dage, er det almindelig praksis at tage over grænsen til fx. Peru og returnere et døgn senere.

Derved er det muligt at forny sin opholdstilladelse i yderligere 90 dage, uden at skulle stå i kø og betale gebyrer ved emmigrationskontoret i Quito eller Guayaquil.

Møntfoden har siden 2000 været amerikanske dollars. Som de andre lande i Andesbjergene, er Ecuador billigt at rejse i, men siden dollarens indførelse er niveauet steget en smule. Hvor Ecuador under landets økonomiske krise i 1990’erne var meget billigt at rejse i, er det nu blevet en smule dyrere end fx. Peru. Til gengæld risikerer man ikke, at de penge man vekslede dagen før er næsten værdiløse. Busser, hostels og mad kan alle findes til yderst få penge. I de store byer findes restauranter og hoteller af europæisk standard og pris.

Rejsen til og fra Ecuador

Guayaquil og Quito har internationale lufthavne med næsten daglige forbindelser til Europa.

Rejsen rundt i Ecuador

På grund af landets begrænsede størrelse er busser den nemmeste og mest benyttede transportform. Ecuador er ikke større, end at man på cirka 18 timer kan komme fra den columbianske grænse i nord til den peruanske grænse i syd.

Endvidere er busbilleterne billige og man er næsten garanteret en spændende oplevelse. 
Hvis man kan lidt spansk vil man hurtigt opleve at komme i snak med sidemanden og formentlig mange andre af de andre passagerer. 

Sundhed og sikkerhed i Ecuador

Ecuador betragtes som værende mere sikkert at opholde sig i end Peru og Columbia. Voldelig kriminalitet er en sjældenhed, men som alle andre steder kan det selvfølgelig forekomme. Især i de store byer ved kysten er væbnede røverier mere almindeligt forekommende. De mest almindelige hændelser er lommetyveri og falske myndighedspersoner.

Hold derfor øje med dine ting, slip aldrig dit pas af syne og foregiv, at du ved, præcis hvad du laver, og hvad der foregår omkring dig. Er uheldet ude bør det lokale politi kontaktes. Du får højest sandsynligt ikke dine ting igen, men du får (ofte mod betaling) en politirapport til brug overfor forsikringsselskabet.

Det anbefales at blive vaccineret mod difteri, gul feber, Hepatitis A, Hepatitis B, stivkrampe og tyfus ved rejse i Ecuador. Endvidere skal du gardere dig mod malaria hvis du planlægger at opholde dig i lavlandet.

 

Læs artikler om Ecuador fra magasinet Opdag Verden - din genvej til friluftsliv og eventyr:


Eventyr på tømmerflåde

Eventyr på tømmerflåde

Med strømmen ind i Amazonas
Henrik Frederiksen var to et halvt år inde i en cykeltur jorden rundt, da han fik en idé: Han vil...
Omgivet af dyr på Galapagos

Omgivet af dyr på Galapagos

Dyk ned i arternes oprindelse
Fantastisk dykning med store stimer fisk, hajer, skildpadder og rokker. Snorkling med søløver og ...
På ski ned ad Ecuadors vulkaner

På ski ned ad Ecuadors vulkaner

Hurtigt ned ad verdens højeste vulkaner i Ecuador
Hvad gør man, når man drømmer om at se en af Ecuadors mange vulkaner i udbrud fra toppen af en af...
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind