Udstyrstest

Sea to Summit Pro Hammock + Tarp

Skrevet af: Jeppe Gabriel Spence
Den 22. jun 2022
Læst af: 7538
Karakter fra test

Hængekøjer er det nye sort indenfor overnatning i naturen. Vi har testet Sea to Summits bud på letvægtsløsningen til den næste ophængte overnatning, med alt hvad der hører til af køje, Tarp, straps, myggenet og grejlomme.

Sea to Summits hængekøjesystem består af en masse enkelte dele, der bliver solgt separat: hængekøje, Tarp, ophængerstraps, træbeskytter, myggenet og en grejholder. Alle delene er skabt med henblik på at skabe harmoni mellem de enkelte dele, mens vægten på samme tid bliver holdt langt nede.

Det kan tydeligt ses med de små indpakninger, som tingene kommer i. De tungeste dele vejer omkring 350 gram, så det fulde sæt får kun lige møvet sig over 1500 gram. Vi har hængt sættet i træerne langs de svenske søer på en tur til Vättlefjäll for at teste, hvor nemt og effektivt letvægtssystemet er at arbejde med.

Sea to Summit Pro Hammock + Tarp
Anmeldelsen

Diamantformet tarp
Når det kommer til tarpen, Ultralight Tarp 15D, og hængekøjen, Pro Hammock Single, oplever man straks den letvægtstanke, der ofte ligger bag Sea to Summits udstyr. Tarpen vejer 350 gram og fylder så lidt som en 0,5 liters vandflaske. Det i sig selv er meget imponerende i forhold til andre modeller på markedet, og tarpen er desuden lavet funktionsdygtig med huller til Vandrestave eller stænger, så den kan bruges enkeltstående.

Tarpen er diamantformet, hvilket gør den yderst brugbar til hængekøjebrug, men også som helt normal tarp. Indspændingssnørerne fungerer ved, at man hiver i en enkelt snor for at stramme tarpen, og de er nemme at løsne. Det gjorde det nemt at indstille den alt efter vind og vejr. Dog er tarpen meget minimalistisk i størrelsen og går ikke meget ud over hængekøjens ender.

Imellem træerne
Selve hængekøjen kommer i forskellige modeller, blandt andet en ultraletvægts, men vi har testet Pro Hammock Single. Hængekøjen er nem at hænge op med de Suspension Straps, man køber separat. De klikker igennem en sprække, og så hænger køjen. Det er en stærk og ukompliceret låsemekanisme at arbejde med.

Ved første forsøg virker materialet meget tyndt, men ligeså snart man kommer op at ligge i køjen, indser man, hvor meget styrke der er i højkvalitetsnylonen. Hængekøjen kan tage helt op til 180 kilo i maksimallast, så man kan sove trygt og godt. Siderne i hængekøjen er høje nok til, at der er plads til et Liggeunderlag, der ikke falder ud til siderne. Derudover kan de også bruges som ryglæn – man sidder utroligt komfortabelt på tværs i den.

Hængekøjen er lavet i 70D ripstop-nylon, der er blød, så den ikke føles syntetisk at ligge i. Det kræver lige nogle forsøg, før man rammer den rigtige måde at sætte den op, hvis man er nybegynder, men så snart det er gjort, får man noget af den bedste nattesøvn i naturen, jeg har haft, siden jeg begyndte at vandre. Hængekøjen vejer 360 gram og pakstørrelsen er lille. Der medfølger en corduranylon-pakpose, der kan hænge på køjen, mens den er udspændt.

Lidt på siden
Man køber som sagt alle delene i Sea to Summits hængekøjesystem enkeltvis. For nybegyndere, men også erfarne brugere, er det et godt koncept, da man kan designe sit eget system. En af de ting, man kan tilkøbe, er myggenettet. Mange andre producenter har et samlet sæt med myggenet og hængekøje, men hos Sea to Summit er det separat myggenet, der monteres over hængekøjen.

På midten indsætter man en lille stang, der holder nettet spændt ud over én. Det var den del af systemet, jeg havde flest problemer med. Først og fremmest er myggenettet den del, der fylder mest i sættet. Det er derudover besværligt at arbejde med i opsætningen, da det skal over hængekøjen og grejkøjen, inden man kan fylde dem. I regnvejr kan jeg hurtigt se, at det kan blive et problem. Hvis tarpens sider er trukket helt ned omkring hængekøjen ved kraftig blæst, så er stangen til myggenettet for bred og skraber derfor mod siderne.

Det smarte er så til gengæld, at myggenettet dækker både hængekøjen og grejkøjen, så man er fuldt beskyttet; også mod myg, der vil stikke igennem bunden af hængekøjen. Den store lynlåsåbning gør det nemt at komme ind og ud i nattens løb. Nettets alternative design er en fed tanke, da man får et meget bedre udsyn op mod nattehimlen på skyfri nætter. Der mangler dog lidt, før denne del er helt godkendt. Myggenettet gled hurtigt ned i enderne og var ret bøvlet at arbejde med i forhold til resten af sættet.

Glimrende grejlomme
En positiv overraskelse var grejkøjen. Normalt ville jeg tænke, at den hører til i kategorien af ubrugeligt ekstragrej, men den viste sig utrolig nyttig. Det at have sine ting hængende lige under sig gør det muligt at få fat i ting, uden at skulle ud af hængekøjen. Jeg havde mit vand, mad og varme lag tøj liggende under mig og kunne få fat i det hele i løbet af natten ved bare at række ned under køjen. Det var ligefrem muligt at blive i hængekøjen, mens jeg fik tøj på om morgenen – jeg kunne endda finde ting i min Taske. Det overraskede mig virkelig, hvor meget denne lille ekstra ting gjorde for hele sættet. Derudover er dine ting også sikret mod den våde jord og bedre beskyttet mod regn under hængekøjen.

Se bedømmelsen under billederne

Sea to Summit Hammock Ultralight Tarp 15D / 1.099 kr.

SeatoSummitTarp
Sea to Summit Hammock Bug Net / 499 kr. 

SeatoSummitMyggenet

Sea to Summit Hammock Gear Sling / 229 kr. 

SeatSummitGearHammock

Sea to Summit

Pro Hammock Single + Sea to Summit Hammock Ultralight Tarp 15D
Pris: 499,-

Bedømmelsen

Sea to Summits grundsæt med hængekøje, straps og tarp fungerer til både nybegynderen og til dem, der er mere erfarne i hængekøjeverdenen. Vægt og funktionalitet går pænt hånd i hånd, der er masser af muligheder at lege med, og der er virkelig ikke meget at sætte en finger på. Som ekstra tilkøb er myggenettet lidt bøvlet, mens grejlommen fungerede fortrinligt.

9/10: Wow, vi er imponerede
Let, rummelig, god ophængning, ekstra muligheder
Tarpens størrelse

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Sea to Summit Pro Hammock + Tarp
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Sea to Summit Pro Hammock + Tarp ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.