Udstyrstest

TLT Hvil Air Support

Skrevet af: Rasmus Simonsen
Den 22. jun 2022
Læst af: 9781
Karakter fra test

Underlag til det meste og de fleste

TLT er et spritnyt friluftsmærke udviklet i Danmark, som laver blandt andet soveposer, telte, rygsække og Liggeunderlag. Vi er gået til køjs på TLT Hvil Air Support.

Hvil er mumieformet med luftkanaler langs siderne og skiller sig dermed ud fra andre Selvoppustelige Liggeunderlag. Underlaget virker umiddelbart meget smalt, men det skal man ikke lade sig narre af, da underlaget med sine 58 cm faktisk er bredere end standarden på 51 cm. Hvad jeg troede ville føles som et klassisk, smalt, mumieformet Liggeunderlag var nemlig en hel anden oplevelse: Hvil er muligvis det mumieformede underlag, som jeg har følt mig mindst trængt på. Jeg har ikke haft fornemmelsen af at falde ud over underlagets sider, og der har været god plads til at rumstere i løbet af natten.

Det, der er med til at give den ekstra bredde, er netop luftkanalerne i hver side, som ikke koster det store i ekstra vægt. En god detalje, som sammen med silikoneprint på både over- og undersiden sikrer, at man bliver på underlaget. Jeg er imponeret over silikoneprintet – en lille, enkel detalje, der gør en mærkbar forskel. Jeg er dog en smule skeptisk over, hvor længe silikoneprintet holder, da silikonen efter få ganges brug er begyndt at skalle af et par steder.

TLT Hvil Air Support
Anmeldelsen

Brugsflade
En R-værdi på 3,8, svarende til -8 grader, er ret allround og giver en bred brugsflade. Hvil giver desuden god støtte med sit kraftige PU-skum. For at spare på vægten er der udskæringer i skummet i fod- og hovedenden, hvor der ikke er behov for så meget støtte som ved skulder og hofter. Derudover er der ekstra isolering ved torsoen. Tykkelse på 3,8 cm er standard for Selvoppustelige Liggeunderlag, men der er kæmpe forskel på, hvor god støtten er i den tykkelse. TLT Hvil er lavet i rigtig godt skum, så man ikke er nede og røre jorden, så snart der kommer vægt mod liggeunderlaget.

Man får en god nats søvn, når underlaget er blødt, men på mere ujævne eller hårdere flader, som f.eks. i shelter, savner jeg lidt mere tykkelse, da man trods god støtte, stadig kan mærke ujævnheder og et hårdt underlag gennem underlaget. Det er en smagssag med tykkelse og komfort, men er du vant til et tykkere underlag, vil du have svært ved at gå ned i tykkelse. Skal du ud og investere i et underlag for første gang, og er dit udgangspunkt et skumunderlag eller et billigt selvoppusteligt underlag, så vil komforten være tydelig mærkbar med TLT Hvil.

Detaljer
Underlaget er konstrueret i kraftig 50D Taffeta-polyester på bunden og 30D-polyester på overfladen. Hvil virker ikke sart; vigtigt, når man skal stole på sit udstyr ude på tur. Ventilen er envejs og helt enkel at bruge med en stor åbning, der passer til de fleste drypumps. Jeg har endnu ikke haft et selvoppusteligt Liggeunderlag, hvor man ikke lige skal puste det sidste i underlaget. Hvil er ingen undtagelse.

Med en pakkevolumen på cirka 17 x 22 cm og en vægt på 790 gram er underlaget hverken tungt eller let, kæmpestort eller meget lille – det lægger sig lige lidt over midten i feltet. Efter de oppustelige underlag er kommet på markedet, er det muligt at lave lette og tykke Liggeunderlag med lignende r-værdi, så det er hovedsageligt prisen, den faste skum og det at underlaget ikke larmer, som er fordelene ved et selvoppusteligt underlag.

Godt produkt til prisen
Alt i alt er TLT Hvil et godt produkt, dog er der et lille men. Underlaget har en god støtte i forhold til tykkelsen, men jeg kan ikke komme uden om, at jeg savner en smule mere tykkelse. Der er en kæmpe udvikling inden for Selvoppustelige Liggeunderlag, hvor de bliver tykkere, komforten bliver bedre og vægten lavere, men det er samtidig vigtigt at huske på, at liggeunderlaget her ligger i den prisstærke ende af skalaen. Inden for den ramme er det et godt produkt, hvor man får rigtig meget for pengene.

TLT

Hvil Air Support
Pris: 599,-

Bedømmelsen

TLT Hvil er et godt selvoppusteligt Liggeunderlag, som er det oplagte førstegangsunderlag til en virkelig bred vifte af ture. Hvil er lavet i solide, gedigne materialer og har mange gode detaljer, som giver en god nats søvn i et kompakt design lige til at tage med på tur.

7/10: Gennemarbejdet og lækkert
Materialer, skridsikker silikone, føles bredt, kompakt design, god komfort i forhold til tykkelsen
Mere tykkelse vil ikke skade komforten (men det vil så også øge vægten og prisen), styrken i silikoneprintet

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på TLT Hvil Air Support
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på TLT Hvil Air Support ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.