Udstyrstest

Häglöfs Mila 20Q

Skrevet af: Vibe Sørensen
Den 22. jun 2022
Læst af: 4517
Karakter fra test
Häglöfs Mila 20Q
Anmeldelsen

DAGSTURENS RUMMELIGE MINIPUT

Haglöfs Mila Q 20 er rummelig til dagsturene og holder vandet ude, men bæreremme og hoftebælte trækker ned i den samlede vurdering.

Hvad har man egentlig brug for af plads, når man blot skal på en længere dagstur? Tja, det kommer an på klima, og hvilke krav aktiviteten stiller til beklædning og kost undervejs. Jeg pakkede Häglöfs Mila 20 liters trekkingrygsæk med udgangspunkt i det nordiske klima, hvor man til tider båder støder på regn, sol og blæst. Denne lille miniput af en rygsæk ser ikke ud til at kunne rumme nær halvdelen af, hvad jeg synes at kunne få brug for på en dag – men synet bedrager. Med regnjakke og -bukser, lange Bukser, tyk trøje, Hue og vanter, papirlommetørklæder, tændstikker, telefon, diverse personlige ejendele og førstehjælp synes jeg at være godt rustet til et evt. vejrskifte uanset årstid. Herudover pakkede jeg en solid madpakke og mit spejlreflekskamera. Og der var stadig plads til mere

Til alsidige dagsture
MilaQ20 er designet til kvinder med fokus på forlængede dagsture med stor alsidighed. Bærestykket er forsynet med to styk fire millimeter aluminiumsskinner til at stive af og vægtfordele. Det virker godt, taget i betragtning at man ellers ofte oplever at have proppet så meget i, at det ’buler ud’ i rygstykket og får betydning for, hvordan rygsækken hviler på ryggen.
Det perforerede og ventillerede rygstykke sidder tæt op ad ryggen, når rygsækken er pakket til det sidste hulrum er fyldt ud. Det betyder for mig en varm og fugtig ryg.

På siderne, lige der hvor lynlåsen går til, sidder to stropper med dobbelt funktion. De kan komprimere volumen i rygsækken, hvis du ikke har så meget med dig. Endvidere er de forsynet med et justerbart spænde, der gør det muligt at fastgøre Vandrestave eller isøkser. Har du brug for at medbringe underlag eller sovepose, kan du med et par karabiner fastgøre det i de to faste stropper nederst på fronten.

Mila er udstyret med hele fire elastiklommer, én på hver side som let rummer toiletrullen eller en ekstra flaske vand samt en på hver side af hoftebæltet, der har plads til et lommekamera og snacks lige ved hånden. Det store rum åbnes med lynlås halvt ned i begge sider og har et selvstændigt rum til drikkesystem. Desværre er lynlåsen lidt svær at få fat i, da den kører ned bag den udvendige mesh-lomme. Fronten er forsynet med en lettilgængelig lomme med plads til letvægtsregnjakken. Øverste lomme er forsynet med keyhanger og har plads til de personlige ejendele, man gerne vil have lige ved hånden.

Små irritationsmomenter
Milas hoftebælte, som jeg måske på grund af rygsækkens relativt lille volumen, blev mere irriteret på end følte gavn af, imødekommer, at rygsækken sidder stabilt, når man går, men mindre kunne gøre det. Det er forsynet med en håndsjustering, som kører trægt, og umiddelbart synes jeg ikke, det fungerer optimalt. Men justeres kan det.

Bæreremmene mangler, efter min mening, justeringsstropperne øverst over skulderen – dem, der sørger for at justere rygsækken ind til overkroppen – så vægten ikke hænger på brystet og forsiden af skuldrene. Derudover sidder skulderremmene meget tæt på halsen, hvilket gør, at de skarver, når man ikke har overtøj på. Det er træls.

Rygsækken er designet i materialer fri for PFOA og PFOS. Det er kemikalier, der ofte anvendes i vand- og vindbestandig beklædning, men som har stor indflydelse på miljø og helbred. På trods af fravalget af disse kemikalier har Mila 20Q et vandsøjletryk over de 1500 – 2000 mm. Og selv efter en længerevarende, heftig regnbyge kunne jeg konstatere, at mine ting var tørre.

Häglöfs

Mila 20Q
Pris: 900,-

Bedømmelsen

For 900 kroner får du en simpel rygsæk, der er udviklet til længere dagsture i et flot design. Den er stabil og vandafvisende med stor rummelighed. Med den lille volumen synes jeg rygsækken taler til, at den også snildt kunne bruges til dagligt, hvilket i den grad vil øge alsidighed og brugsflade. Det, der trækker ned her, er hoftebæltet, som med sin stivhed er mere i vejen end til gavn – men jeg har in mente, at rygsækken er designet til trekking. Alsidigheden nedsættes med de to alustænger, da der ikke er mulighed for at komprimere den i en større rygsæk under for eksempel transport.

5/10: Udmærket, men også kun det
stor rummelighed, lav vægt, simpelt design, PFOS- og PFOA-fri.
lynlås svær at få fat i, træg justering af hoftebælte, mangler justering på skulderremme, høj pris.

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Häglöfs Mila 20Q
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Häglöfs Mila 20Q ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.