Du er her:
  • Udstyr
  • Bag om udstyret
  • Careful Choice - Det miljøvenlige valg i Eventyrsport

Careful Choice - Det miljøvenlige valg i Eventyrsport

- Eventyrsport indfører eget miljømærke


shutterstock 274566236Eventyrsport har indført deres egen miljømærkning. Med den bliver det nemmere at finde bæredygtige produkter på hylderne. Vi har talt med kvinden bag ideen og mærket.

Der er heldigvis en tendens til, at outdoorindustrien bevæger sig i en mere miljøvenlig retning. Vi ser flere og flere producenter, der fokuserer på bæredygtighed i produktionen og valg af materialer, men som forbruger er det ikke altid helt nemt at finde rundt i de forskellige miljømærkninger, grønne løsninger og bæredygtige materialer, der bliver brugt.

For at gøre det nemmere at finde det grønne grej på hylderne har Eventyrsport indført deres egen miljømærkning, Careful Choice, som de kalder en kompasnål til at finde vej i junglen. Vi har stillet Kasia B. Sørensen, som er Category og Sustainability Manager i Eventyrsport, et par spørgsmål om miljømærkningen:

 

Hvorfor kommer initiativet nu?

”Det er meget nemt at skelne mellem økologisk og ikke økologisk mad i supermarkeder, og forbruget af økologiske produkter stiger fra år til år. Men de fleste kunder ved ikke, om tøjet, de køber, er produceret på en bæredygtig og miljørigtig måde. Der er rigtig mange bæredygtige initiativer på markedet, mærkninger og certificeringer, men det er svært for kunderne at skabe sig overblik og finde produkterne på en nem måde. Mange af vores leverandører gør også meget for miljøet og mennesker, men de er ikke ret gode til at fortælle historien, så den når slutforbrugeren. Derfor kom jeg med en ide til at lave vores egen bæredygtighedsmarkering, som vil være en nem måde at finde de mest miljørigtige produkter i vores sortiment. På den måde støtter vi også leverandørernes miljøvenlige initiativer og udviklingen af bæredygtige teknologier.”

Hvordan har I udvalgt kriterierne for, hvilke produkter der får Careful Choice-mærkningen?
”Jeg ville lave enkelte, håndgribelige og nemt forståelige krav til vores bæredygtighedsmarkering. Der er to hovedområder. Det første er materialerne, produktet er lavet af: økologiske materialer, miljøvenlige materialer, som uld, træfiber og hamp, genanvendte materialer og materialer produceret med Bluesign-certifikat. Her har vi stillet det høje krav, at produkterne som minimum skal indeholde 80 % af disse materialer – eller minimum 90 % Bluesigned-certificerede materialer."

"Det andet er fokus på den måde, produkterne er produceret på – dvs. at vi fremhæver produkter, som er produceret efter de mest strikse krav, når det kommer til anerkendte internationale miljø-certificeringer som Bluesign og Oeko-Tex. Ud over det fravælger jeg alle produkter, som indeholder fluorocarbon-baserede imprægneringer, som fortsat er de mest effektive på markedet og sikrer produkternes holdbarhed, men som er svært-nedbrydelige i naturen. Vi vil også kun acceptere uld, som kommer fra mulesing-fri produktion samt dun med internationale certificeringer, som sikrer, at den ikke er plukket fra levende dyr."

"Jeg har også valgt at acceptere Vaudes og Haglöfs egne bæredygtige markeringer, fordi de bruger strikse bæredygtighedskriterier, som ligger meget tæt på vores egne, har vundet mange bæredygtighedspriser i diverse internationale konkurrencer og utvivlsomt er førende på området.”

Kommer Careful Choice til at betyde noget for det udvalg, man i fremtiden finder på hylderne?
”Ja, helt bestemt. Vi kommunikerer meget tydeligt med vores leverandører, at bæredygtighed er meget vigtigt for os, og at vi vil prioritere det i højere og højere grad, når vi sammensætter vores sortiment. Vi taler åbent med vores leverandører om, hvor vigtig det er, at de investerer i udvikling af miljøvenlige teknologier og materialer, og påpeger områder hvor de kan udvikle sig i. Lige nu er jeg i tæt dialog med udvalgte fodtøjs-producenter, hvor jeg stiller krav om, at de begynder at tænke mere på miljøcertificeringer samt sætter mere fokus på produktion af bæredygtige produkter."

"Vi har også nogle producenter, som gør rigtig meget på området, men ikke har sørget for at få nogle certificeringer, som kan bevise deres bæredygtige arbejde eller udvalg af økologiske og genanvendte materialer. Så jeg fremhæver tydeligt, at gennemsigthed er meget vigtigt, og de bliver nødt til at prioritere det. Med andre ord: Vi vil sammen med vores leverandører udvikle os i en mere bæredygtige retning gennem god dialog og samarbejde."

"Sammenfattende for Careful Choice, så er vores håb, at det bliver lettere for vores kunder at vælge mere bæredygtige produkter, og lettere for vores ekspedienter at rådgive omkring det, og på den måde gøre vores til at skubbe verden i en bedre retning. Vi er helt sikre på, at vi med tiden får flere produkter, der lever op til kriterierne i Careful Choice. Og vi håber også, at vi med tiden kan hæve kravene endnu mere for at opnå markeringen ”Careful Choice” for på den måde også hele tiden at skubbe til udviklingen.”

 


Kriterier for Careful Choice

For at produktet kan få Careful Choice-mærket, skal det som minimum opfylde ét af følgende kriterier:

  • Have en Bluesign®-produktcertificering eller en anden bæredygtighedscertificering som OEKO-TEX® 100 (Confidence in Textiles)

  • Være lavet af genanvendte fibre, f.eks. polyester (minimum 80 %)

  • Være lavet af bluesign®-godkendte materialer (minimum 90 %)

  • Være lavet af økologisk bomuld (minimum 80 %)

  • Være lavet af andre miljøvenlige materialer som uld, tencel eller hamp (minimum 80 %). Uld skal altid komme fra mulesing-fri produktion

  • Økologisk mad skal overholde europæiske standarder

  • Have Vaude’s Green Shape- eller Haglöfs’ Sustainable Choice-mærkning

Desuden må ingen af produkterne indeholde imprægnering baseret på fluorkarboner, og dun skal have en international certificering som f.eks. en RDS-certificering (Responsible Down Standard).

Skrevet af: Tore Grønne
Den 25. jun 2019
Senest opdateret den 11. jun 2021

Andre spændende artikler


430 KM I KULDE, REGN, MUDDER OG VIND

430 KM I KULDE, REGN, MUDDER OG VIND

Bag om uld

Bag om uld

EKSPERTENE AF IMPRÆGNERING

EKSPERTENE AF IMPRÆGNERING

ET GRØNNERE VALG i Friluftsland

ET GRØNNERE VALG i Friluftsland

Eventyrsport giver reklamationsvarer væk

Eventyrsport giver reklamationsvarer væk

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind