Udstyrstest

Forestia Turmad

Skrevet af: Rasmus Simonsen
Den 22. jun 2022
Læst af: 5078

Færdig & smagfuld

Forestia er et alternativ til f.eks. frysetørret mad i form af færdige retter i folieposer, som bare skal opvarmes ved brug af et medfølgende varmeelement. Du behøver hverken ild eller brænder; blot lidt vand til at starte varmeelementet.

I sommeren 2019 var der afbrændingsforbud i Norden, og det er slet ikke unormalt, at det sker i mange andre dele af verden, men ved hjælp af en kemisk proces er det faktisk muligt at få varm mad på tur uden ild.

Man skal blot tilføje 60 ml vand til en pose Forestia, og så begynder en kemisk proces, hvor et varmeelement giver varme nok til at lune retten godt. Maden bliver ikke kogende varm, og det savner vi.

De kemiske poser er desuden engangsprodukter, så produktet har et højt ressourceforbrug og kan ikke ligefrem betegnes som bæredygtigt, og når man tilføjer vand til varmeelementet, suger det vand, hvilket vil sige, at det vejer mere efter brug.

En ’heater bag’, varmepose, vejer 40 gram inden brug og omkring 75 gram efter. Normalt mister man vægt ved at bruge brændstof, men her får man altså mere vægt, som skal tages med tilbage fra tur og smides ud.

Forestia Turmad
Anmeldelsen

Energien værd
Generelt er der en god sammensætning af protein-, kulhydrat- og fedtmængde i måltiderne. Kalorieindholdet varierer meget i de forskellige retter og smagsvarianter, og mængden af energi er lige i underkanten til et hovedmåltid.

De fleste af måltiderne har ikke kunnet stå alene for at mætte mig på tur. Forestia vejer 350 gram pr. måltid, hvor frysetørret mad vejer omkring 100-200 gram for et enkelt måltid.

Sammenligner man Forestia med dåsemad eller forskellige ingredienser, som skal tilberedes fra bunden, så vil dette måltid, som regel, være lettere.

Forestia har en lang holdbarhed på op til 36 måneder, og en stor fordel ved ikke at dehydrere maden er, at smagen bibeholdes bedst muligt. Som det ses på vores vurdering af smag skinner det tydeligt igennem med de fleste smagsvarianter, og jeg vil uden tvivl tage et enkelt eller to måltider med på længere tur, til når smagsløgene skal forkæles, og det skal være nemt. Vi har smagt på fem af de 12 Forestias varianter.

Karrykylling m. langkornede og vilde ris
Virkelig god smag og masser af bid i retten. Store stykker kylling samt masser af krydderi og smag gør, at vi ligefrem vil sige, at den kunne være blevet serveret på et spisested.
Kalorier: 469 kcal.
9: FORTRINLIGT – Wow, vi er imponeret over kvaliteten. Kan varmt anbefales.

Pasta med basilikumspesto
Der er desværre ikke så meget andet end at sige smattet pasta, kvalm smag og sidst men ikke mindst, at jeg simpelthen ikke kunne spise op, selvom jeg var sulten. Det eneste positive ved retten er, at kalorieindholdet er højt, men hvad nytter det, når man ikke kan spise op. Hvorfor ikke bare købe et glas pesto og en pose pasta i stedet?
Kalorier: 623 kcal
1: PINLIGT – Dumpet. Sløjt, sjusket, tarveligt – i hvert fald ikke godt nok.

Bøf Stroganoff
Store stykker kød i fyldig sovs. Smagen er lidt flad, og retten savner krydderi. Der kunne sagtens være flere ris i retten.
Kalorier: 416,5 kcal.
5: IKKE DÅRLIGT – Udmærket produkt, men der mangler stadig noget, før vi får armene over hovedet.

Chili con carne med fuldkornsris
God konsistens og masser af smag og bid i både bønner, kød og grøntsager. Kødet er hakket i mindre stykker, så man får ikke samme fornemmelse af store stykker kød, som i nogle af de andre retter. Der kunne sagtens være flere ris i retten.
Kalorier: 350 kcal.
8: KVALITET – Produktet fortjener applaus – her går du ikke galt i byen.

Lammegryde med vilde ris
Er du til lam, får du virkelig meget smag og konsistens af lam i måltidet. Du får en ret med store stykker mørt kød og en syrlig, krydret sovs, der dog efter min mening er alt for tynd. Der er ikke meget ris i retten, så vi savner endnu engang endnu flere kalorier.
Kalorier: 388,5 kcal.
8: KVALITET – Produktet fortjener applaus – her går du ikke galt i byen.

Forestia

Pris: per styk: 89,-

Bedømmelsen

Et anderledes bud på Turmad med både store fordele og ulemper. Vi er meget overraskede over, hvor meget smag maden har, og det er efter vores mening vægten værd til udvalgte måltider på tur. Selve metoden at varme maden på er nem og fungerer, men der er også nogle mindre gode ting ved konceptet.

6/10: Godt produkt, plads til forbedringer
Behøver ingen ild, ikke behov for ferskvand, smag og følelsen af et rigtigt måltid
Vægten, varierende kalorieindhold, maden bliver ikke gennemvarm, varmekilden er et engangsprodukt

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Forestia Turmad
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Forestia Turmad ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.