Udstyrstest

ROBENS COULOIR 500

Skrevet af: Rasmus Simonsen
Den 22. jun 2022
Læst af: 8651
Karakter fra test

Dansk luksus-sovepose

Robens har opdateret hele deres sovepose-serie med nyheder, der er svære ikke at være begejstrede for.

Robens Couloir 500 er oplagt til tresæsonersbrug, kan bruges de fleste vintermåneder herhjemme i Danmark samt på fjeldture, da den har en god isolering i forhold til vægt og pakkevolumen. Couloir 500 har en komforttemperatur på -4 grader til kvinder og limit på -10 grader til herrer. Isoleringen er godkendt efter overnatninger ved -6 til -8 graders nattefrost med en silkepose i soveposen.

Soveposen har mange gode detaljer, og jeg er især glad for den tætte lukning af hætten og den tætsluttende varmekrave. Man lukker varmekraven tæt med en elastiksnor i hver side, men det giver op til 40 centimeter løs elastiksnor i hver side, når man lukker helt tæt. Elastikstropperne fungerer bedre ved hætten, hvor elastikstroppen ligger dobbelt, og derfor ikke fylder så meget. Stropperne på hver side af hovedet er placeret på ydersiden af hætten, så de ikke generer ansigtet, selvom der er lukket tæt.

Soveposen er kropsformet, og en fodboks sikrer, at man ikke kan mase isoleringen og skabe kuldebroer. Liggelængden på op til 190 centimeter passer mig perfekt, men soveposen fås kun i den ene størrelse, så det begrænser nogle personer i at bruge den.

ROBENS COULOIR 500
Anmeldelsen

Tørre dun og nattisseri
På inder- og ydersiden af soveposen er der let, tynd 20D-nylon. Couloir 500 er fyldt med 500 gram imprægneret andedun, som har en fyldkraft på 700. Det er ganske godt, når der er tale om andedun med et blandingsforhold på 5 % fjer og 95 % dun. Dunene er behandlet med en vandskyende behandling, og det virker. Selvom dunene har været udsat for fugt, så har de bibeholdt deres fylde. Andedunene giver desuden en rigtig isolering og både åndbarhed, pakkevolumen, vægt og prisniveau hænger rigtig godt sammen.

Den kraftige YKK-lynlås er lidt atypisk placeret på fronten af soveposen. På hver side af lynlåsåbningen sidder en isoleringskant, så der ikke skabes kuldebroer. Det er ikke rigtig muligt med udluftning til fødderne, men en sovepose til brug under frysepunktet har alligevel ikke rigtig brug for det. En stor fordel ved frontlysen er, at man ikke skal løsne sine ”indstillinger” af varmekrave og lukning af hætte, da midterlynlåsen gør det noget nemmere at få soveposen op uden at løsne noget. Den egenskab har været til stor glæde ved nattisseri, hvor man hurtigt kommer ud af posen og nemt vender tilbage til samme gode justering igen.

Komprimer mere
Posen vejer 1050 gram, og har en pakkevolumen på omkring 37 x 17 centimeter. Pakkeposen er uden kompressionsstropper, og det er muligt at komprimere soveposen langt mere end med den medfølgende pakkepose. Robens har valgt det sådan for at holde pris og vægt nede, men også fordi soveposen så kan forme sig omkring andre ting i rygsækken. Det er en god tankegang, for har man komprimeret soveposen til en hård, lille klump, så udnyttes pladsen omring soveposen ikke optimalt. 

Robens

Couloir 500
Pris: 2.599,-

Bedømmelsen

Det er sjældent, at man finder en dunsovepose med så mange gode egenskaber til prisen. Jeg vil uden tøven pakke den til min næste fjeldtur, og det er småting af mindre betydning, der skiller soveposen fra topkarakter.

9/10: Wow, vi er imponerede
Imprægnerede dun, fyldkraft på 700, varmekrave, lang tovejslynlås på fronten, lukning af hætten, prisen, opbevaringspose, fodboks, dobbeltsidet isoleringskant langs lynlåsen, lav vægt og pakkevolumen
Pakkeposen kunne være mindre, lang elastiksnor ved varmekrave, kun én længde

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Robens COULOIR 500
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Robens COULOIR 500 ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.