Du er her:

Udstyrstest

ROBENS COULOIR 500


Dansk luksus-sovepose

Robens har opdateret hele deres sovepose-serie med nyheder, der er svære ikke at være begejstrede for.

Robens Couloir 500 er oplagt til tresæsonersbrug, kan bruges de fleste vintermåneder herhjemme i Danmark samt på fjeldture, da den har en god isolering i forhold til vægt og pakkevolumen. Couloir 500 har en komforttemperatur på -4 grader til kvinder og limit på -10 grader til herrer. Isoleringen er godkendt efter overnatninger ved -6 til -8 graders nattefrost med en silkepose i soveposen.

Soveposen har mange gode detaljer, og jeg er især glad for den tætte lukning af hætten og den tætsluttende varmekrave. Man lukker varmekraven tæt med en elastiksnor i hver side, men det giver op til 40 centimeter løs elastiksnor i hver side, når man lukker helt tæt. Elastikstropperne fungerer bedre ved hætten, hvor elastikstroppen ligger dobbelt, og derfor ikke fylder så meget. Stropperne på hver side af hovedet er placeret på ydersiden af hætten, så de ikke generer ansigtet, selvom der er lukket tæt.

Soveposen er kropsformet, og en fodboks sikrer, at man ikke kan mase isoleringen og skabe kuldebroer. Liggelængden på op til 190 centimeter passer mig perfekt, men soveposen fås kun i den ene størrelse, så det begrænser nogle personer i at bruge den.

Tørre dun og nattisseri
På inder- og ydersiden af soveposen er der let, tynd 20D-nylon. Couloir 500 er fyldt med 500 gram imprægneret andedun, som har en fyldkraft på 700. Det er ganske godt, når der er tale om andedun med et blandingsforhold på 5 % fjer og 95 % dun. Dunene er behandlet med en vandskyende behandling, og det virker. Selvom dunene har været udsat for fugt, så har de bibeholdt deres fylde. Andedunene giver desuden en rigtig isolering og både åndbarhed, pakkevolumen, vægt og prisniveau hænger rigtig godt sammen.

Den kraftige YKK-lynlås er lidt atypisk placeret på fronten af soveposen. På hver side af lynlåsåbningen sidder en isoleringskant, så der ikke skabes kuldebroer. Det er ikke rigtig muligt med udluftning til fødderne, men en sovepose til brug under frysepunktet har alligevel ikke rigtig brug for det. En stor fordel ved frontlysen er, at man ikke skal løsne sine ”indstillinger” af varmekrave og lukning af hætte, da midterlynlåsen gør det noget nemmere at få soveposen op uden at løsne noget. Den egenskab har været til stor glæde ved nattisseri, hvor man hurtigt kommer ud af posen og nemt vender tilbage til samme gode justering igen.

Komprimer mere
Posen vejer 1050 gram, og har en pakkevolumen på omkring 37 x 17 centimeter. Pakkeposen er uden kompressionsstropper, og det er muligt at komprimere soveposen langt mere end med den medfølgende pakkepose. Robens har valgt det sådan for at holde pris og vægt nede, men også fordi soveposen så kan forme sig omkring andre ting i rygsækken. Det er en god tankegang, for har man komprimeret soveposen til en hård, lille klump, så udnyttes pladsen omring soveposen ikke optimalt. 

Udgivet d. 10. maj 2018
Af Rasmus Simonsen

Robens

Couloir 500

Bedømmelsen

Det er sjældent, at man finder en dunsovepose med så mange gode egenskaber til prisen. Jeg vil uden tøven pakke den til min næste fjeldtur, og det er småting af mindre betydning, der skiller soveposen fra topkarakter.

9/10: Wow, vi er imponerede
Imprægnerede dun, fyldkraft på 700, varmekrave, lang tovejslynlås på fronten, lukning af hætten, prisen, opbevaringspose, fodboks, dobbeltsidet isoleringskant langs lynlåsen, lav vægt og pakkevolumen
Pakkeposen kunne være mindre, lang elastiksnor ved varmekrave, kun én længde
Pris: 2.599,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Andre spændende artikler

Big Agnes Mystic 15 SL

Soveposer er ikke længere bare pupper, man lægger sig ned i. Mange firmaer tænker gode, innovativ...
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind