Ecuador

Læs artikler, guider og nyheder om outdoor og trekking i Ecuador


Dyk ned i inspiration til de bedste vandreruter, hvad end der er tale om nye og forholdsvis ukendte vandrestier eller vandring på veletablerede klassikere, og tag det første skridt mod nye oplevelser i Ecuador.


5 måneder på tømmerflåde gennem Amazonas

5 måneder på tømmerflåde gennem Amazonas

Med strømmen ind i Amazonas
Omgivet af dyr på Galapagos

Omgivet af dyr på Galapagos

Dyk ned i arternes oprindelse
På ski ned ad Ecuadors vulkaner

På ski ned ad Ecuadors vulkaner

Hurtigt ned ad verdens højeste vulkaner i Ecuador

Info og fakta om Ecuador

Befolkning, kultur og religion i Ecuador

Ecuador har den højeste befolkningstæthed i Sydamerika. Indbyggertallet er på cirka 13 millioner og hurtigt voksende.

Omkring 40% af befolkningen er indianere og et tilsvarende antal mestizo (blanding af indiansk og spansk blod). Cirka 15% har europæisk oprindelse og 5% afrikansk oprindelse.

Hovedparten af indianerne er quechua og de bor i højlandet. Regnskoven er meget tyndt befolket, mens der bor cirka lige mange i hhv. kyst- og højlandsregionerne.

Ecuador dækker et areal på 283,560 kvadratkilometer. Grænserne deles med Columbia og Peru. Ecuador ligger på ækvator og er opdelt i tre regioner; kysten (costa), højlandet (sierra) og regnskoven (oriente).

Rejsen til og fra Ecuador

Guayaquil og Quito har internationale lufthavne med næsten daglige forbindelser til Europa.

Rejsen rundt i Ecuador

På grund af landets begrænsede størrelse er busser den nemmeste og mest benyttede transportform. Ecuador er ikke større, end at man på cirka 18 timer kan komme fra den columbianske grænse i nord til den peruanske grænse i syd.

Endvidere er busbilleterne billige og man er næsten garanteret en spændende oplevelse. 
Hvis man kan lidt spansk vil man hurtigt opleve at komme i snak med sidemanden og formentlig mange andre af de andre passagerer. 

Sundhed og sikkerhed i Ecuador

Ecuador betragtes som værende mere sikkert at opholde sig i end Peru og Columbia. Voldelig kriminalitet er en sjældenhed, men som alle andre steder kan det selvfølgelig forekomme. Især i de store byer ved kysten er væbnede røverier mere almindeligt forekommende. De mest almindelige hændelser er lommetyveri og falske myndighedspersoner.

Hold derfor øje med dine ting, slip aldrig dit pas af syne og foregiv, at du ved, præcis hvad du laver, og hvad der foregår omkring dig. Er uheldet ude bør det lokale politi kontaktes. Du får højest sandsynligt ikke dine ting igen, men du får (ofte mod betaling) en politirapport til brug overfor forsikringsselskabet.

Det anbefales at blive vaccineret mod difteri, gul feber, Hepatitis A, Hepatitis B, stivkrampe og tyfus ved rejse i Ecuador. Endvidere skal du gardere dig mod malaria hvis du planlægger at opholde dig i lavlandet.

Penge og papirer

For personer med dansk pas er Ecuador visumfrit i indtil 90 dage. Vær sikker på at du får et stempel der gælder i 90 dage i dit pas ved indrejse.

Ved overskridelse af tidsfristen betales bøde ved udrejse. Hvis man vil opholde sig i Ecuador udover de 90 dage, er det almindelig praksis at tage over grænsen til fx. Peru og returnere et døgn senere.

Derved er det muligt at forny sin opholdstilladelse i yderligere 90 dage, uden at skulle stå i kø og betale gebyrer ved emmigrationskontoret i Quito eller Guayaquil.

Møntfoden har siden 2000 været amerikanske dollars. Som de andre lande i Andesbjergene, er Ecuador billigt at rejse i, men siden dollarens indførelse er niveauet steget en smule. Hvor Ecuador under landets økonomiske krise i 1990’erne var meget billigt at rejse i, er det nu blevet en smule dyrere end fx. Peru. Til gengæld risikerer man ikke, at de penge man vekslede dagen før er næsten værdiløse. Busser, hostels og mad kan alle findes til yderst få penge. I de store byer findes restauranter og hoteller af europæisk standard og pris.

Log ind